.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lis.2024 18:55:04

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19.gru.2002 20:17:31 
Użytkownik

krisb3 napisał(a):
DeS napisał(a):
krisb3 napisał(a):
DeS napisał(a):
500 kosztuje nówka a używki nie ma co kupować bo może być taka jak masz teraz albo i gorsza... moja jest tak głośna że nie słyszę już dziury w wydechu tylko pompę paliwa... !!!
DeS

Cześć
Czy chcesz wymienić pompe tylko dlatego ,że jest głośna???? :0 :0 :0

Tak, właśnie dlatego !!! Nie wiem czy wiesz ale jak pompa głośna zaczyna się robić to znaczy że jej żywot się kończy. Nie chciałbym żeby mi auto przestało jechać na środku wisłostrady w momencie gdzy tne ile fabryka dała !!
Pozdr
DeS

Daj spokój.... :) W moim aucie trzy lata pompa głośno chodzi i jest OK!!!A chodzi głośniej niż silnik! Zresztą większość Audików B3,B4 ma głośne pompy i nie jest to powód żeby zaraz ją wymieniać.Jedynną sensowną rzeczą w takiej sytuacji jest sprawdzenie wydajności(ciśnienia)popmy....No chyba ,że komuś przeszkadza ów brzęczenie,to nie ma rady trzeba wymienić.....

Nieprawda, jak pompa jest głośna to się kończy i powie Ci to każdy mechanior który ma coś do powiedzenia na temat audi sensownego a nie jakiś tam Heniu z garażu...
Mam przecież i drugie Audi cygaro i pompa jest tam taka sama (silnik 2.3) i jest praktycznie nie słyszalna !! :D
Pozdr
DeS

Obrazek
jeśli nie jestes łosiem kliknij na łosia!

Tytuł:
PostNapisane: 19.gru.2002 20:23:26 
Użytkownik

Oj...
Jak jesteś taki "bat" to może powiesz mi jak pompa jest skonstrłowana i co w niej tak bzyka?????

Pozdrawiam...
Ps
I jeszce napisz prosze,jak długo pobzyka moja pompka,bo przecież jęczy już trzy latka( a może i dłużej)

Tytuł:
PostNapisane: 19.gru.2002 20:29:20 
Użytkownik

a moze poprostu pompa paliwowa jest niewlasciwie zamocowana i drgania z pompy przenosza sie na bak co przy jego objetosci znacznie wzmacnia halas pracy pompy ? ... :zakrecony:

Tytuł:
PostNapisane: 19.gru.2002 20:30:26 
Użytkownik

MILITEC u mnie też się sprawdził, tylko nie na długo, bo w baku miałem przez jakiś czas mało paliwa i jeździłem tylko na gazie. Moja pompa kosztowała w ASO 700 PLN i zaczęła buczeć po ok 15000 km. W ASO powiedzieli, że ten typ tak ma. Znajomy mechanik wlał mi MILITEC i na jakiś czas był spokój. Takich polepszaczy jest dużo na rynku. Podobno pomaga też płukanie baku i czyszczenie benzynką i pędzelkiem samej pompy.

Tytuł:
PostNapisane: 19.gru.2002 21:09:22 
Użytkownik

krisb3 napisał(a):
Oj...
Jak jesteś taki "bat" to może powiesz mi jak pompa jest skonstrłowana i co w niej tak bzyka?????

Pozdrawiam...
Ps
I jeszce napisz prosze,jak długo pobzyka moja pompka,bo przecież jęczy już trzy latka( a może i dłużej)

Nie wiem o co Ci chodzi ??? Zazdrośczisz mi wiedzy czy jak ?? Jak naprawdę nie mam na myśli żeby Cię za wszelką cene uświadamiać co i jak bo prawdę muwiąć gówno mnie obchodzi co się dzieje z twoim autem...
Nie mam pojęcia jaka jest konstrukcja pompy paliwa ale napewno kontr argumentem nie jest stwierdzenie że "chodzi tak 3 lata to pochodzi jeszcze" bo wierutna bzdura i żadna reguła. A teza z głośną pompą nie jest tezą moją tylko ludzi którzy naprawiają te samochody od lat i napewno dłużej niż tym w ogóle o Audi marzyłeś !!
Nie wiem czemu mie atakuje - ale nie lubie tego !!!
DeS

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 19.gru.2002 21:12:16 
Użytkownik

Hansik napisał(a):
a moze poprostu pompa paliwowa jest niewlasciwie zamocowana i drgania z pompy przenosza sie na bak co przy jego objetosci znacznie wzmacnia halas pracy pompy ? ... :zakrecony:

Hans nie sądze żeby pompa była źle zamocowana bo nie wyobrażam sobie żeby ktoś przede mną przy tym grzebał. Nie wykluczam oczywiście tej możliwości ale wydaje mi się mało prowdopobna. Kiedyś przy okazji sprawdzę jej wydajność i będe wiedział czy jest zdrowa czy nie. Hałas jest na tyle uciążliwy żeby sie go pozbyć ale nie na tyle żeby pozbyć się 500 zeta z portfela :-D
pozdr
DeS

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 19.gru.2002 21:38:42 
Użytkownik

DeS napisał(a):
krisb3 napisał(a):
Oj...

