.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lis.2024 09:55:48

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Do wlascicieli A4 a moze nie tylko !
PostNapisane: 23.sty.2003 00:00:00 
Użytkownik

Hello !
od dluzszego czasu nurtuje mnie pytanie...sam do tego nie moge dojsc, wiec pytam Audi Speców ! :D
Kilkakrotnie widzialem model Audi A4, gdzie "4" byla przyklejona jakby to bylo jej lustrzane odbicie.
Ktos wie cos na ten temat ?
Od razu mowie ze nie bylo to jedno auto....kilka widzialem.

BTW....dzisiaj ogołociłem tyłek mojego maleństwa ze zbędnych świecidełek...foto soon 8-)

Pozdrawiam MichalK

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2003 00:02:33 
Użytkownik

Hymm nic mi nie wiadomo na ten temat :-D 8-) :-D Ja u siebie mam znaczki narazie nie zrywalem ale kto wie :-D :oko:

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2003 04:20:34 
Użytkownik

Jest proste wytłumaczenie.Jeżeli Audi ma 4 w lustrzanym odbiciu to było malowane i jakiś specjalista nie był na tyle inteligentny żeby sobie poradzić z założeniem tej czwórki poprawnie.A uwierz mi nie tylko u ciebie jeżdzą tacy nieprzytomni Audikowcy.Już 2 takich agentów widziałem i tylko się pośmiałem z panów że widzi że ma coś nie tak ze znaczkiem ale nie siądzie i nie pomyśli żeby dobrze było.Drugi natomiast jak mu zwróciłem uwage stwierdził że tak ma być!!!
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2003 07:46:48 
Użytkownik

Hugo napisał(a):
Jest proste wytłumaczenie.Jeżeli Audi ma 4 w lustrzanym odbiciu to było malowane i jakiś specjalista nie był na tyle inteligentny żeby sobie poradzić z założeniem tej czwórki poprawnie...

wytlumaczenie tego "zjawiska" pewnie i jest proste ale moim zdaniem brzmi inaczej...
ja tez widzialem takie a4, wydaje mi sie ze za duzo ich jezdzi zeby to bylo jakies niedopatrzenie po naprawie...

czekam na posty znawcow tematu bo tez mnie ciekawil ten znaczek.

p.s. taki znaczek mozesz przykleic : w bok, do gory "nogami", ale jako lustrzane odbicie raczej sie nie da-bez dodatkowych zabiegow

AUDI 90 z za oceanu... zagazowane 2.3NG and AWO 425S

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2003 09:49:39 
Użytkownik

w stamach zjednoczonych wyraz AMBULANCE jest naklejony na karetkach tez jako lustrzane odbicie. sam nie wiem czemu tak naklejają...

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2003 10:29:45 
Użytkownik

maudi90USA napisał(a):
Hugo napisał(a):
Jest proste wytłumaczenie.Jeżeli Audi ma 4 w lustrzanym odbiciu to było malowane i jakiś specjalista nie był na tyle inteligentny żeby sobie poradzić z założeniem tej czwórki poprawnie...

wytlumaczenie tego "zjawiska" pewnie i jest proste ale moim zdaniem brzmi inaczej...
ja tez widzialem takie a4, wydaje mi sie ze za duzo ich jezdzi zeby to bylo jakies niedopatrzenie po naprawie...

czekam na posty znawcow tematu bo tez mnie ciekawil ten znaczek.

p.s. taki znaczek mozesz przykleic : w bok, do gory "nogami", ale jako lustrzane odbicie raczej sie nie da-bez dodatkowych zabiegow

Uwierz mi da się to zrobić tylko trzeba nad tym pogłówkować.Kumpel to robił i się da.

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2003 10:40:28 
Użytkownik

tomecz napisał(a):
w stamach zjednoczonych wyraz AMBULANCE jest naklejony na karetkach tez jako lustrzane odbicie. sam nie wiem czemu tak naklejają...

a wez sobie zerknij w lusterko jak bedzie za toba jechal taki AMBULANCE .... wtedy przczeytasz bez odbicia ... w Polsce tez tak maja napisane

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2003 10:49:15 
Użytkownik

Hansik napisał(a):
tomecz napisał(a):

a wez sobie zerknij w lusterko jak bedzie za toba jechal taki AMBULANCE .... wtedy przczeytasz bez odbicia ... w Polsce tez tak maja napisane

dokładnie....żebyś wiedział, że za tobą taki jedzie.... i nie musiał odszyfrowywać w lusterku co jest napisane....

a co do znaczka, to wydaje mi się, że to taki "polish tuning" trochę...nie potępiając....poprostu ktoś chce się wyróżniać więc wystarczy że przekręci czwórkę o pół obrotu w prawo....tak o 90stopni....
i wtedy wygląda to tak jakby było odbicie lustrzane...ale w rzeczywistości jest niższa ta czwórka a szersza.....

