.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lis.2024 12:03:10

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 19 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z kontrolką
PostNapisane: 29.gru.2002 11:08:51 
Użytkownik

Witam
Mam problem z kontrolką klocków hamulcowych w Audi 100 C4 rok 92. Zaświeciła się kilka tygodni temu, ale klocki były jeszcze w miare dobre. Niedawno wymieniłem klocki na nowe i kontrolka nie zgasła! sprawdzałem czujniki zarówno przy kołach jak i przy zbiorniczku z płynem hamulcowym i wszystko OK. Co jeszcze jedt podłączone do tej kontrolki? oprócz klocków hamulcowych i zbiorniczka z płynem? co jeszcze może powodować jej miganie? czy należy się tym przejmować? czy może wyciągnąć żarówkę :)
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 29.gru.2002 11:23:24 
Użytkownik

A może trzeba pojechać na komputer i pokasować błędy hamulców ???
DeS

Obrazek
jeśli nie jestes łosiem kliknij na łosia!

Tytuł:
PostNapisane: 29.gru.2002 11:29:45 
Użytkownik

tu juz byla mala dyskusja na ten temat:

http://www.forum.tuning.info.pl/viewtopic.php?t=13638

Tytuł:
PostNapisane: 29.gru.2002 14:03:20 
Użytkownik

cBr napisał(a):
tu juz byla mala dyskusja na ten temat:

http://www.forum.tuning.info.pl/viewtopic.php?t=13638

Byla, ale nic nie wymyslilismy co by rozwiazalo ten problem. U mnie dalej sie swieci kontrolka...

Adisiwy, jakbys cos znalazl to daj znac. Bede wdzieczny...

Tytuł:
PostNapisane: 30.gru.2002 22:37:29 
Użytkownik

Witam, tez mam C4 z mrugajaca kontrolka "sygnalizacji klockow hamulcowych". Problem zaczal sie przy wjechaniu do kaluzy wody, kontrolka zaswiecala sie pulascyjnie raz mocniej, raz slabiej. Zauwazylem ze zaswiecala sie mocniej w dni wilgotne. Z uwagi ze klocki byly jeszcze w zadowalajacym stanie poczekalem az skoncza sie, wymienilem je na nowe, kontrolka przygasla na jakis tydzien czasu i ponownie zaczela zaswiecac sie. Strasznie mnie to denerwuje, jak cos czerwonego mruga mi przed nosem, wiec udalem sie do mojego elektryka ( jest skubany dobry ), ktory powiedzial mi, ze to jest wrecz "nagminne w C4, najczesciej jest to przelamany gdzies przewod i moze mi to zrobic bez problemu, ale musze zostawic mu samochod " Jesli jest ktos zainteresowany to moge dac namiary, gosc jest z wawy.

Pozdrawiam Robert

Tytuł:
PostNapisane: 31.gru.2002 11:44:58 
Użytkownik

..ja mam audi 200 ale też jest w nim ten system który bada przerwanie obwodu, a nie jego połączenie jak w większości samochodów i oczywiście też mi się to gówno włancza w "check-systemie" :bardzozly: . Walczyłem z tym wielokrotnie i to z pewnością przerwa w obwodzie - trzeba po prostu posprawdzać kable i ich połączenia - są bardzo czułe na wodę. - dobrze że tylne klocki nie mają czujników:-D

Tytuł:
PostNapisane: 31.gru.2002 12:06:25 
Użytkownik

Czarek_S napisał(a):
..ja mam audi 200 ale też jest w nim ten system który bada przerwanie obwodu, a nie jego połączenie jak w większości samochodów i oczywiście też mi się to gówno włancza w "check-systemie" :bardzozly: . Walczyłem z tym wielokrotnie i to z pewnością przerwa w obwodzie - trzeba po prostu posprawdzać kable i ich połączenia - są bardzo czułe na wodę. - dobrze że tylne klocki nie mają czujników:-D

pytanko: check-system sprawdza tez klocki? czy do klockow jest zarowka?

chyba tylko zarowka...

jesli macie jakies problemy z check-systemem a wszystko wydaje sie sprawne proponuje rozebrac licznik i posprawdzac czy nie ma zimnych lutow na zlaczach (przy okazji moich walk z komputerem pokladowym znalazlem wlasnie bardzo duzo zimnych lutow)

AUDI 90 z za oceanu... zagazowane 2.3NG and AWO 425S

Tytuł:
PostNapisane: 31.gru.2002 15:35:55 
Użytkownik

A namiar na elektryka dobrego od Audi to ja poprosze!
Mam pare pierdolek na ktore powinien rzucic okiem ktos kto wie co gdzie i jak w Audi zrobic

pozdrawiam
Neme

Tytuł:
PostNapisane: 01.sty.2003 13:43:24 
Użytkownik

To ja też poproszę namiar na tego elektryka. Mam parę rzeczy do poprawki ale do tego złodzieja co nie którzy wiedzą kogo już nie pojade.
Pozdr
DeS

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 02.sty.2003 12:23:41 
Użytkownik

Daj namiar na forum. Ja tez sie do niego udam. Wkurza mnie wiecznie mrygajaca czerwona lampka... i jeszcze dodatkowo jak kogos wioze to sie zawsze obowiazkowo musi zapytac co to za czerwona lampka mryga na zegarach... :bardzozly:

Tytuł:
PostNapisane: 02.sty.2003 12:27:37 
Użytkownik

Dobry fachowiec jest we wsi Kadzidło k/Ostrołęki. Sam u niego nie byłem, ale kupa ludzi go poleca. Robi naprawde zajebiste furki. Trza się tylko telefonicznie umówić jakiś tydzień w przód.