Pozdrawiam...
Ps

Nie wiem o co Ci chodzi ??? Zazdrośczisz mi wiedzy czy jak ?? Jak naprawdę nie mam na myśli żeby Cię za wszelką cene uświadamiać co i jak bo prawdę muwiąć gówno mnie obchodzi co się dzieje z twoim autem...
Nie mam pojęcia jaka jest konstrukcja pompy paliwa ale napewno kontr argumentem nie jest stwierdzenie że "chodzi tak 3 lata to pochodzi jeszcze" bo wierutna bzdura i żadna reguła. A teza z głośną pompą nie jest tezą moją tylko ludzi którzy naprawiają te samochody od lat i napewno dłużej niż tym w ogóle o Audi marzyłeś !!
DeS

Skoro tak stawiasz sprawe to tak ,zazdroszczę Ci wiedzy... :-D .Przeczytaj jeszcze proszę co napisał Kefir200 o pompie....a może On też Cię atakuje...
Postaram się nie odpisywać więcej na Twoje posty,żebyś nie czł się atakowany.....bo przecież tego nie lubisz.... :grin:
Pozdrawiam....

Ostatnio edytowano 19.gru.2002 21:40:10 przez tipl_krisb3, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 19.gru.2002 21:38:57 
Użytkownik

kurna musze poszukać mam taką pompke do 2.3 gdzies !.........

jak znajde to sprzedam za 150 złoty jest dobra bo sprzedali ją mojemu ojcu do B3 i dupa
mechanicy powiedzieli że jeżli chce mieć cały gaźnik i przewody to niech nie zakłada i tak została................

Tytuł:
PostNapisane: 19.gru.2002 21:44:50 
Użytkownik

Hej! Panowie! Po co ta agresja? Więcej poczucia humoru, mniej agresji! Jak chcecie mogę wam podesłać kilka kojących .jpg'ów. :grin: :grin: :grin:

Tytuł:
PostNapisane: 19.gru.2002 21:58:57 
Użytkownik

Ataman70 napisał(a):
Hej! Panowie! Po co ta agresja? Więcej poczucia humoru, mniej agresji! Jak chcecie mogę wam podesłać kilka kojących .jpg'ów. :grin: :grin: :grin:

Czekam ziomku,czekam..... :oko:
i Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 19.gru.2002 22:10:00 
Użytkownik

krisb3 napisał(a):
DeS napisał(a):
krisb3 napisał(a):
Oj...

Pozdrawiam...
Ps

DeS

Skoro tak stawiasz sprawe to tak ,zazdroszczę Ci wiedzy... :-D .Przeczytaj jeszcze proszę co napisał Kefir200 o pompie....a może On też Cię atakuje...
Postaram się nie odpisywać więcej na Twoje posty,żebyś nie czł się atakowany.....bo przecież tego nie lubisz.... :grin:
Pozdrawiam....

Ja się stawiam ??? To ty napadasz i chcesz za wszelką cene wpieprzyć się z tym że nie mam racji a twoje wysrane z dupy argumenty są prawdziwe. Nie masz co robić to nie zaczepiaj ludzi bo ja nie wiem do czego zmieżasz a jak się dobrze w tym momencie bawisz to ładnie masz...
Odpisywać nie musisz !!! Jak masz coś jeszcze do powiedzienia zapraszam na GG 1918717
DeS
P.S. Kefir może i ma racje ale to nie jest reguła. Po za tym co to za ASO które mówi że ten typ tak ma.. ??

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 19.gru.2002 22:28:54 
Użytkownik

DeS napisał(a):
Filtr wymienia się na ogół razem z pompą. Ja będe nie długo wymieniał pompę to powiem co i jak.
DeS

A to ,że filtr wymienia się na ogół razem z pompą to też jest reguła :grin: :grin: :grin:
Pozdrawiam....

