.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lis.2024 19:26:30

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Navi PLUS do Coupe ??!!
PostNapisane: 08.gru.2002 12:34:58 
Użytkownik

Dzisiaj miałem możliwość nabyć drogą kupna moduł NAVI PLUS do VW/AUDI po bardzo okazyjnej cenie. I teraz nasunęła mi się myśl czy tego nie nabyć. Myślę że z podłączeniem nie było by problemu natomiast problemy zaczynały by się z wsadzeniem tego w konsolą środkową. Musiałbym przerzucić regulację nawiewu gdześ na bok. Jakieś pomysły sugestie ??
Pozdry
DeS

Obrazek
jeśli nie jestes łosiem kliknij na łosia!

Tytuł:
PostNapisane: 08.gru.2002 12:49:21 
Użytkownik

Lokalizacja: Wrocław www.rezacze.prv.pl Niunia: Audi B4 1.9 tdi rezać panowie, rezać...
moze wsadzic te pokretla pod kierownice - tam gdzie jest poleczka???
albo rugulacje wydajnosci nawiewu zrobic jakims malym przelacznikiem (latwiej go gdzies zmiescic) a regulacje przepustnic wcisnac gdzies na dole (albo u gory kosztem 2 kratek nawiewnych)
troche dziwnie wygladaloby to ale navi zrekompensowaloby te utrudnienia...
albo zaszalej i spraw sobie klimatronica :-P

Tytuł:
PostNapisane: 08.gru.2002 13:50:54 
Użytkownik

Tylko nawigacja satelitarna w Polsce będzie działała najwcześniej od 1005 roku...chyba że planujesz częste wyjazdy do Niemiec :)
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 08.gru.2002 13:53:58 
Użytkownik

michal_23 napisał(a):
Tylko nawigacja satelitarna w Polsce będzie działała najwcześniej od 1005 roku...chyba że planujesz częste wyjazdy do Niemiec :)
Pozdrawiam

Ta nawigacja korzysta z danych które masz na płytce. Poza tym jeszcze jest TV :D :D
Pozdr
DeS

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 08.gru.2002 13:57:36 
Użytkownik

nie 1005 ,tylko 2005 :-?

Tytuł:
PostNapisane: 08.gru.2002 19:00:51 
Użytkownik

Michale ale to jest Audi. W Audi nawigacja będzie działała od 2003 r :grin: :grin: :grin: Pozdrawiam fanów włoskiego makaronu i samochodów :grin: Gdzie zgubiłeś stopkę z podpisem Alfa Romeo ?

Tytuł:
PostNapisane: 08.gru.2002 19:26:59 
Użytkownik

Witam DeS

Möj kolega zrobil to tak:

Obrazek

Guziczki i Soudprozessor sä pod kierownicä w pöleczce.
Moze ci to cosik pomoze. :oko:

Pozdrawiam AdamSki

....... zatruty Wirusem S ...

Tytuł:
PostNapisane: 08.gru.2002 21:02:12 
Użytkownik

Co ma wspólnego (jesli chodzi o nawigacje?) Audi z włoską marka czy nawet japońską???(czyzbym Marcinie wyczuwał wyzszość?!) Przecierz to nie jest kwestia włożenia płytki do nawigacji ,tylko zbudowania infrastruktury naziemnej.Na terenie Polski w kierunku uruchomienia nawigacji satelitarnej do auta działają dwie firmy , i jak to w Polsce nie mogą sie dogadać.Z tego co sie niedawno dowiedziałem firmy zakończyły pertraktacje i rozpoczynają budowanie infrastruktury naziemnej -planowana data zakonczenia inwestycji (planowana) 2005 rok.
Podpisu nie zgubiłem ,tylko zapomniałem dodać do postu...Pozdrawiam[/quote]

Tytuł:
PostNapisane: 08.gru.2002 21:12:38 
Użytkownik

AdamSki napisał(a):
Witam DeS

Möj kolega zrobil to tak:

