.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lis.2024 06:23:56

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Włączanie się wentylatora chłodnicy
PostNapisane: 14.wrz.2002 09:33:19 
Użytkownik

Mam taki problemik: Po przekręceniu kluczyka w stacjce włącza mi się wentylator i to na najwyższym biegu! Jakie mogą być przyczyny? Termostat?, moze sklejony przekaźnik? Jeśli termostat to ten w bloku silnika? Wogóle to gdzie on jest /ewentualnie/.

Tytuł:
PostNapisane: 14.wrz.2002 12:15:41 
Użytkownik

Jeśli masz klimę to jest to jak najbardziej naturalne! A jeżeli nie masz klimy, no to musisz jeszcze zaobserwować, jak i kiedy jeszcze robi Ci takie numery, a przede wszystkim , czy chodzi cały czas niezależnie od temperatury silnika.

Tytuł:
PostNapisane: 14.wrz.2002 20:30:51 
Użytkownik

Nie mam /niestety/ klimy. ale wyczaiłem że po wyjęciu wtyczki termostatu z chłodnicy wentylator się wyłącza./ale to chyba logiczne. Jak pisałem wentylator chodzi na 2 biegu przy zimnym silniku. sprawdziłem wentylator - dwa biegi chodzą prawidłowo. Myślę że to jednak ten termostat. Jutro dzwonię do Jarry'ego za ile ma takie zabawki. :-D :grin: :-D PZDR.

Tytuł:
PostNapisane: 15.wrz.2002 22:09:27 
Użytkownik

a może to jednak przekaźnik? u mnie wentylator chodzi tylko na pierwszym biegu, przekaźnika od dwójki nie mam bo wentylator sie nie wyłączał (wsadziłem przekaźnik bo go nie było, i tak sie właśnie działo) wiec wszystko chodzi na pierwszym biegu-jak u mnie w zupełności wystarcza, nawet ostatnio w najgorsze upały dawał rade utrzymać temperature w normie.

Tytuł:
PostNapisane: 16.wrz.2002 00:01:06 
Użytkownik

Na Twoim miejscu jednak bym to zrobił... Tak można robić w niedoładowanych silnikach, a nie tam, gdzie turbinę chłodzi się też wodą

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1