.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.lis.2024 19:30:10

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wielka prośba do posiadaczy audi 80, coupe itp. z halogenami
PostNapisane: 12.paź.2002 19:58:45 
Użytkownik

Please help. Zakupiłem halogeny do B4 w zderzaczek. Wiedząc, że kiedyś takowe były w moim samochodzie (są wtyczki do halogenów i włącznik na desce) zacząłem montaż. Wszystko spoko tylko qwa za przyciskiem nie ma kostki z przewodami do podłączenia. :( Stąd moja prośba czy ktoś mógłby zobaczyć jakie kolory przewodów dochodzą do tegoż właśnie przełącznika na desce (przednie światła przeciwmgielne), bo jestem pewien, że gdzieś te przewody ktoś uciął lub coś w tym stylu i odnaję je w wiązce. :placz:

Tytuł:
PostNapisane: 12.paź.2002 21:20:41 
Użytkownik

Niestety nie wiem co to za kolory...ale wiem ,że przekaxnik od przeciwmgielnych to J5.Znajdź go na desce przekaźników i leć od niego w stronę halogajtów a potem w stronę włącznika.Ja bym tak zrobił,albo jeszcze lepiej jak znajdziesz przekażnik to poprowadź do niego nowe przewody do włącznika.
Co do tych przewodów w okolicy halogenów to kazde Audi ma takie,ja też mam mimo ,że halogenów nigdy nie miałem....
Powodzenia

Tytuł:
PostNapisane: 12.paź.2002 22:29:32 
Użytkownik

A tego przekaźnika mam szukać pod kierownicą czy w tej skrzynce pod maską? Wiązka oświetlenia pod maską jest taka sama czy są halogeny czy ich nie ma stąd zapewne te wtyczki. Natomiast wiązki pod deską mogą być inne i niestety nie doszukałem się, żadnych zbędnych przewodów.

Tytuł:
PostNapisane: 12.paź.2002 22:51:27 
Użytkownik

Lokalizacja: ReZaCzOLeNd ReZaCzUfKa-juz BRYKA wiec bierzcie i ssajcie z niej wszystcy :)p
koprass ni mo spr jutro jak bendem f garazu to zobazcem wszystko co i jak...... :D

Tytuł:
PostNapisane: 13.paź.2002 11:35:10 
Użytkownik

Szperam w tych schematach i szperam..... :0
I doszedłem do wniosku,że jeśli przekażnik od halogajtów znajduje sie pod kierownicą (skrzynka dodatkowych przek) to jest to J5. Natomiast jest też miejsce na przekaxnik halogajtów w głównej skrzynce (tam gdzie bezpieczniki) i wtedy jest to pole nr. 1 Czyli w lewym górnym rogu.....
Jak nie znajdziesz to daj cynk i spróbuje skserować te schematy(pajęczyny :0 !!!)

Tytuł:
PostNapisane: 13.paź.2002 12:33:13 
Użytkownik

...no wreszcie znalazłem..Więc według mojego schemaciku do włącznika przeciwmgielnych (przód) idą cztery przewody:
1 Szaro-zielony (5)
2 Czarno-niebieski (1)
3 Biało-żółty (6)
4 Brązowy (2)
Cyferki w nawiasach oznaczają pola w włączniku,bądź gnieździe włącznika. :oko:

Tytuł:
PostNapisane: 13.paź.2002 15:45:14 
Użytkownik

Dzięki wielkie!!! :oko: Pogrzebałem i wiązka w kabinie mojego samochodu nie ma wogóle wyjścia na ten włącznik. Możesz mi jeszcze sprawdzić gdfzie dochodzą przewody od halogenów??? Czy bezpośrednio do przekaźnika czy też do jakiejs kostki, która łączy różne wiązki? Bo może są tylko przewody od halogenów do jakiejś kostki i tam jest koniec
Na obudowie skrzynki bezpieczników pisze, że przekaźnik nr 1 obsługuje halogeny(nie ma go) i na jednej blaszce skrzynki pod przejkaźnikiem pojawia się + po włączeniu świateł. Nie ma natomiast przejścia od halogenu do jakiejkolwiek nóżki przekaźnika. Poszukam jeszcze tego J5!

Tytuł:
PostNapisane: 13.paź.2002 17:41:11 
Użytkownik

Więc sprawdź czy w miejscu gdzie ma byc ten przekaźnik (1) jest jakiś mostek z drutu albo blaszki (Chodzi o ten przekaźnik w skrzynce bezpieczników)

Co zas tyczy się przewodów biegnących od żarówek to powinny to być Brązowy-biegnie do masy i Biało żółty biegnie od żarówki do 10-cio stykowego złącza wtykowego,złącze jest koloru żółtego i powinno znajdować się na elemeńcie nośnym dodatkowych przekaźników,czyli pod kierownicą....

THE-END
Co znalazłem to napisałem ,jak by co to pytaj.... :zakrecony:

Tytuł:
PostNapisane: 13.paź.2002 21:25:20 
Użytkownik

Wielkie dzięki! Jutro jeszcze pogrzebię, no ale z taką pomocą to już muszę sobie poradzić. Jeszcze raz dzięki.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1