Obrazek

Guziczki i Soudprozessor sä pod kierownicä w pöleczce.
Moze ci to cosik pomoze. :oko:

Pozdrawiam AdamSki

No ciekawe myślę że dobrze myśle z przekładką tych pokręteł.
Zrobiłem małą mukę:
Obrazek
Pozdr
DeS

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 08.gru.2002 21:42:23 
Użytkownik

Navi Plus jest beznadziejna w obsludze, przynajmniej dla mnie. I ciesze sie niniejszym ze w eReSie mam Symphony i nic wiecej....
W rodzinnym Allroadzie mamy wlasnie Navi Plus i naprawde nie przypada do gustu. A TV sie oglada czesto przez pierwsze 2 dni z radochy ze cos takiego jest.. a potem tylko zeby znajomym pokazac ze to i telewizor ma :) :)

Pozdrawiam
Maciek

Tytuł:
PostNapisane: 08.gru.2002 21:46:12 
Użytkownik

Sql napisał(a):
Navi Plus jest beznadziejna w obsludze, przynajmniej dla mnie. I ciesze sie niniejszym ze w eReSie mam Symphony i nic wiecej....
W rodzinnym Allroadzie mamy wlasnie Navi Plus i naprawde nie przypada do gustu. A TV sie oglada czesto przez pierwsze 2 dni z radochy ze cos takiego jest.. a potem tylko zeby znajomym pokazac ze to i telewizor ma :) :)

Pozdrawiam
Maciek

Ja w sumie i tak nie mam teraz radia (mój KENWOOD ma wakacje u złodzieja :bardzozly: )więc w sumie mogę troszkę porzeźbić. Nie wiem czy ktoś ma w Polsce Coupete albo 80-tkę z NAVI PLUS. Fajnie było by być pierwszym. W sumie koszt zakupu NAVI byłby równy z kosztem kupna używanego CD średniej klasy więc chyba warto. Do tego ten ogromny wyświetlacz :oko:
Pozdr
DeS

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 09.gru.2002 09:28:42 
Użytkownik

jak juz jestesm przy navi to powiedzcie mi dlaczego nawigacja ma nie dzialac u nas?
bo z tego co wiem to w aucie jest zainstalowany odbiornik GPS który na podstawie sygnalów odbieranych od satelit, okresla pozycje obiektu i tą pozycje nakłada na mape. a z tego co wiem to GPS dziala na calym swiecie!!!!! pozostaje wiec tylko problem mapy w formie elektronicznej.

AUDI 90 z za oceanu... zagazowane 2.3NG and AWO 425S

Tytuł:
PostNapisane: 09.gru.2002 09:29:48 
Użytkownik

Des... jakbyś NIE kupował, to daj znać :grin:

Tytuł:
PostNapisane: 09.gru.2002 09:33:49 
Użytkownik

maudi90USA napisał(a):
jak juz jestesm przy navi to powiedzcie mi dlaczego nawigacja ma nie dzialac u nas?
bo z tego co wiem to w aucie jest zainstalowany odbiornik GPS który na podstawie sygnalów odbieranych od satelit, okresla pozycje obiektu i tą pozycje nakłada na mape. a z tego co wiem to GPS dziala na calym swiecie!!!!! pozostaje wiec tylko problem mapy w formie elektronicznej.

Navi w Polsce działa... z tego co słyszałem...

zresztą może na Sql powie.

