.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lis.2024 00:25:55

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Potrzebuje porad o LPG 2.8 V6
PostNapisane: 07.mar.2003 10:23:36 
Użytkownik

Witam czytalem inne posty i jest tam ze powinne byc podlaczone 2 sondy lambda u mnie jest jedna dalem za LPG 2600zl i chyba zrobiono mnie w bambuko co wy na to? napiszcie jak najwiecej to wtedy go odwiedze i niech poprawia bo zakladalem miesiac temu i jeszcze moge z nim powalczyc a pozniej to bedzie lipa

Tytuł:
PostNapisane: 07.mar.2003 11:06:28 
Użytkownik

Ostatnio tez badalem ten temat, u mnie gaz tak samo jest podpiety pod jedna sonde lambda, moim zdaniem to nie wplywa dobrze na komputer samochodowy odczyt moze byc zakłócony przez co na benzynce czuć spadek mocy bo zainstalowaniu gazu. Ja u siebie trochę eksperymentowałem :grin: i teraz mam odłączony komputer gazu od sondy zrobiłem tak jak było bez instalacji gazowej, nie widzę różnicy, oprócz tego że na benzynce znacznie lepiej chodzi silnik (równiej itp. :oko: ), osiagi na gazie sa takie same a pali tak samo dużo :-D
Teraz w moim miasteczku pojawił się bardzo dobry zakład "gazowy", robia tam konkretni goscie w wieku dwudziestu kilku lat, dają nawet gwarancje na swoją robotę (jeśli na przykład rozsadzi kolektor oni pokrywają koszty :zakrecony: ), ci panowie powiedzili mi że druga sonda w chwili przejścia na gaz powinna być rozłączana :-? nie wiem co o tym sądzić ........ sprawdzę to niebawem odłącze ją recznie i zobaczę co się bedzie dziać :lol:
Pozdrawiam
PS. czy 480 zł za dwie sondy lambda z kompletem kabli w ASO to dobra cena ?? Jeśli na VAGu nie ma błędów to znaczy że sonda lambda na 100% jest sprawna, czytałem gdzieś tu na forum że nie da się tego stwierdzić ?? Z góry dzięki za odpowiedź i sorry Bartek że ci się w temat wciąłem :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 07.mar.2003 11:10:23 
Użytkownik

Na VAGu mozna powiedziec o sondzie ze:
1. jest z niej sygnal
2. brak sygnalu
3. zwarcie do masy
Cena jest dobra ja do siebie kupilem za 150 sztuka. I w efekcie i tak je wymienilem na oryginalne :-?

Tytuł:
PostNapisane: 07.mar.2003 21:54:03 
Użytkownik

może coś wypatrzycie...
Obrazek
Obrazek
na stronie http://www.lpgsi.tele2.pl/Audi.html jest więcej do różnych silników i sterowników...

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1