Tytuł:
PostNapisane: 19.gru.2002 22:54:19 
Użytkownik

Hmm...ale tu głośno...
W starej pompie miałem luzy ośka wirniczka-tuleje. Tak na próbę wciskałem tam smaru (wypłókiwało dość szybko) i na krótką chwilę przestawała popmka buczeć. Może to właśnie ten luz jest częstym defektem pompek. A jeżeli macie sitka na pompkach i sa zapaćkane brudem, to też pompka buczy...
Nie krzyczcie już...Późno jest :D

Tytuł:
PostNapisane: 19.gru.2002 23:15:49 
Użytkownik

kefir200 napisał(a):
Hmm...ale tu głośno...
W starej pompie miałem luzy ośka wirniczka-tuleje. Tak na próbę wciskałem tam smaru (wypłókiwało dość szybko) i na krótką chwilę przestawała popmka buczeć. Może to właśnie ten luz jest częstym defektem pompek. A jeżeli macie sitka na pompkach i sa zapaćkane brudem, to też pompka buczy...
Nie krzyczcie już...Późno jest :D

Tak te bzykanie właśnie wynika z tego luzu,a smarowanie smarami nic nie daje ,bo paliwko to i tak wypłucze.....Ale nie martw się ,tak jak napisałeś wcześniej "te typy tak mają" I z głośną pompą można jeździć przez długie lata.... :oko:
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 19.gru.2002 23:24:45 
Użytkownik

moja pompa chodzi cichutko jak bzykanie komara w spokojną letnią noc.

raz tylko sie rozchulała, jak dopusciłem do tego, że brakło mi paliwa i silnik sie zadusił i dalej jechac musialem na gazie. nabrała jakiegos syfu i brzeczała jak cholera. nigdy wiecej do tego nie dopuszcze, ze bede mial mniej niz 10 litrów paliwa w baku (tak mi doeadzil hans - pompa cala musi byc zanurzona)

a co do opini maudi90usa, ze jezdzi wiekszosc czasu na gazie i sie pompą paliwa nie martwi, to sie z nią nie zgadzam. nawet jak jezdzimy na gazie, pompa paliwowa i tak chodzi...

Tytuł:
PostNapisane: 20.gru.2002 11:09:11 
Użytkownik

tomecz napisał(a):
...a co do opini maudi90usa, ze jezdzi wiekszosc czasu na gazie i sie pompą paliwa nie martwi, to sie z nią nie zgadzam. nawet jak jezdzimy na gazie, pompa paliwowa i tak chodzi...

u jednych chodzi u innych nie.... :D

w kadecie chodzila caly czas bo tam nie mialem przekaznika ktory ja rozlaczal, a w Audi zlozyli mi takie cos. oczywiscie kazdy kto nie ma przekaznika od pompy w swojej instalacji LPG moze go sobie sam zalozyc (przedluzy to "zycie" pompy paliwa)

AUDI 90 z za oceanu... zagazowane 2.3NG and AWO 425S

Tytuł:
PostNapisane: 20.gru.2002 20:58:14 
Użytkownik

krisb3 napisał(a):
DeS napisał(a):
Filtr wymienia się na ogół razem z pompą. Ja będe nie długo wymieniał pompę to powiem co i jak.
DeS

A to ,że filtr wymienia się na ogół razem z pompą to też jest reguła :grin: :grin: :grin:
Pozdrawiam....

Słuchaj nie wiem do czego zmierzasz ale robisz się denerwujący i bezczelny, mam dosyć słuchania tego i zniżania się do twojego przy ziemnego poziomu. Nie będe już odpowiał na twoje posty bo widze że jesteś najmądrzejszy pod słońcem i wszystko już wiesz...
DeS

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 20.gru.2002 22:58:04 
Użytkownik

Desper ... walnełes bzdure , wiecej...MEGA BZDURE , a teraz obrażasz Chłopaków ... troche wyluzuj chłopie , bo pisanie swoich trzech groszy do kazdego posta naprawde nie czyni z ciebie eksperta....

Tytuł:
PostNapisane: 20.gru.2002 23:04:16 
Użytkownik

Cris napisał(a):
Desper ... walnełes bzdure , wiecej...MEGA BZDURE , a teraz obrażasz Chłopaków ... troche wyluzuj chłopie , bo pisanie swoich trzech groszy do kazdego posta naprawde nie czyni z ciebie eksperta....

Wiesz co z kwitowałbym to ale tak jak pisałem nie będe już nic pisał, a expertem napewno nie jestem i nigdy tak nie mówiłem natomiast widze że poza mną są tu sami spece..
DeS

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 21.gru.2002 00:06:29 
Użytkownik

To jest moja ostatnio kwitująca wypowiedź na ten temat.
Zrozumiałem że ktoś mógł mnie źle zinterpretować i dlatego cała ta afera. Dla ścisłości nie miałem na myśli że pompę wymienia się wtedy kiedy filtr tylko filtr wymienia sie wtedy kiedy pompę, co jest chyba logiczne. A co do zużycia pompy to mogą być różne opinie na ten temat - każdy może mieć swoją - ja swoją wyraziłem ale nie każdy musi się z tym zgodzić.
Pragnę wyrazić ubolewanie że tak błache tematy są powodami to nie potrzebnych kłotni i z tego powodu że musiłałem w nich uczestniczyć.
Mam na nadzieje że to wyjaśnie wszystkie niesnaski związane z tym tematem.

Obrazek

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1