mik napisał(a):
Może myle pojęcia ,ale dla mnie wtrysk gazu to jest dostarczanie paliwa (gazu) przez wtryskiwacze które obsługują pb 95/98.
o ile mi wiadomo to nie stosuje sie takich rozwiazan, mozna podac gaz za pomoca specjalnych przejsciowek w otwor po wtryskiwaczu paliwa ale przez inne wtryskiwacze specjalnie do gazu, generalnie stosuje sie wiercenie w kolektorze otworow pod nowe wtryskiwacze....
mik napisał(a):
Moja instalacja doprowadza gaz razem z powietrzem przez zawory , a nie przez wtryskiwacze (mam mechaniczne wtryski) przynajmniej tak mi się wydaje.
mowimy tutaj o wtrysku posrednim a nie bezposrednim, co oznacza ze paliwo jest dostarczane przed zawor ssacy, tak wiec i gaz i bezyna doprowadzane sa do cylindra "przez zawory"
mik napisał(a):
Z rozmowy z gazownikami wywnioskowałem że nie można założyć u mnie wtrysku gazu , właśnie przez mechaniczny system wtrysku.
W związku z tym uważam iż moje rozumowanie jest właściwe.
Czy ty uważasz inaczej
oczywiscie ze uwazam inaczej......
nie sluchaj gazownikow bo oni albo nie wiedza co mowia
albo swiadomie gadaja glupoty kozystajac z bladego pojecia klienta
kiedys jak zakladalem gaz tez mi gazownik mowil ze do mojego nie da rady zalozyc wtrysku gazu(2,3 NG), a jednak sie dalo
oczywiscie nie zalozysz wtrysku sekwencyjnego i cieklego ale ciagly (III generacja) jak najbardziej