.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.lis.2024 17:50:33

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: jak ustawić kierownicę?
PostNapisane: 15.paź.2002 12:41:25 
Użytkownik

witam... jak ustawić prosto kierownicę w b-3/bez poduchy/?
geometria jest ok, idzie jak po sznurku a kierownica jest o kilka stopni przekręcona.Autko mam 3 lata-kupiony "po rodzinie" i wiem ,że zawsze tak było.jak to zrobić? Przestawianie na wieloklinie lub końcówkach nic nie daje-jest wtedy żle w drugą stronę...pomocy :placz:

Tytuł:
PostNapisane: 15.paź.2002 17:04:37 
Użytkownik

Witam..
Jak to ..."Przestawienie na wieloklinie lub końcówkach nic nie daje" musi dać!!! :0 :0 :0
Przykład:
Jeśli podczas jazdy na wprost masz koło kierownicy np. skręcone w prawo!!!!To musisz zwiększyć długość drążka prawego koła ,(np.pół obrotu)Po tym zabiegu zmieniła się nam zbieżność więc musimy ją doprowadzić do pozycji wyjściowej .W tym celu skracamy długość drążka lewego koła(końecznie o tę samą ilość obrotów ,wiec w tym przypadku o pół obr.)

Jeśli ktoś nie ma w tym doświadczenia albo nie kuma tematu to lepiej jechac na warsztat,tak będzie bezpieczniej i nie trzeba będzie kupować nowych opon z przodu..... :grin: :grin: :grin:
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 15.paź.2002 21:10:42 
Użytkownik

a moze po prostu zdejmij ten wielki przycisk od klaksonu (trzba go wyszarpnąć) odkręć rubke i obróc kierke o ile chcesz.

Tytuł:
PostNapisane: 15.paź.2002 21:11:15 
Użytkownik

a moze po prostu zdejmij ten wielki przycisk od klaksonu (trzba go wyszarpnąć) odkręć srubke i obróc kierownice o ile chcesz.

Tytuł: olśnienie !
PostNapisane: 16.paź.2002 11:39:49 
Użytkownik

kris!-czyżby element łączący drążek z końcówką drążka miał lewy i prawy gwint? czyli kręcąc w jedną stronę elementem gwintowanym - skracam a w drugą wydłużam długość całego drążka razem z końcówką?
KURDE - JAKIE TO OCZYWISTE !!!
DZIĘKI

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1