.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lis.2024 00:51:45

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21.gru.2002 00:20:39 
Użytkownik

No i konczymy temat, bo ja filtr i tak wymienie przed Bydgoszcza :-P :-P a jeszcze troche sie potniecie i zrobi mi sie glupio ze zapodalem taki temat :oko: :-?
Pozdrowko MJ

SUZUKI BANDIT 600

Tytuł: Pompka
PostNapisane: 21.gru.2002 09:40:20 
Użytkownik

To i ja dorzucę swoje 3 grosze... U mnie też pompka chałasuje jak cholera i z tego co sprawdzał mi mój mechanik wynikało że jest w bardzo dobrym stanie i daje odpowiednie ciśnienie. Rozmawiałem z kolesiem który też miał tą przypadłość w swojej coupejce. Autentyczne ten model w coupejkach po prostu tak ma. W innych autach kiedy pompka paliwa głośno pracuje oznacza że nieuchronnie już kończy pompa ale ta diagnoza niesprawdza się w coupejkach (nie wiem czy dotyczy to innych modeli audi np:100) więc opinie mechaników z 10, 20, 30 letnim starzem niekoniecznie w tym przypadku będą się sprawdzać (przy całym szacunku dla twoich mechaników DES) Ja już przestałem walczyć z tym bżęczeniem. Chyba kupię matę wyciszająca i wyścielę nią bagażnik :grin: Poważnie.

Tytuł: Re: Pompka
PostNapisane: 21.gru.2002 09:51:56 
Użytkownik

Martini napisał(a):
To i ja dorzucę swoje 3 grosze... U mnie też pompka chałasuje jak cholera i z tego co sprawdzał mi mój mechanik wynikało że jest w bardzo dobrym stanie i daje odpowiednie ciśnienie. Rozmawiałem z kolesiem który też miał tą przypadłość w swojej coupejce. Autentyczne ten model w coupejkach po prostu tak ma. W innych autach kiedy pompka paliwa głośno pracuje oznacza że nieuchronnie już kończy pompa ale ta diagnoza niesprawdza się w coupejkach (nie wiem czy dotyczy to innych modeli audi np:100) więc opinie mechaników z 10, 20, 30 letnim starzem niekoniecznie w tym przypadku będą się sprawdzać (przy całym szacunku dla twoich mechaników DES) Ja już przestałem walczyć z tym bżęczeniem. Chyba kupię matę wyciszająca i wyścielę nią bagażnik :grin: Poważnie.

Wiesz ja nie twierdze że tak nie jest ale tak mi powiedzino i tego się trzymam. Mój mechanior ma naprawdę sporo do powiedzienia i jestem skłonny sie z tym zgodzić. W sumie to nie wiem czym różnią się pompy w Coupe a na przykład w zwykłej 90-tce ?
Druga sprawa to zauważyłem że moja pompa również nie równo pracuje...
DeS

Obrazek
jeśli nie jestes łosiem kliknij na łosia!

Tytuł:
PostNapisane: 21.gru.2002 09:56:45 
Użytkownik

nabijacie sobe posty i nic z tego nie wynika ... udowadniac sobie czyja racja jest sluszniejsza mozecie sobie na priva a jak chcecie cos nowego wniesc do tematu to niech sie ktos dowie co faktycznie jest przyczyna , jak to naprawiac i jak zapobiegac ... czcze dyskusje do niczego nie prowadza ... poza tym pytanie brzmialo co ile zmieniac filtr paliwa ... odpowiedz padla i uwazam ze kazdy kto umie czytac powininen dac sobie spokoj z jakimi dodatkowymi wywodami ... a jak bedzie temat dotyczacy pomp paliwowych to tam mozna wyrazic wlasne doswiadczenia ... pozniej latwiej bedzie cos odszukac w archiwum

Tytuł:
PostNapisane: 21.gru.2002 13:13:34 
Użytkownik

Skoro taka jest wola Starszego Mechanika :-D to milknę :-?
A wtym nabijaniu sobie postów i wtrącaniu trzech groszy Coś jest...Ci którzy śledzą forum wiedzą o czym mówię :oko:
..Pozdrawiam tych zdesperowanych też :grin: :grin: :grin:

Tytuł:
PostNapisane: 21.gru.2002 13:16:23 
Użytkownik

Pozdro 4 ALL
DeS

Obrazek
jeśli nie jestes łosiem kliknij na łosia!