Tytuł:
PostNapisane: 09.gru.2002 12:56:09 
Użytkownik

Nawigacja satelitarna w Polsce działa ,ale tylko jakiegoś systemu amerykanskiego (kolega ma to w samochodzie ,raczej kiepski system).Nie jest to kompatybilne z żadnym fabrycznym (europejskim) systemem samochodowym -wiąże się z zakupieniem specjalnego użądzenia do odbioru.
Nawigacja stosowana powszechnie w samochodach ,czyli Blaupunkt System prawdopodobnie będzie działała najwcześniej w roku 2005 (dane:motomagazyn "Motor" serwis m.in.Mercedesa i Audi)-jeszcze raz pisze ,to nie jest tylko włożenie mapki -tylko zbudowanie całej infrastruktury naziemnej (informacje o krokach ,zmianach w organizacji ruchu itp.)Pozdrawiam serdecznie

Tytuł:
PostNapisane: 09.gru.2002 13:17:02 
Użytkownik

Wszystko cacy tylko że trzeba rozdzielić NAVI z płytki od NAVI z kosmosu !!
Keyser jeszcze zobacze !!
Pozdr
DeS

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 09.gru.2002 17:13:23 
Użytkownik

nie mam mapy na Polske ale i mercedesowski command i Navi Plus z Audi mialy dodane mapy niemiec i okreslana jest moja pozycja, odleglosc od punktu w niemczech i widok mojego polozenia (poza mapa). tak ze jesli sa mapy na Polske to pewnie dziala a slyszalem ze sa.

pozdrawiam
Maciek

Tytuł:
PostNapisane: 09.gru.2002 17:45:00 
Użytkownik

Dzięki uprzejmości SQL'a dowiedziałem się że nie można słuchać muzyki z płytki którą się wrzuca do slotu na panelu czołowym !!! Można słuchać TYLKO muzyczki ze zmieniarki !!! PORAŻKA !! Chyba zrezygnuje !!! A jeszcze jedno !! Czy do NAVI PLUS można podpiąć zmieniarkę AUDI czy można podłączyć jakąś INNĄ ??
Pozdr
DeS

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 09.gru.2002 18:53:20 
Użytkownik

michal_23 napisał(a):
Nawigacja satelitarna w Polsce działa ,ale tylko jakiegoś systemu amerykanskiego (kolega ma to w samochodzie ,raczej kiepski system).Nie jest to kompatybilne z żadnym fabrycznym (europejskim) systemem samochodowym -wiąże się z zakupieniem specjalnego użądzenia do odbioru.
Nawigacja stosowana powszechnie w samochodach ,czyli Blaupunkt System prawdopodobnie będzie działała najwcześniej w roku 2005 (dane:motomagazyn "Motor" serwis m.in.Mercedesa i Audi)-jeszcze raz pisze ,to nie jest tylko włożenie mapki -tylko zbudowanie całej infrastruktury naziemnej (informacje o krokach ,zmianach w organizacji ruchu itp.)Pozdrawiam serdecznie

skad Ty takie bzdury bierzesz?

raz piszesz ze nie dziala a puzniej ze amerykanski system dziala w Polsce!!!
to jakis kosmos moze mylisz navi z GPSem?

zeby w Polsce(Czesi juz maja od tego roku)dzialala navi musi byc opracowana mapa elaktroniczna na plycie CD-rom lub DVD zalezy jakiej marki mamy uzadzenie (japonskie to raczej wszystkie na DVD choc Sony i JVC korzysta z sprzetu Beckera) i poprzez lokalizacje dzieki GPS mozna poruszac sie wedlug wskazan navi a to oczym piszesz jesli chodzi o korki,utrudnienia,na drodze to prawda ale to jest jakby rozbudowa systemu

Tytuł:
PostNapisane: 10.gru.2002 14:28:57 
Użytkownik

Mapy sa na polske ale po kiju . Dokladnie 4 dni temu montlem navi i powiem krotko fajnie wyglada. Opsluga jak sql powiedzial beznadzieja zwlaszcza zaznaczanie ponktu na mapie. Ja zamontowalem poto zeby DVD poogladac i zeby ladnie komponowalo sie z deska rozdzielczom :grin:

There is only one person who can stop me..................................................GOD
A3 1.8t quattro, S3-robi sie powoli monsterek :)17

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1