.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.lis.2024 11:46:23

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 14.gru.2002 17:59:45 
Użytkownik

MUSZĘ POWAŻNIE ZDEMENTOWAĆ POGŁOSKI JAKOBY SERYJNYM S2 NIE DA SIĘ ZAPISZCZEĆ KOŁAMI PRZY RUSZANIU: DA SIĘ! i tylko tylnymi.

koledzy mają po prostu zbyt miękkie serce, żeby z 5500 rpm strzelić :D

Tytuł:
PostNapisane: 14.gru.2002 18:14:10 
Użytkownik

@ Volki..

@ Des... dajcie te filmiki... 8)

Tytuł:
PostNapisane: 14.gru.2002 19:23:29 
Użytkownik

PJ: będziesz miał problem żeby wejść z Quattro bokiem na asfalcie w zakręt. Ogólnie żeby to zrobić najłatwiej to trzeba złożyć auto do zakrętu (wiesz o co chodzi?), nie wystarczy depnąć gaz.

Quattro jest w początkowej fazie poślizgu podsterowne (najłatwiej sprawdzić na śniegu). Potem przenosi się moooooocno na tył i zaczynasz pięknie jechać bokiem (jeszcze raz przypominam że na śniegu/lodzie). Osobiście po asfalcie jeszcze bokiem nie jechałem (na suchym). Na mokrym może raz czy dwa, ale to było w A4 i za mała moc żeby to zrobić efektownie. S3 jeszcze nie próbowałem. Natomiast ogólnie to bez poślizgu jeszcze szybciej się jedzie. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 14.gru.2002 19:40:11 
Użytkownik

Mori napisał(a):
PJ: będziesz miał problem żeby wejść z Quattro bokiem na asfalcie w zakręt. Ogólnie żeby to zrobić najłatwiej to trzeba złożyć auto do zakrętu (wiesz o co chodzi?), nie wystarczy depnąć gaz.

Tak weim o co chodzi :)

No to trochę lipa bo mi tam na speedzie nie zależy tak jak właśnie na bokach. W poldonie przez to zajeżdżałem silniki i skrzynie bo trza było do jedynki redukować co by bokiem wejść :) ale dawał rade :-D

A teraz mamy tak śnieżne zimy jak eskimosi klime w domu :)

Tytuł:
PostNapisane: 14.gru.2002 21:56:34 
Użytkownik

no ja tam nie wiem , na asfalcie suchym to moze mi sie nie udalo ale na mokrym czy tez na sniegu czy na lodzie czy tez na suchym ale zmarznietym asfalnie to spokojnie mozna przejsc zakret bokiem ... co prawda nie jest to bok tak jak w tylnionapedowce bo przod wyciaga mocno wtedy ale mozna to zrobic ... trzeba nistety pamietac ze predkosci przechodzenia bokiem zakretow sa zdecydowanie wyzsze niz w tylnionapedowkach ... najwiecej udalo mi sie przejsc luk bokiem przy 140 km/h jak dzis jechalem z Włocławka przy zmrozonej glebie i padajacym sniegu .. i co najwazniejsze ... pelna kontrola ...

Tytuł:
PostNapisane: 15.gru.2002 01:25:21 
Użytkownik

Jeśli w Quattro to tylko PEŁNA! :D :-D :grin:

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1