.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lis.2024 19:01:50

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10.gru.2002 16:00:29 
Użytkownik

Moje A4 TDI z przebiegiem 110kkm po zapaleniu na mrozie wydala z siebie lekko unoszący się ku górze dymek :-) i do dobrego rozgrzania silnika utrzymuje się ten stan, potem tylko przy bardzo gwałtownym wciśnięciu gazu na wysokim biegu a przy niskich obrotach. ECU nie seryjny :D

TDI streetracing

Tytuł:
PostNapisane: 10.gru.2002 17:14:09 
Użytkownik

Kurna chłopy moje marzenie to mieć nówke turbinke i czipa na 110km. Kurna no nawet nie znam nikogo kto ma takie B4 :( . Chciałbym się chociaż takim przejechać...... :-D

Tytuł:
PostNapisane: 10.gru.2002 18:03:24 
Użytkownik

Krótkie dymienie po odpaleniu(nie chodzi mi o parę wodną !!!) to może być trochę za poźny kąt wtrysku.Gdy go wyprzedzisz to auto będzie lepiej palić i nie powinno dymić.
Jeśli chodzi o świece żarowe to gdy masz padnięte, najczęściej auto pali nie na wszystkich cylindrach (takie głuche tu du tu du), dopiero po chwili gdy temp. w cylindrze wzrośnie zaczyna równo pracować.
Przed zimą dobrze jest spuścić paliwo z filtra (usunąć wodę), tylko później trzeba zassać filtr bo można zrobić kuku pompie.
Ogólnie zima z TDI nie jest taka straszna- trzeba tylko dolać od czasu do czasu jakiegoś Skydd'a czy inny środek i będzie wszystko ok :D

Tytuł:
PostNapisane: 10.gru.2002 20:06:09 
Użytkownik

tak na marginesie to co ile się wymienia filtr paliwa,powietrza bo mam od niedawna diesla :D (mój pierwszy diesel) i nie jestem obcykany w temacie :oops: i morze jakieś jeszcze inne sprawy dotyczące eksploatacji będe wdzięczny :)
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 10.gru.2002 20:21:54 
Użytkownik

U mnie nic nie dymi ( teraz tylko para wodna , ale o tym nie wspominam bo to norma ) nie trzesie nie pali oleju ani tam takich swieczka zapala sie jak spadnie temperaturka pod oslona pompy wtryskowej. Teraz przy tych mrozach jest troche nie dogrzany chyba wzuce jakis kartonik na chlodnice ale nie przekracza nigdy 90 stopni oscyluje w kolo nich Ogolnie autko 1 klasa mucha nie siada pieknie pracuje motorek

Rogal fajnie masz tzn ze Kombi no i moze te 2 x airbag bo ja mam 1 , ale cosik dziwnego u ciebie z temperaturka motorku

Qrna zmienial mi majsterek ostatnio oslone przegubu prawego , jade sobie wczoraj po zonke do pracki i cosik chroboce leciutko po prawej ( mnie takie rzeczy denerwuja ) . Dzisiaj w dzionek skrecilem kolkiem mocno w prawo kleknolem -nachylilem sie , a tam :((( cala guma nowa sie z sunela od strony pisaty i zaginela opaska . Kupilem nowa na srubokret skrecana jutro majsterek od nowa ja zalozy ( wymyje przegub i nalozy nowy smar ).

Pozdr.

Tytuł:
PostNapisane: 10.gru.2002 22:57:59 
Użytkownik

nawracajac do tematu u mnie pojawia się dużo pary o dziwnym zapachu ale co mnie denerwuje że gdy temp. spada poniżej -10C to mój diesel a ma rok bardzo ciężko zapala czy to jest normalne dla was pozdrawiam 8-)

Tytuł:
PostNapisane: 11.gru.2002 09:19:43 
Użytkownik

No widzisz Ciech`u kurna każdy mówi coś innego. Ale potwierdza się to co mówisz bo kolegi ojciec ma taką samą jak moja tylko bez klimy i w niebieskim metaliku i tam temperatura bardzo sporadycznie wychodzi ponad 90 stopni. Cholera powiem Ci szczeże, że jak szukałbym audiolki teraz to wziąłbym twoją bez targowania. Masz i mniejszy przebieg, super motor i lakier metalik a moja jest taka wyblakła :( . Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 11.gru.2002 19:10:31 
Użytkownik

No mnie serduszko boli sprzedac , a jakos chetnych tez brak . Ja bym nie sprzedawal bo wiem co mam ze bezwypadkowa ze oclona , silnik itp. , tylko potrzebuje wieksze auto (kombi lub van ). A co najgorsze co ogladam jakis sprzet to a;bo walony albo paiery ahhhhhh.
Rogal a jak wyblakly (masz foty) ? no w wawce sporo autek stoi na dworku zwlaszcza pod drzewkami jak ptaszki sraja , kurz osiada itd .
Pozdr.

Tytuł:
PostNapisane: 12.gru.2002 08:21:13 
Użytkownik

Mam fotki i to nawet tutaj w pracy (tylko w pracy mam interek) ale robiłem je jak była czysta i na zdjęciach nie widać już miejsc wyblakłych.
Ale teraz się już tyn nie martwie. Wczoraj byłem u blacharza, już skończył swoją działke i teraz lakiernik się za nią już weźmie. A w planach jest między innymi polerowanie/odświeżenie lakieru.

Jak wżucić fotki na strone ?? musze je umieścić na jakimś serwerze ???

Pozdrawiam.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1