.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.gru.2024 11:42:58

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Szyby paroja mam klimatronik
PostNapisane: 14.paź.2002 08:36:06 
Witam klubowiczow !!!
Mam od niedawna Audi 100 avant i ogolnie autko jest super z malym wyjatkiem przy tej naszej pieknej pogodzie jak pada szybki mi zachodza para
chyba jeszcze nie wiem o co chodzi z tym klimatronikiem (jak go ustawic) moze to inny powod . Mi wydaje sie ze wystarczy puscic na szybe ustawic temperaturke i cieszyc sie z jazdy a to nie do konca tak

Tytuł:
PostNapisane: 14.paź.2002 08:38:21 
Użytkownik

pewnie cos zle ustawiles :grin:

Tytuł:
PostNapisane: 14.paź.2002 08:40:38 
A co tam mozne zle ustawic nawiew na szybke a temperaturka 22 stopnie

Tytuł:
PostNapisane: 14.paź.2002 09:39:59 
Użytkownik

jaki mazz klimatronic ? ... nowy (C4 w zwyz) czy stary ?( cygaro) ...w pierwszym przypadku musi ci sie palic gwiazdka w lewym dolnym rogu wyswietlacza , jezeli sie nie pali to nacisnij przycisk z gwiazdka ... natomiast jezeli gwiazdka nie swieci sie mimo naciskania tego przycisku to najprawdopodobniej masz pusta klime ..... w drugim przypadku nie ma mozliwosci wylaczenia agregatu wiec tez powod parowania szybek jest ten sam .... jedz do szpeca od klimatyzacji ....

Tytuł:
PostNapisane: 14.paź.2002 09:54:57 
Dzieki chyba mechanik bedzie mial zagadke :(

Tytuł:
PostNapisane: 14.paź.2002 11:42:55 
Użytkownik

ee to zadna zagadka ... zimne powietrze jest suche , wiec jezeli klima dziala powoduje nadmuch suchego powietrza i dzieki temu szyby nie paruja ... natomiast jak wylaczysz klime to parownik ( chlodniczka) zaczyna sie ocieplac i zaczuna na niej skraplac sie woda ( kaluze pod samochodem ) i w tym momencie idzie do kabiny wilgorne powietrze i szyby paruja ... a jak jeszcze masz syf w komorze parownika w postani lisci , i blota w kurzu to ta wilgoc utrzymuje sie tam caly czas ... wiec szyby paruja ... oczywiscie jest jeszcze opcja ze masz peklnieta nagrzewnice ... ale w to nie wierze ... poza tym to bylaby najmniej optymistyczna opcja ....

Tytuł:
PostNapisane: 14.paź.2002 12:36:05 
Użytkownik

wybaczcie ze sie wtrące! rzadko sie wypowiadałem a raczej czytałem.

odpowiedz jest prosta! wymień filtr przeciwpyłkowy! znajduje sie on od strony maski w podszybiu! jeśli go nie wymienisz szyby beda parować a po drugie możesz uszkodzić silniczek klimatyzacji. Min raz w roku warto podjechac i oczyścić czynnik klimatyzacji tzn odsączyc nagromadzona wode i z powrotem napełnic tym samym czynnikiem! To jest podstawowa zasada użytkowania! A wspomniany filtr przeciwpyłkowy nalezy wymieniać średnio o 30 tys km! Jeśli to wszystko jest w porzadku trzeba sprawdzic czy w ogóle klima działa! moze nie działa w ogóle i masz tylko wentylacje! a to juz w jakim kolwiek serwisie!

Tytuł:
PostNapisane: 14.paź.2002 12:45:04 
dzieki potrenuje

Tytuł:
PostNapisane: 14.paź.2002 14:13:55 
Użytkownik

czesc,

kupuje teraz autko i z tego co sie od "fachowcow" dowiedzialem, to ze jak szyby nienaturalnie paruja, to moze byc oznaka, ze auto bylo podtopione

moze to jest odpowiedz na twoje szyby (oszczedzisz sobie zachodu z grzebaniem w klimatroniku)

Tytuł:
PostNapisane: 15.paź.2002 19:41:16 
Panowie jest problem szukalem tego filtra (nawet z kolega ktory juz sobie wymienial taki filtr ) i nie moge go znalesc chyba mam wersje OEM albo poprzedni wlasciciel cos przerobil b tam nawet nie ma miejsca na ten filtr

Tytuł:
PostNapisane: 15.paź.2002 20:06:49 
Użytkownik

ja w 100ce C4 nie mam zadnego filtra przeciwpylkowego ... taki filtr byl dostepny jako opcja

Tytuł: Szyby paroja mam klimatronik
PostNapisane: 15.paź.2002 21:05:39 
Użytkownik

w moim też nie ma żadnego filtra,a po włączeniu nawiewu na szybkę klimatyzator włacza się automatycnie

Tytuł:
PostNapisane: 15.paź.2002 21:29:14 
Czyli powraca temat szpeca od klimy jak go odwiedze to napisze co bylo dzieki za pomoc

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1