Hej!
Cytuj:
rok czasu jezdzilem coupeta 2,8 jednak teraz zachcialo sie S2 - z tego powodu mam kilka pytan:
1/ co moge dostac za 25tys
Za 25 kafli dostaniesz auto w dobrym stanie.
Cytuj:
2/ chcialbym kupic auto do poprawek lakierniczych (porysowane, poobijane lub lekko uderzone) ale silnik,turbina, skrzynia i naped quattro ma byc sprawne - jak sprawdzic te elementy? ich slabe punkty? rzeczy które najczęściej siadają?
Skrzynia, lubi zgrzytać, jak zgrzyta, to znaczy, że auto maltretowane było. Quattro nie psuje się o ile nie było jeżdżone na ręcznym i bez oleju w skrzyni. Z silnikiem musisz liczyć się z tym, że będzie miał swoje przejechane, byle nie chłapał za dużo oleju. Instalacja gazowa included - oznacza, że auto jest w gorszym stanie niż wygląda. Jeżeli szukać S2 to z motorem ABY. 3B ostatecznie.... bo to jest najstarszy motor 20v , i będzie najbardziej zużyty. Głowice lubią pękać, ale tylko przy mocach >300KM i też nie wszystkie (w silnikach 3B z pewnym numerem). Turbina - Jeżeli nie dymi to jest dobra... choć takie turbo nie jest drogą sprawą - 600-800 zł masz używkę w zaje... stanie.
Cytuj:
3/ i na 100% bede montował wtrysk gazu - ma ktos doswiadczenia z wtryskiem i 2.2T?
Kefir200 ma tak, ponoć dobrze jeździ...Ale on ma jeszcze na starszej instalacji.
Cytuj:
4/ Kto moze mi pomoc w znalezieniu S2 (p. Koraszewski pewnie sie troche ceni...) a moze wiecie gdzie znajde jakaś tanią zaniedbana ale sprawna s2?
p. Koraszewski nie bierze od kupującego złotówki. Mi znalazł auto poniżej ceny którą podałeś, i jestem zadowolony.
Cytuj:
POMOZCIE - musze miec eSke...
PS nie chcialem zamieszczac tego postu w ogloszeniach - bo w sumie sie nie oglaszam - jeszcze:)
Daj jeszcze proszę ogłoszenie w odpowiednim dziale... Przecież chcesz kupić...