Sprinter napisał(a):
Muszę wymyśleć jakiś patent na wyciąganie całego radia. Są jakieś takie wysuwane całe kieszenie uniwersalne ?
Robisz tak : kupujesz sobie jakie tam radio chcesz - z reguły radia montowane są tak, że w miejsce toworu na radio montuje się tzw pólkieszeń (która posiada liczne ząbki, a montowanie poleg na odgięciu tych ząbków na zewnątrz i w ten sposób trzyma się konsoli) później wsadzasz radio i jak chcesz je wyjąć musisz uzyć specjalnego klucza, albo zwykłych szprych (po dwa otwory na kazdym boku radia - włożenie szprych uwalnia zapdki i można w ten sposób je wyciagnąć). Aby szybko nie stracić radia robisz tak - kupujesz półkieszeń, zakładasz na radio (nie odginasz żadnych ząbków !!) i wsadzasz w otwór na radio. Półkieszeń sprawia, że radio jest odbrze spasowane i nie lata w otworze. W miescacvh pewniejszych zdejmujesz sam panel, a w miejscach mnie pewnych (pod supermarketami, na noc etc) wyjmujesz cale radio (na zdjetym panelu wystarczy potarmosic radio na boki ipieknie wychodzi razem z polkieszenia (zapadki boczne lapia o ranty otworu na radio, ale bardzo slabo, bo prawidlowo lapia o otowry w polkieszeni, ktora w tym wypadku wyciagasz razem z radiem). System o tyle niedobry, ze przy kazdym podlaczeniu trzeba wprowadzac kod i kasuje sie pamiec (piosenka na cd, czas itp - zaprogramowane stacje sie eni kasuja), ale cos za cos. Ja tak robie juz 3 lata i dotad mam to smao radio - aha radio, albo bierzesz z soba, albo do bagaznika, lapiej nie chowaac pod fotel.
Co do zwyklych kieszeni - problem jest taki, ze zlodzieje ryzykuja i wybijaja szybe liczac, ze radio jest pod siedzeniem, co w 90% okazuje sioe prawda, a tak to wisza przewody an wierzchu i wyglada jakby Ci dzien wczesniej radio juz ukradli.