.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 19.gru.2024 16:46:33

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: C4 rozladowuje aku
PostNapisane: 24.maja.2004 06:38:35 
Użytkownik

Witam.
Mialem dzisiaj rano taka przygode. Moja C4 kompletnie rozladowala akumulator. Napiecie na nim spadlo do 4,3V (aku jest sprawne, jezdze na nim juz 2 miesiace). Podejrzewam ze mam gdzies w instalacji zwarcie, bo jak rano wsiadlem do auta to bylo czuc jakby smrodek palonej izolacji. Sprawdzilem bezpieczniki i wszystkie sa ok. Czyli zwarlo sie cos albo przed bezpiecznikami albo pobor pradu jest rzedu 20A i bezpiecznik wytrzymuje.
Moze ktos cos poradzi, albo chociaz jakis namiar na dobrego elektryka w Bialymstoku.

P.S. Teraz jak niunia stoi z pustym aku to przynajmniej sie nie boje ze pojedzie za granice (bez mojej wiedzy) :) (to jest jedyny dobry aspekt sprawy)

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2004 08:27:47 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
jesli niniunia stoi, to odlacz aku!! bo padnie do końca, jezeli juz nie padł :(

Znam b.dobrego i niedrogiego elektryka w Białymstoku. Troche trudno jest do niego trafic, ale postaram sie wytlumaczyć.

Jadąc Sienkiewicza w strone Wasilkowa, przejezdzasz pod mostem (pod Towarowa) i skrecasz w prawo na pierwszych swiatlach w Traugutta. potem jakieś 200-300 metrow i skrecasz w lewo w Pułkową. I teraz uwazaj jedziesz Pułkową jakieś 50 metrow i po prawej przy tej ulicy bedzie elektryk samochodowy, ale to nie ten! Trzeba skrecic w ulicę Ciasną w prawo! (jak sama nazwa wskazuje , ledwo 1 samochod sie miesci :) i zaraz znowu w prawo na podworko do wlasciwego elektryka. Na pewno trafisz tylko pamietaj zeby wjechac w ulice ciasną!

Na tej mapce zaznaczylem jak tam dojechać:

ftp://akp@ftp.ntpsa.pl/KATALOGI_DOMOWE/ ... /mapka.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2004 09:26:42 
Użytkownik

Aku juz wyjete ale napiecie na nim to zaledwie 1,98V bez obciazenia. Holera jedna wyssala elektrony do cna :) Kombinuje teraz jak tu podladowac troche ta bateryjke. Zaraz podejde do tego speca ( bo mieszkam na piasta to mam niezadaleko) i popytam co i jak.
Dzieki za odzew.
Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2004 10:14:39 
Użytkownik

u mnie w b3 bylo identycznie i okazalo sie ze wszystkiemu winny byl przelamany kabel w klapie

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2004 11:32:50 
Użytkownik

Po pogodzinnej walce z dymem udalo mi sie namierzyc sprawce zamieszania. Jest to jakis przekaznik. Zweglil sie i robil zwarcie. Od czego sa przekazniki w C4 AAH + klima + tempomat znajdujace sie nisko z lewej strony nog kierowcy? Jeszcze nie zdazylem odpalic etki i poszukac.
Jakby kogos interesowalo to kilka zdjec spalonego przekaznika.
Foto1
Foto2
Foto3
Foto4
Foto5
Foto6
Foto7
Foto8

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2004 14:16:51 
Użytkownik

No i odpalilem Etke i Else (ta druga to nawet kilka razy przeinstalowalem) i nic. Nie znalazlem od czego moze byc ten przekaznik. Albo ze mnie glab kapusciany albo ..... juz sam nie wiem.

Prosze wiec kogos obeznanego z C4 o podpowiedz od czego jest ten moj zjarany przekaznik. Najmilej widziany by byl opis wszystkich szesciu. Znajduja sie nisko kolo nog kierowcy z lewej strony.

Dzieki z gory za podpowiedzi.

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2004 15:13:39 
Użytkownik

:galy: :/ o qrde dobrze ze ci sie auto nie zjaralo ;)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1