Tytuł:
PostNapisane: 02.sty.2003 12:29:08 
Użytkownik

wowo77 napisał(a):
Dobry fachowiec jest we wsi Kadzidło k/Ostrołęki. Sam u niego nie byłem, ale kupa ludzi go poleca. Robi naprawde zajebiste furki. Trza się tylko telefonicznie umówić jakiś tydzień w przód.

Dzięki ale ja do ostrołęki jechał nie będe bo to dla mnie zadaleko.
Pozdr
DeS

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2003 23:09:45 
Użytkownik

Sorrki ze tak dlugo, ale nie mialem dostepu do netu :-x oto namiary na gostka: Firma nazywa sie "Mototronik" inz. W. Gerdel 04-733 Warszawa - Miedzylesie (za stacja BP) ul Rogatkowa 10 tel. (22) 615 21 35 lub 0 609 082 214 Rozmawialem z nim, na haselko "Klub Audi" mozliwy maly rabacik :lol: .

Pozdrawiam Robert

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2003 23:13:57 
Użytkownik

Robert napisał(a):
Sorrki ze tak dlugo, ale nie mialem dostepu do netu :-x oto namiary na gostka: Firma nazywa sie "Mototronik" inz. W. Gerdel 04-733 Warszawa - Miedzylesie (za stacja BP) ul Rogatkowa 10 tel. (22) 615 21 35 lub 0 609 082 214 Rozmawialem z nim, na haselko "Klub Audi" mozliwy maly rabacik :lol: .

Pozdrawiam Robert

DZięki wielkie, nie omieszkam się powołać.
Pozdr
DeS

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 06.sty.2003 10:04:03 
Użytkownik

Robert napisał(a):
Firma nazywa sie "Mototronik" inz. W. Gerdel 04-733 Warszawa - Miedzylesie (za stacja BP) ul Rogatkowa 10...

Ooo, nawet znam goscia - potwierdzam, jest bardzo dobry. Wspolpracuje na stale z moim wujkiem ktory ma w Wawrze serwis specjalizujacy sie VW-Audi-Seat. Jakby bylo jakies zainteresowanie to moge z nim pogadac o jakiejs znizce dla klubowiczow...

Tytuł:
PostNapisane: 06.sty.2003 12:47:15 
Użytkownik

Chodzin napisał(a):
Robert napisał(a):
Firma nazywa sie "Mototronik" inz. W. Gerdel 04-733 Warszawa - Miedzylesie (za stacja BP) ul Rogatkowa 10...

Ooo, nawet znam goscia - potwierdzam, jest bardzo dobry. Wspolpracuje na stale z moim wujkiem ktory ma w Wawrze serwis specjalizujacy sie VW-Audi-Seat. Jakby bylo jakies zainteresowanie to moge z nim pogadac o jakiejs znizce dla klubowiczow...

Chodzin gdzie ten serwis i kto go prowadzi ??
Pozdr
DeS

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 06.sty.2003 19:27:18 
Użytkownik

[quote="DeS]Chodzin gdzie ten serwis i kto go prowadzi ??[/quote]

Warszawa-Wawer ul. Ciesielska 2. Auto Mobil Service - Krzysztof Walenda

Tytuł:
PostNapisane: 07.sty.2003 08:47:48 
Użytkownik

Chodzin czegos tu nie rozumie :x piszesz ze :

"Daj namiar na forum. Ja tez sie do niego udam. Wkurza mnie wiecznie mrygajaca czerwona lampka... i jeszcze dodatkowo jak kogos wioze to sie zawsze obowiazkowo musi zapytac co to za czerwona lampka mryga na zegarach... "

a nastepnie piszesz ze masz wujka, ktory prowadzi serwis Seat Audi WV. Czyzbys nie mial zaufania do serwisu?

Pozdrawiam Robert

Tytuł:
PostNapisane: 07.sty.2003 09:28:26 
Użytkownik

Robert napisał(a):
Chodzin czegos tu nie rozumie :x piszesz ze :

"Daj namiar na forum. Ja tez sie do niego udam. Wkurza mnie wiecznie mrygajaca czerwona lampka... i jeszcze dodatkowo jak kogos wioze to sie zawsze obowiazkowo musi zapytac co to za czerwona lampka mryga na zegarach... "

a nastepnie piszesz ze masz wujka, ktory prowadzi serwis Seat Audi WV. Czyzbys nie mial zaufania do serwisu?

Pozdrawiam Robert

Nie, to nie tak. Wujek prowadzi serwis mechaniczny VW Group. A jezeli chodzi o Elektryke/elektronike to wspolpracuje z innym serwisem ktory sie w tym specjalizuje. Tak wiec jezeli ktos mial namiar na elektronika ktory zna problem i zrobi mi go od reki to dlaczego mam go nie odwiedzic? :oko: A jezeli chodzi o problemy mechaniczne to naturalnie mam pelne zaufanie do serwisu wujka i serwisuje moje samochody tylko tam.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 19 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1