.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.maja.2025 10:43:19

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Ramka do filtra przeciwpylkowego...
PostNapisane: 01.sie.2004 21:46:07 
Użytkownik

Mam u siebie zwykla ramke z plastikowa kratka; patrzylem w ETCE i chyba nie ma problemu z zamiana na ta pelnowymiarowa ramke w ktora mozna zamontowac prostokatny filtr kabinowy. Wiec mam pytanie: czy aby sie nie myle z ta prostota podmianki :?: :): ; inna sprawa ze nigdzie nie moge znalezc tej ramki: szroty, gielda, nigdzie nie ma.Chyba dam temat w ogloszenia,moze jakims cudem ktos bedzie mial bo mam juz dosyc tych wszystkich smieci co mi wlatuja do srodka :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 02.sie.2004 07:49:46 
Klubowicz

Ta ramka kosztuje grosze w ASO - też ją montowałem w B3. Nie kupuj tylko tej ramki do nowszego modelu, bo fltr jest 2x droższy (sam filtr ma też plastykową ramkę).
A po zakupie śrubokręt, wywalenie tej małej i założenie nowej (będzie w niej chyba o jedną śrubę mniej, ale to niczemu nie przeszkadza - poradzisz sobie).
:peace:

Tytuł:
PostNapisane: 02.sie.2004 12:03:01 
Użytkownik

Dzieki za dobra wiadomosc :!: :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 02.sie.2004 16:58:41 
Użytkownik

Wiec bylem w ASO (Gdansk) u Groblewskiego ;gosc rozlozyl rece bo ETKA nie podaje numeru.W drugim ASO u Gajosa facet byl bardziej ambitny, poszukal w akcesoriach w ETCE i cos tam znalazl.Mowi ze ta ramka kosztowala by ok 40 PLN ale sam nie byl pewien czy to jest wlasnie to.W domu sam pogrzebalem i ETKA pokazuje kilka czesci.Wydaje mi sie ze moze to byc Filter Set o num. 893 091 400A.
Jajek2 tobie w ASO bez problemu znalezli ta ramke? Wspomniales tez o starszym i nowszym modelu: o jakie roczniki chodzi?

Tytuł:
PostNapisane: 03.sie.2004 07:44:45 
Klubowicz

Ja miałem B3 z 89 r. i wg. ASO tam nie stosowano filtra p.pyłkowego (i mieli rację). A ponieważ jak wiadomo oni nie muszą mysleć :D , więc nalegałem, żeby przeglądał roczniki wzwyż i pierwszą napotkaną ramkę kupiłem. :)
A stara od nowej różni się tym, że stara ma wysokie obramowanie na filtr (filtr jest wkładany do tej ramki całkowicie) a w nowej ramka jest bardzo płytka ponieważ filtr do niej ma swoją plastykową ramkę ze specjalnymi miejscami do zatrzasków (i dlatego jest dwa razy droższy). Filtr do starego typu jest z papieru oklejony dookoła gąbką.
Jak znajdę nr tej starszej to zaraz go napiszę. :)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1