.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lis.2024 04:34:51

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: help-trudności z zapalaniem
PostNapisane: 27.lut.2003 12:17:46 
Pomocy!!
Mam problem z zapalaniem silnika. Po zgaszeniu silnika i odczekaniu ok. 20 min.(to samo dotyczy silnika zimnego) trzeba go bardzo długo kręcić.ok 20 sek. przy zapalaniu na gazie i na benzynie. Poza tym silnik pracuje bez zarzutów. Znamienne , że tak zaczęło się dziać po regulacji u gazowników. Zapewniają , że nic nie ruszali. Wcześniej palił na dotyk. Mechanicy rozkładają ręce ja też. Poradżcie gdzie szukać przyczyny.
Karson Audi 100 2.3+gaz 88r

Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2003 12:37:17 
Użytkownik

jak juz zapali to na bezynie tez chodzi normalnie?
moim zdaniem to zdieli jakas wtyczke.

AUDI 90 z za oceanu... zagazowane 2.3NG and AWO 425S

Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2003 13:18:08 
Cześć!!
Na benzynie chodzi ok. Wtyczki sprawdzone

Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2003 13:40:25 
Kopułka aparatu zapłonowego nowa. Zapłon sprawdzony ok. Świece wygląda że są dobre. Tak twierdzą mechanicy.

Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2003 13:43:45 
Użytkownik

kolega mial kiedys podobne trudnosci z zapalaniem (tylko rano) ale tam przyczyna bylo zle paliwo,
mnie swego czasu gazownicy slabo przymocowali mase centralki LPG ktora sie po kilku dniach urwala i auto na gazie sie zalewalo bo centralka nie odlanczala wtryskiwaczy bezyny...

AUDI 90 z za oceanu... zagazowane 2.3NG and AWO 425S

Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2003 14:20:45 
O paliwie nie pomyslałem , ale ostatnio tankowałem i to chyba nie to.
Poza tym próbowałem uruchomić silnik po ok. 20 min. na gazie ale był ten sam objaw. zastanawia mnie fakt ,że po odpaleniu zimnego silnika np. po nocy jak tylko załapie i po 15 sek go zgasze to ponowne uruchomienie jest na dotyk. Tak myśle czy świece nie dają po d...
Ale na świecach nie jest zrobione więcej jak 15 tyś. a to są trójelektrodowe.
:-?
Ale!!!
Zauważyłem , że jak zakręciłem gaz na zbiorniku i po dłuższej chwili próbowałem go uruchomić to zapalił bez problemu??
I tu pytanie czy może być sytuacja że reduktor gazu przepuszcza i poprostu na początku delikatnie go przylewa???? Pomimo uruchamiania silnika na benzynie.

Tytuł:
PostNapisane: 28.lut.2003 15:57:25 
Użytkownik

Czesc!

Z przykroscia zawiadamiam ze dzisiaj wystapil u mnie ten sam objaw...Nie chcial zapalic z benzyny...z gazu z trudnoscia.Po pierwszym odpaleniu looz.

Co ciekawe tez przedtem palil zupelnie na dotyk i tez bylem wlasnie wyregulowac instalacje!!!
To jest wlasnie pier.... Polska, dasz dobra fure do zagazowania i juz po niej!!!:(

Ehh zapomnialem ze w ogole na benzynie teraz dziwnie zaczal chodzic, to ciekawe bo wczesniej bylo odwrotnie, z gazem problem a benzyna ok. Dlawi sie jakby mial umrzec przez benzyne :(

Tytuł:
PostNapisane: 28.lut.2003 16:34:41 
Witam!!!
U mnie problem sie wyjaśnił. Może pomoge Tobie. Okazało się że po regulacji u LPG i oczywiśie wymianie filterków elektrozawór dziwnie sam zaczął przepuszczać. Efektem tego było to , że jak paliłem go na benzynie to dostawał dawke gazu i poprostu go przylewało. LPG naprawili to wykręcając zawór i rozciągając jakąś sprężynke. Zresztą tak teraz sobie analizuje to wszystko i faktycznie po otwarciu maski strasznie było czuć gaz. Ale myślałem ,że może jestem przewrażliwiony. Proponuje żebyś zakręcił sobie na butli dopływ gazu , wypalił to co zostaje w reduktorze i spróbuj później uruchomić auto i zobaczysz efekt. A co do tego , że auto inaczej chodzi na gazie a inaczej na benzynie to chyba zazwyczaj tak jest. Troche inaczej ustawia sie niektóre parametry do gazu. Poza tym sprawdź sobie palec rozdzielacza , kable i pewnie u Ciebie też są jalieś wtyczki które są odpowiedzialne za faze rozruchu i spróbuj je przeczyścić.

Pozdrawiam i do usłyszenia

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1