Artii napisał(a):
Szczerze mowiac to bardzo drogo wychodzi ten wjazd na tor przy Technicznej (50zl z kierowca). Ja ma blisko to paliwo prawie nielicze,ale koledzy jak zjada z calej Polski to koszt przejazdu + paliwo na torze = wydatek rzedu 200 zl, a to juz spore koszta. Bylem na technicznej dwa razy na zlocie TKL - łodzkiego i wjazd na jeden dzien wynegocjowali taniej ( bylo 10zl za auto i nawet z 4 osobami na pokladzie ).Wiem ze to imprezka dwudniowa ze spaniem na torze i toitoi.Rozsadna cena to jakby wyszlo (30 z kierowca,luźne ludziki 10-15zl)-do organizatorow aby cos wynegocjowli z wlascicielami toru.[/i]
No tak... jesteśmy okrutnymi wyzyskiwaczami i chcemy zarobić na biednych ludziach z AKP... jakie z nas potwory.... dzwonimy, zamawiamy, ustalamy, organizujemy, jeździmy.... a tu taki piękny głos krytyki.... zamiast pytania "a może chłopaki przyjechać z wami o 6 rano na tor w sobotę i pomóc ustalić trasę, wygrodzić teren, rozpalić pod grillem i masę innych.... no ale czego ja się w sumie spodziewam.... o pomoc zawsze trudno. Krytyka o wiele łatwiejsza, nic nie kosztuje. A nikt z Łodzi z AKP nie zaproponował czegoś takiego. Może zauważyłeś że zloty TKL są jednodniowe, i przyjeżdża na nie 100-150 aut i z 200-300 osób luzem. To tak lekko licząc. A z tego co pamiętam wjazd osoby to 5 zł a auta chyba 20 lub 30 zł... ale mogę się mylić. Ale na pewno nie 10
i to pełen
(chyba że ci na bramce po cichu brali do kieszeni rabiąc organizatorów jak by na to nie patrzeć KOMERCYJNEHJ imprezy). Zrób to razy 2 to masz 10 i 40..... juz niedaleko..... ale, ale, ja coś o jakimś grillu pisałem wcześniej??? Tak coś mi się zdaje..... ano tak, TKL też w sumie robi grilla.... ale jakoś płatnego czy coś.... jakieś napoje hmmmm..... też chyba nie za free.... o kibelku nie wspominając.... nie wiem czy za udział w wyscigu na torze w TKL nie płaci się dodatkowo poza opłatą za wjazd? Bo tego nie wiem. A nagrody dla zwycięzcó są u nich jakieś??? Czy tylko uśmiech kierownika??? (odciśnięty w betonie
). Do tego zakup masy drobiazgów które są potrzebne.....
Ale już koniec wywodów, trza przejść do konkretów.
Niby skąd wiesz że wynegocjowali lepszą cenę za wjazd na tor ??????????????????????????????? Bo ja tego jakoś nie widzę i nie potrafię zauważyć..... (może coś ze mną nie tak?). Przecież kasę przy wjeździe to oni biorą a nie właściciel toru, a za wynajem toru płaca wcześniej ustaloną kwotę i tyle. Jak przyjadą 2 auta to wyjdzie im po kilkaset zł na auto !!! Więc zupełnie nie rozumiem twojego toku rozumowania
A wynajem toru to około 35% kosztów imprezy według obecnych szacunków.
Jeżeli ktoś uważa że jest drogo to niech spróbuje zrobić imprezę na którą:
a. nie wiadomo ile aut przyjedzie i ile od siebie dołoży jak zaniży szacunki (się okażę
)
b. jest w miarę kompleksowa z jadłem i piciem
c. zapewni chociaż minimalne zaplecze sanitarne
d. zapewni bezpieczeństwo
e. wyłoży kasę
f. sam wszytsko zrobi bo chętnych do pomocy jest cała "masa"
a na koniec niech usłyszy że drogo....... następnym razem może Artii się podejmie ?? Bo ja mam już dosyć i biorąc pod uwagę że mi się nie nudzi na codzień (czytaj: nie wiem jak znaleźć chwilę wolną) to chętnie sprzedam organizowanie imprezy komuś. ehhh, co ja mówię, oddam za uścisk dłoni lub bez niego.
I wystarczy tego klepania bo już mi się nie chce....
PS. A może kolega Artii przeczytał że są to MAKSYMALNE OPŁATY ? I że jak będzie więcej aut to będą zwroty? Jeżeli ktoś ma wątpliwości że chcę go oszukać to rozliczenie kosztów imprezy jest oczywiście dostępne u mnie...