Tytuł:
PostNapisane: 21.gru.2002 16:08:13 
Użytkownik

DeS napisał(a):
To jest moja ostatnio kwitująca wypowiedź na ten temat.
Zrozumiałem że ktoś mógł mnie źle zinterpretować i dlatego cała ta afera. Dla ścisłości nie miałem na myśli że pompę wymienia się wtedy kiedy filtr tylko filtr wymienia sie wtedy kiedy pompę, co jest chyba logiczne. A co do zużycia pompy to mogą być różne opinie na ten temat - każdy może mieć swoją - ja swoją wyraziłem ale nie każdy musi się z tym zgodzić.
Pragnę wyrazić ubolewanie że tak błache tematy są powodami to nie potrzebnych kłotni i z tego powodu że musiłałem w nich uczestniczyć.
Mam na nadzieje że to wyjaśnie wszystkie niesnaski związane z tym tematem.

I tutaj potwierdzam że gdy jest się zmuszonym do wymiany pompy to powinno się wymienić filtr paliwa, ale gdzy jest on nowy albo prawie nowy to nie jest to koniczne. Co do wymiany samego filrta to nie ma regóły. Zależy jaki syf się leje do baku. Panowie zauważcie jakie paliwa sprzedają nam na różnych stacjach. Oczywiscie wszystkie paliwa zanim trafia do baku idą przez filtr w dystrybutorze ale w jakim stanie są filtry w dystrybutorach to my już nie wiemy, o ile je ktoś wogóle wymienia podczas serwisowania dystrybutora (mówie o małych stacjach). Jeśli ktoś leje paliwo w znanych sieciach to może wydłużyć okresy wymiany filtrów a jeśli w niepewnych oszujańczych stacyjkach to rade wcześniej niż to podeje producent auta. Wiadomo że jak filtr paliwa zapchany to i gorzej dla pompy. Pozdrawiam dyskutantów.

Tytuł:
PostNapisane: 21.gru.2002 16:20:32 
Użytkownik

Hansik napisał(a):
... czcze dyskusje do niczego nie prowadza ... poza tym pytanie brzmialo co ile zmieniac filtr paliwa ... odpowiedz padla i uwazam ze kazdy kto umie czytac powininen dac sobie spokoj z jakimi dodatkowymi wywodami ... a jak bedzie temat dotyczacy pomp paliwowych to tam mozna wyrazic wlasne doswiadczenia ... pozniej latwiej bedzie cos odszukac w archiwum

To fakt, temat był zupełni inny i po to tutaj wszedłem żeby się własnie coś wiecej na ten, a nie inny, temat dowiedzieć. narazie wiem nie wiele bo tyle ze filtr powinno sie wymieniac co 60000km. Ale to w przypadku benzyny, a czy ktos moze mi powiedziec co ile wymienia filtr w dieslu. Wiadomo ze paliwo diesel jest duzo bardziej zanieczyszczony i wiele jest przypadkow stacji w ktorych wlewaja rozne tanie dodatki, slyszlem nawet o odbarwionym oleju opałowym (jakimiś kwasami odparwiaja kolor czerwony i nie moża odróżnić czy to ropa czy opał, tylko badania laboratoryjne to mogą sprawdzić) lub czasem inne smieci. Więc wydaje mi się że wymiana filtra paliwa w dieslu powinna następować czesciej niz w benzynie. Czy mam racje???? A jak często Wy wymieniacie w swoich dieslach. Ja ma TDI wiec, czy filtr tu jest taki sam jak w innych i co ile sie powinno wymienić???

Tytuł:
PostNapisane: 21.gru.2002 17:04:31 
Użytkownik

nie mam diesle ale znalazlem cos co moze byc pomocne ... otoz w starszych Audi zalecane jest odwadnianie filtra paliwa co 15 tys kmm i wymiane filtra paliwa co 30 tys km

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2003 16:09:23 
Użytkownik

Cytuj:
Więc wydaje mi się że wymiana filtra paliwa w dieslu powinna następować czesciej niz w benzynie. Czy mam racje???? A jak często Wy wymieniacie w swoich dieslach. Ja ma TDI wiec, czy filtr tu jest taki sam jak w innych i co ile sie powinno wymienić???

Powtórzyłem pytanie Hansika, bo mam ten problem. Co ile km wymieniać filtr paliwa w 1.6 TD ?

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2003 16:15:19 
Użytkownik

Sorki nie zauwazyłem że jest odpowiedź :grin: A nie moge usunąć mojego posta....

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1