.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lis.2024 17:36:13

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: 3 zegary
PostNapisane: 12.gru.2002 09:59:28 
Użytkownik

witam,
chce sobie zalozyc do swojego audi te 3 dodatkowe zegary, w zwiazku z tym mam pytanko,
czy moze byc problem z podlaczeniem, mam slnik 1,8 NE, slyszalem ze dodatkowo potrzeba dolozyc dwa czujniki, co trzeba zrobic jeszcze
i jaki jest koszt tych zegarow, to znaczy ile mozna za to max dac na szrocie
dzieki
pozdrawiam
Pawel

Tytuł:
PostNapisane: 12.gru.2002 10:04:36 
Użytkownik

Myslę o tym samym do mojej B4. Na pewno trzeba zmienić konsolę środkową z popielniczka to wiem ale co z czujnikami to chętnie sam sie dowiem.
pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 12.gru.2002 16:11:25 
Użytkownik

Nie wiem jak jest u was ale u mnie w Coupe dla tych zegarów są oddzielne czujniki temperatury i ciśnienia oleju które są montowane w bloku silnika w odpowiednich miejscach. Dlatego nie wiem czy wasze motory są w ogóle do takiej operacji przystosowane !!
Pozdr
DeS

Obrazek
jeśli nie jestes łosiem kliknij na łosia!

Tytuł:
PostNapisane: 12.gru.2002 17:03:55 
Użytkownik

Des, a powiedz w ktorym miejscu sa te czujniki,
o ile wiem, w silnikach 2,0 tez wystepowaly te dodatkowe zegary a w przypadku silnika 2,0 i 1,8 blok jest taki sam, wiec jest prawdopodobienstwo, ze umnie te otwory sa zaslepione. ostatecznie mozna gdzies nawiercic otwor na czujniki np. w misce olejowej.
pozdrowionka

Tytuł:
PostNapisane: 12.gru.2002 17:08:14 
Użytkownik

nie wiem jak jest w silniku audi...........jak miałem golfa to po prostu zamieniłem czujniki na te od zegarów i to wszystko 8-)

Tytuł:
PostNapisane: 12.gru.2002 17:52:10 
Użytkownik

De-siid napisał(a):
Des, a powiedz w ktorym miejscu sa te czujniki,
o ile wiem, w silnikach 2,0 tez wystepowaly te dodatkowe zegary a w przypadku silnika 2,0 i 1,8 blok jest taki sam, wiec jest prawdopodobienstwo, ze umnie te otwory sa zaslepione. ostatecznie mozna gdzies nawiercic otwor na czujniki np. w misce olejowej.
pozdrowionka

Wiesz dzie jest zwykły czujnik teperatury silnika i ciśnienia na desce ?? Obok u mnie jest druga pucha z ciśnieniem na zegarze i temperaturze oleju. Skoro masz zaślepione to pewnie da się zrobić, ale koszty czujnika są dosyć spore. Ja płaciłem po 300 zł za nowe.
Pozdr
DeS

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2002 15:01:28 
Użytkownik

umnie czujnik jest w elemencie w ktory wkreca sie filtr oleju byc moze jest miejsce z drugiej strony ale tego niewidac, weic wchodzila by w gre jeszcze wymiana tego elementu, czyli zaden problem, problemem zas by bylo wymiana obecnego czujnika na ten od zegarow, bo wowczas niemialbym tej kontrolki w liczniku, a z pewnych wzgledow wolal bym zeby jednak ona zosatala;))

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2002 17:54:00 
Użytkownik

De-siid napisał(a):
umnie czujnik jest w elemencie w ktory wkreca sie filtr oleju byc moze jest miejsce z drugiej strony ale tego niewidac, weic wchodzila by w gre jeszcze wymiana tego elementu, czyli zaden problem, problemem zas by bylo wymiana obecnego czujnika na ten od zegarow, bo wowczas niemialbym tej kontrolki w liczniku, a z pewnych wzgledow wolal bym zeby jednak ona zosatala;))

Dlaczego miałbyś rezygnować z kontrolki na zegarach ?? Tam są dwa zupełnie niezależne od siebie czujniki. Jeden od lapki na zegarach a drugi od zegarów nad popielniczką. Tak jest u mnie w 2.3 u Ciebie może być inaczej.
Pozdrawiam
DeS

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 14.gru.2002 15:52:16 
Użytkownik

zgadza, sie sa oddzielne, ale stracil bym kontrolke, gdybym w miejsce obecnego czujnika wsadzil ten od cisnienia i temperatury
pozdroawiam

Tytuł:
PostNapisane: 14.gru.2002 18:22:44 
Użytkownik

Nie wsadzisz bo to są inne czujniki !!
Pozdr
DeS

Obrazek

Tytuł: 3 zegary
PostNapisane: 14.gru.2002 21:16:45 
Użytkownik

Witam
Wlasnie rozbieram taka setke ktora byla wyposazona w 3 zegary.
Z tego co sprawdzilem to czunjik temperatury oleju jest zupelnie niezalezny od czujnika cisnienia. Czujnik cisnienia z podwojna funkcja mozna wkrecic w to samo miejce gdzie byl dotychczas zwykly czujnik cisnienia. Jest ciekawa strona www.thepartsbin.com gdzie mozna spradzic te rzeczy. Na marginesie moglbym odstapic te czujniki,mialem to u siebie zakladac ale nie mam warunkow. Moge przeslac zdjecie
Pozdrowienia

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1