.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 05.kwi.2025 21:18:28

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: problem z hamowaniemi audi 2,3 b4 `92
PostNapisane: 14.kwi.2004 19:36:30 
Użytkownik

Witam. Niedawno zakupiłem Audi 80 b4 2.3 benzyna. Mam następujący problem - przy manewrach ,albo ostrych nawrotach autem pedał hamulca wpada bez oporu w podłoge ,jak w masło (auto hamuje, ale szok dla kierowcy jest spory). Podczas normalnej jazdy, skretów itp - wszystko jest ok, pedał zbiera juz po delikatnym naciśnięciu i jest twardy- problemy pojawiała sie przy manewrach na niskich obrotach no i jak już wspomniałem przy nawracaniu. Mechanicy rozłozyli rece. Odpowietrzyli układ (mam ABS i VACUM pompe). SPrawdzili zaciski ,tarcze ,klocki (mam tarcze z tyłu i z przodu) i stwierdzili ze wszystko ok. Nei wiedza czemu auto sie tak dziwnie zachowuje. Moze kots miał tkai sam porblem jak ja...?

Tytuł:
PostNapisane: 15.kwi.2004 00:50:26 
Użytkownik

Ja też tak mam w mojej coupe, ale tylko przy manewrach w prawo (nawracanie, albo mocny skręt). U mnie przyczyna po takim manewrze wpadania pedalu jest to ze czyms tam przy prawym przednim kole, zawadzam o przewod hamulcowy(dzieje sie to na makszymalnym skrecie kol w prawo). Po nacisnieciu pedalu hamulca raz badz dwa razy wszystko wraca do normy. Dodam ze samochod hamuje, tylko pedal jest miekki wiec tak jak u ciebie. I mysle ze wolne obroty nic do tego nie maja, tylko mocny skret kol wplywa na to( przy wiekszych predkosciach nie skrecamy maksymalnie kol).

Tytuł:
PostNapisane: 15.kwi.2004 11:34:25 
Użytkownik

dzięki wielkie. Sprawdze na kanale u siebie te przewody.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1