.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lis.2024 05:07:08

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zakup 80 Coupe 82r.
PostNapisane: 25.lut.2003 08:45:03 
Cześć, pozdrawiam wszystkich Forumowiczów,

Wiec tak:

Samochód z 82r. poj.2.2, przebieg 128 tys. (ponoc faktyczny), bezwypadkowy (dziewiczy, jak to określił właściciel -stał 6 lat na parkingu celnym ;))

Czy na cos należy zwrócić uwage przy zakupie?
Nigdy Audi nie miałem takze nie wiem.

Pzdr, Piotrek

PS. Aha, cena 5 tys (duzo?!)

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2003 09:34:33 
Użytkownik

cena powinna byc adekwatna do stanu - wiec raczej jest w dobrym
najlepiej pojedz z kims, kto sie zna na audi bo uwage trzeba zwracac na wszystko.
trudno jest o czesci typu lampy, listwy itp

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2003 15:15:28 
Użytkownik

Mam tekie samo. Sprawdź koniecznie poduszki pod silnikiem, jak ma tarcze ham. z tyłu to sprawdź poprawność działania zacisków i linek ręcznego, czy działają szyby bez terkotu w mechaniźmie podnoszenia, bywa że pęknięta jest chłodnica, i najgorsze: mogą być luzy prowadnic zaworów i najprawdopodobniej będzie konieczna wymiana uszczelniaczy popychaczy zaworów tzw. gumki. Jak długo stał to mogą być kłopoty z silnikiem a w przebieg nie chce mi się wierzyć. Jak będziesz miał inne wątpliwości lub pytania to daj znać na priva. mam takie auto od roku i pomału doprowadzam go do porządku, :grin: :grin: a jak go kupowałem to stan był "idealny" :bardzozly:

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2003 15:26:54 
Użytkownik

Dodam tylko ze warto sprawdzic czy nie cykaja hydrauliczne popychacze zaworow - poprzednio tez mialem taka kupejke i powiem ze bylem z niej bardzo zadowolony.

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2003 16:32:07 
Użytkownik

Miałem taki i tez z urzedu celnego,przygotuj sie za jakies 2-3 miesiace na wymaine prawie wszsytkich elementów gumowych w zawieszeniu,łozysk + amorków,potem wychodzi 5 lat stania

Tytuł:
PostNapisane: 28.lut.2003 11:18:44 
Dzieki za wszystkie podpowiedzi, bo juz wiem na pewno że z tego sam. rezygnuję; m.in. z powodu pojemności - szukałem 1.6 na gaźniku żeby przerobić na gaz ale niesatety nie znalazłem. Słyszałem tez pewną wypowiedź posiadacza 100-tki: lepiej kupić na gaźniku bo jak wtrysk "p...nie" to będą duuuuże wydatki :-?
Mam nadzieję, że przyszły rok okaze się przełomem odn. przepisów celnych i taki model bedzie można sciagnąć za przysłowiowe grosze.

Pzdr i proszę o znak, jesli ktoś usłyszy o Coupe 1.6 w idealnym, mam nadzieję, stanie.

Piotrek

Tytuł:
PostNapisane: 28.lut.2003 11:51:06 
Użytkownik

Cytuj:
czy działają szyby bez terkotu w mechaniźmie podnoszenia,

Odnośnie tego terkotu podczas opuszczania, podnoszenia szyby. Po przełożeniu całego mechanizmu do podnoszenia szyby (elektryczne oczywiście) z jednych do drugich drzwi i złożeniu wszystkiego okazało się że coś terkocze. W starych drzwiach działało bez zarzutu. Na razie nie otwieram taj szyby, czakam na lepszą pogodę aby to usunąc. Myśle że to linka podwinęła sie pod inna w mechanizmie zwijarki. A może macie inne pomysły i doświadczenia.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1