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2003 14:23:38 
Użytkownik

keyser napisał(a):
a co do znaczka, to wydaje mi się, że to taki "polish tuning" trochę...nie potępiając....poprostu ktoś chce się wyróżniać więc wystarczy że przekręci czwórkę o pół obrotu w prawo....tak o 90stopni....
i wtedy wygląda to tak jakby było odbicie lustrzane...ale w rzeczywistości jest niższa ta czwórka a szersza.....

Nie Keyser !
Nie oto chodzi.
Nie widze mozliwosci naklejenia tego tak jak ja to widze....
oto przyklad (bazujmy na przykladzie znaczka z mojej furki ktre wczoraj sciagnalem)

OTO JAK TO POWINNO BYC NAKLEJONE:

Obrazek

A TAK BYLO TO MNIEJ WIECEJ NAKLEJONE NA TEMTEJ A4 :0

Obrazek
Pozdrawiam MichalK

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2003 14:25:55 
Użytkownik

Michał masz drewnianą klape w swojej A3 ?? jaka to opcja wypasu :-D :grin: :-D :grin: :grin:

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2003 14:30:49 
Użytkownik

Rogal1 napisał(a):
Michał masz drewnianą klape w swojej A3 ?? jaka to opcja wypasu :-D :grin: :-D :grin: :grin:

zazyles mnie jak globulkę "Z" :lol: :lol:
to mega hiper wypas specjalnie dla lesniczych :oko:

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2003 14:43:21 
Użytkownik

Bo twoja jest tak jak te amerykańskie buiki z drewnem na bokach :-D :grin:

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2003 17:40:29 
Użytkownik

Tez widzialem kilka takich A4 i tez zwrocilo to moja uwage, ale myslalem, ze tak po porostu jest albo ze mna jest cos nie teges. Nie sadze zeby byl to jkakis blad przy naprawie, w koncu ilu tych mechanikow/lakiernikow/blacharzy* mialo by sie pomylic...i to na obszarze calej Polski...

*niepotrzebne skreslic.

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2003 17:44:32 
Użytkownik

ciesze sie ze nie tylko mnie to zaciekawilo... :)
Jak zobaczylem pierwsza to az sie zasmialem....przy drugiej sie zaczalem zastanawiac....ale jak zobaczylem kolejne to zglupialem :lol:
Pozdrawiam MichalK

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2003 17:49:08 
Użytkownik

Nikt kogo pytalem dotychczas nie wiedzial o co mi chodzi, ale przeciez musi byc jakies logiczne wytlumaczenie, co nie...?

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2003 17:52:12 
Użytkownik

dokladnie.....zreszta ten plasticzek ("4") musi byc inaczej zrobiony, bo w takiej formie jak ja mialem (zamieszczone zdjecia) nie daloby sie go zakleic :-?

Pozdr. MichalK

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2003 17:57:16 
Użytkownik

No wlasnie, ta 4 wygladala jak ta normalna, czyli wypukla i wypolerowana. Ze dwa-trzy razy widzialem taka "odwrotna" 4 w czerwonym kolorze...Type-R?LOL :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2003 17:59:41 
Użytkownik

:0 to ja widzialem tylko srebrne...
jak czerwona, to na pewno TypeR :lol: :lol:
Pozdr. MichalK

Tytuł:
PostNapisane: 24.sty.2003 09:14:37 
Użytkownik

Nie porównuj 3 do 4.Bo z tego nic nie będzie.Weź kartke narysuj na niej dokładnie taką samą czwórke jaka jest na Audi i obróc kartke w prawo o 90 stopni a wtedy będziesz miał taką czwórke jaką widziałeś na samochodach czyli w lustrzanym odbiciu.Zrobienie tego samego na samochodzie zajmuje kilka minut.Tylko że paskudnie wygląda bo wtedy czwórka nie jest niższa i szersza tylko robi się wyższa i węższa.
Pozdrawiam :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 24.sty.2003 10:33:39 
Użytkownik

Hugo napisał(a):
Nie porównuj 3 do 4.Bo z tego nic nie będzie.Weź kartke narysuj na niej dokładnie taką samą czwórke jaka jest na Audi i obróc kartke w prawo o 90 stopni a wtedy będziesz miał taką czwórke jaką widziałeś na samochodach czyli w lustrzanym odbiciu.Zrobienie tego samego na samochodzie zajmuje kilka minut.Tylko że paskudnie wygląda bo wtedy czwórka nie jest niższa i szersza tylko robi się wyższa i węższa.
Pozdrawiam :lol: :lol: :lol:

jak dla ciebie odwrocenie znaczka o 90 st rownoznaczne jest z lustrzanym odbiciem, to fajnie masz :lol: :lol:
Pozdr. MichalK

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1