.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lis.2024 07:50:51

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: audi 90 z małą zagadką pod maską...
PostNapisane: 28.sty.2003 19:03:22 
Użytkownik

Parę pytań CD...

Jak wczesniej pisałem, kupiłem sobie 90 jak sie okazało z 86 roku, no i jestem na etapie odchamiania i dewieśniaczyzacji. Mam natomiast kilka pytań, tym razem konkretnych:

1. Z kąd się wziął elektromagnetyczno-pneumatyczny zawór obejściowy klapy spiętrzającej przepływomierza?
2. Po co mi czujnik położenia przepustnicy?
3. Po co mi czujnik podcisnienia bezwzględnego w kolektorze dolotowym?
4. Dla czego bypass przepustnicy jest na elektromagnesie jak w d-jetronicu, bez elementów grzejnych i jest dwustanowy?
5. Co tym steruje?
6 I idzie to cos jest?
7. I po jaką cholere, skoro to nie jest podłączone a silnik działa???

Dodam, że z VIN-u wynika że mam audi 4000 (typ 81) ale "WAUZZZ81ZGA..." co sugerowały by europejską wersje...
A moze to jednak ameryka i tzw "california state equipment" ?

Macie jakies pomysły?

Tytuł:
PostNapisane: 28.sty.2003 19:25:48 
Użytkownik

powiedz jeszcze cos wiecej o silniku, jakie oznaczenie
no dobra , z tego co ustalilem to masz KV a nie KU jak masz w podpisie , poza tym to wydaje mi sie ze ciezko bedzie cos ustalic w ten sposob ... na dzien dobry ustalilem takie fakty jak , przeplywomierz i rozdzielacz wtrysku tak jak w K jetronic , brak kompa sterujacego , aparat zaplonowy z pneumatycznym przyspieszaczem ... nie widzialem tego silnika na oczy wiec trudno mi udzielac szczegolowych rad , moze powiesz cos wiecej o tym silniku ? ... tak obrazowo , moze jakies fotki ?

Tytuł:
PostNapisane: 28.sty.2003 20:57:42 
Użytkownik

Silnik ma oznaczenie KV, w sygnaturce juz zmieniłem, ot pomyłka.
Cały wtrysk to na 100 % k-jetronic, aparat ma przyspieszanie pneumatyczne. Regulator cisnienia bez puszki barometrycznej, ze wstępnym wzbogacaniem. Dodatkowe wyposazenie na pewno jest oryginalne i niemodyfikowane. Silnik z tego auta. Cóż mogę jeszcze powiedzieć, abs bosha, cenralny VDO, elektryki szyb i lusterek brak. Swiatła asymetryczne. zastanawia mnie tylko, dla czego bosh nieujmuje takich elementów w swoich specyfikacjach (zaznaczjąć ze moze modyfikowac układ...

Sam nie wiem, czy to naprawiacz, czy olac, i doprowadzic do porzadku jedynie AAV i TFPR...

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1