.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lis.2024 09:33:18

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Moja eska jeździ , ale...
PostNapisane: 06.lip.2002 09:55:47 
Użytkownik

dymi. Dostała nowy silnik, nową turbinę (to znaczy używaną, z innego auta), jeździ, jednak przy ostrej jeździe zaczyna dymić na pół ulicy. Podejrzewam turbinę, mimo wszystko, wątpię, żeby to uszczelka była bo mam stalową. No chyba, że przepuściła...

W każdym razie, jak pan K. będzie miał czas w przyszłym tygodniu to jadę do niego na ostateczną diagnozę, naprawę i wymianę ewentualną zużytych części. I NIE WYJADĘ OD NIEGO DOPÓKI MI JEJ NIE ZROBI, CHOĆBY MIAŁO MNIE TO KOSZTOWAĆ MAJĄTEK. :bardzozly: :bardzozly: :bardzozly: :bardzozly: :bardzozly:

Tytuł:
PostNapisane: 06.lip.2002 12:28:43 
Użytkownik

No , jestem po przejażdżce. Przestała dymić (przynajmniej tak mocno ;-) ) . Chyba resztki po oleju i wodzie z poprzedniego silnika w ukł. wydechowym się odłożyły i po prostu się wypalały. Teraz już tak nie dymi, ale jeszcze trochę tak. Zobaczymy co będzie dalej. Na razie jej nie pędziłem więcej jak do 5000 rpm i na pół gazie...

Pozrdawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 06.lip.2002 20:53:06 
Użytkownik

olej w intercoolerze... i dawaniu po garach wyciągało olej i wypalało... zdrowo dla IC.... nie ma strachu...normalka

Tytuł:
PostNapisane: 06.lip.2002 21:21:03 
Użytkownik

Zgadzam się, teraz już całkiem przestała dymić.

Jednak jest jeden niepokojący objaw. Przy prawie max wciśnięcia gazu "szarpie". Podejrzewam elektronikę bo z mechaniką już nie ma co się psuć.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1