.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lis.2024 22:58:05

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Sprowadzic A4 czy nie?
PostNapisane: 10.sty.2003 00:45:13 
Użytkownik

W ramach mienia przesiedlenczego, moge sprowadzic moje bydle z USA. Jedyne co mnie martwi to fakt ze Audi podobno kradna bardzo w Polsce. Mieszkalbym pod W-wa. Czy moje obawy sa uzasadnione? Czy koszt ubezpieczenia bedzie bardzo wysoki z tego czy innego powodu?

A jesli juz bym go sprowadzil (to jest platforma B5, 2001 model), to jakie przerobki beda konieczne zeby go w Polsce dopuscili do ruchu? Zolte migacze z tylu... co jeszcze i ile to mnie bedzie kosztowac?

A jesli chodzi o tuning, to czy chip'y produkowane w Europie beda chodzic bez zadnych problemow na amerykanskiej wersji tego samochodu? Czy moze powinienem sprawic sobie chip-tuning jeszcze w Stanach, przed sprowadzeniem. Podobno fabryczne oprogramowanie jest troche inne na rozne rynki z powodu roznego rodzaju paliwa i wymogow spalin.

Czy bedac w mojej sytuacji, sprowadzilibyscie go?

Dziekuje za pomoc i pozdrawiam.

Tytuł: Re: Sprowadzic A4 czy nie?
PostNapisane: 10.sty.2003 00:59:30 
Użytkownik

Quattro Pete napisał(a):
W ramach mienia przesiedlenczego, moge sprowadzic moje bydle z USA. Jedyne co mnie martwi to fakt ze Audi podobno kradna bardzo w Polsce. Mieszkalbym pod W-wa. Czy moje obawy sa uzasadnione? Czy koszt ubezpieczenia bedzie bardzo wysoki z tego czy innego powodu?

A jesli juz bym go sprowadzil (to jest platforma B5, 2001 model), to jakie przerobki beda konieczne zeby go w Polsce dopuscili do ruchu? Zolte migacze z tylu... co jeszcze i ile to mnie bedzie kosztowac?

A jesli chodzi o tuning, to czy chip'y produkowane w Europie beda chodzic bez zadnych problemow na amerykanskiej wersji tego samochodu? Czy moze powinienem sprawic sobie chip-tuning jeszcze w Stanach, przed sprowadzeniem. Podobno fabryczne oprogramowanie jest troche inne na rozne rynki z powodu roznego rodzaju paliwa i wymogow spalin.

Czy bedac w mojej sytuacji, sprowadzilibyscie go?

Dziekuje za pomoc i pozdrawiam.

Witamy!!!
Jeśli chodzi o kradzieże to ja też mieszkam pod W-wą i powiem ci że łatwiej stracić daewoo Lanosa, czy matiza niż Audi A4, szczególnie że to już buda B5 więc modelowo mniej atrakcyjna.

Ubezpieczenia niestety są droższe niż za auto w stylu Honda, Toyota, Peugeot czy Opel, ale cóż luksus kosztuje.

Co do zmian to chyba tylko przednie światłą bo w Europie są asymetryczen (chyba dobrze pamiętam :oops: )

Zakleży jeszcze za ile możesz go tak opchnąć, jeśli w dobrej cenie to sprzedaj i tu kupisz drugie, ale swoją drogą to mało takich wersji jeździ u nas, w W-wie widziałem jedną garnatową amerykańską wersję

Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2003 01:03:44 
Użytkownik

a odnośnie chipów to w Polsce trzeba za sam chip zapłacić około 500$ (z hamowaniem ), nie wiem jak w USA, więc wybór należy do ciebie

Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2003 01:12:20 
Użytkownik

biTURBO napisał(a):
a odnośnie chipów to w Polsce trzeba za sam chip zapłacić około 500$ (z hamowaniem ), nie wiem jak w USA, więc wybór należy do ciebie

Za renomowanego chip'a APR lub GIAC w USA tez trzeba ok. $500 zaplacic, i to bez hamowania :D Chodzi mi tylko o to ze jak cos sie z chip'em zchrzani, to chcialbym miec pomoc na miejscu, a nie musiec komputerek w calosci wysylac z powrotem to USA na sprawdzenie, podczas gdy samochod bedzie stal bezczynnie. Tak przy okazji, czy APR i GIAC sprzedaja rowniez chip'y w Polsce?

Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2003 07:57:18 
Użytkownik

Witam nowego kolegę.Mam Audiczke kilka lat i jak do tej pory jeszcze nie rąbneli.Ubezpieczenie co prawda jest wysokie ale to w końcu Audi.I ten silniczek 1,8T Quattro to w Polsce rarytas.
Pozdrawiam :D

Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2003 08:07:25 
Użytkownik

Witamy Nowego :)
musisz sie upewnic czy ostaniesz wyciag ze swiadectwa homologacji auta na spelnienie normy EURO2 - emisja spalin i takie tam , bo niewiadomo jak to jest z wersja na ameryke.Bez tego swistka niezarejestrujesz go w polsce, Moze
Zreszta wejdz i poczytaj na www.clenie.hg.pl i www.unfallwagen.net - tam przejrzyj archiwum

Pozdr.

Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2003 15:56:14 
Użytkownik

Witam na forum!
Myślę że Twoje obawy co do kradzieży są mocno przesadzone i mówie to ja któremu parę tygodni temu odjechało z pod domu Coupe. Ale to był wybryk jakiś gówniarzy bo auto się znalazło całe i zdrowe po 3 dniach.

Co do rejestracji to tak jak powiedział Chiech dowiedz się o świadectwo spełnienia normy Euro2 przez Twoje autko.

Co do Chipów to nie ma sensu kupowania w stanach ze wzglęuna to że w Polsce masz gwarancje sprawnego działania a jak by coś się niedaj Boże stało to możesz zawsze podjechać i naprawić.
Pozdrawiam

DeS

Obrazek
jeśli nie jestes łosiem kliknij na łosia!

Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2003 21:34:47 
Użytkownik

cześć
...ja na twoim miejscu opchnąłbym go w stanach i tu w Polsce lub w niemczech kupił sobie drugi
co do kradzieży to mam juz półtorej roku nowe A4B6 i jakoś nikt odpukać go nie próbował jebnąć, a ubezpieczenie fakt po kieszeni troszkę szarpie ale taka jest cena luxusu.

AUDI A4 1.9 TDI

Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2003 23:48:47 
Użytkownik

tak gwoli scislosci , dla mnie Audi to nie luksus... to podstawa .... poprostu musi byc mnie stac na utrzymanie Audi quattro ... tak samo jak jedzienie , ubranie ... podstawowa rzecz potrzebna do egzystencji ... jak mnie nie bedzie stac na drozsze to kupie tansze , ale zawsze i wszedzie ... Audi ... quattro :0

Tytuł:
PostNapisane: 11.sty.2003 02:02:30 
Użytkownik

Oscar napisał(a):
cześć
...ja na twoim miejscu opchnąłbym go w stanach i tu w Polsce lub w niemczech kupił sobie drugi.

Dzieki za porady.

Sprzedajac relatywnie nowy uzywany woz, duzo sie na nim traci. Poza tym, problem mam w tym ze bardzo sie do niego przywiazalem :oops: Byl robiony na zamowienie, dokladnie z takimi opcjami jakie sobie zazyczylem. Znalezc takiego drugiego w Polsce bedzie problem, a na zamowienie nowego raczej mnie nie stac. Poza tym, nadwozie B6 za bardzo mi sie nie podoba (no flames please :oko: ).

Sam juz nie wiem....

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2003 16:20:07 
Użytkownik

wejdz na ---> http://www.autobaza.pl/ab/pl/web/homeaa0100 tam cos tez jest o rejestracji
Pozdr.

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2003 18:48:05 
Użytkownik

Noim zdaniem oplaca sie sprowadzac chyba ze sie myle niedawno (brat mowil) przyjechal do jego miesciny jakis Amerykanin i przytachal golfa z mexyku 2001 bez poduchy :grin: Sadze ze to sie oplaca.

Odnosnie auta to cos jest w przepisach ze moze takie autko jezdzic po Polskich drogach. Gdzies to widzialem teraz niepamietam. Trzeba poczytac.

There is only one person who can stop me..................................................GOD
A3 1.8t quattro, S3-robi sie powoli monsterek :)17

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1