.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 16.sty.2025 18:13:15

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Predkosciomierz A200 przestal wskazywać :/
PostNapisane: 06.lip.2004 20:56:27 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
Jak w temacie, do tego nie bije licznik km. Stalo sie to tak nagle kilka dni temu :(

Macie moze gdzies rozpiske pinow we wtyczce do zegarow, chodzi mi glownie ktorym idą impulsy z czujnika w skrzyni biegow. Chce wykluczyć awarje czujnika/magnesu w skrzyni i zająć sie zegarami.

Tytuł:
PostNapisane: 06.lip.2004 22:32:26 
Użytkownik

Auto: Audi Coupe Quattro V8T ; VW Golf 1 4x4 T
U mnie jak zatrzymuje się licznik, to wykręcam czujnik (impulsator), osuszam i czyszczę wtyczkę i gniazdo. Już trzy razy miałem zalaną płynem hamulcowym i wodą. Wszystko ściekało po przewodzie do środka wtyczki. Teraz uszczelniłem wtyczkę i może na jakiś czas wystarczy. Pierwszym razem okazało się, że zatarł się wirnik z magnesem. Przepolerowałem go i już nie byo kłopotu. Jeżeli masz czujnik kontaktronowy, to sprawdź tylko wtyczkę. Oczywiście nie wykluczam awarii w liczniku, czyli zimnych lutów i suchych kondensatorów.

Tytuł:
PostNapisane: 07.lip.2004 13:48:12 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
Juz naprawilem :): , winowajca okazal sie bezpiecznik nr 12 :/ (dlaczego sie przepalil, tego nie wiem).

A juz zaaktakowalem zegarki :D Poganialem z generatora i chodzily. Potem doszedlem po schemacie do czujnika i zauwazylem ze nie dochodzi do niego +12V , a zasilanie jest z szyny przez bezpiecznik 15A no i trafilem w bezpiecznik :)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1