.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 23:22:40

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wczoraj w Poznaniu
PostNapisane: 13.mar.2003 11:24:42 
Użytkownik

Wczoraj okolo 16 jak zwykle wracałem do domu po pracy. Zajechałem sobie na parking strzeżony (stałe miejsce bo szkoda AUDI:) ). Mieszkam zaraz obok więc OK. Wychodze sobie z parkingu i obok, konkretnie na ul. Jeżyckiej na wysokości numeru 45 widze Opla Corse z wybitą boczną szybą. Popatrzyłem chwile z kilku metrów, był duży ruch ale nikt nie zwracał na to uwagi. Zastanowiłem się i zadzwoniłem na 997. Podczas pierwszej próby miła pani przez dwie minuty mówiła: "Pogotowie policji-=proszę czekać", po około 2 minutach usłyszałem: "wybrany numer jest nieprawidłowy, spróbuj ponownie" i połączenie zostało przerwane. Spróbowałem ponownie, udało się po minucie odezwała się miła pani, która przyjeła zgłoszenie. Chciałem pójść do domu, ale postanowiłem z daleko poobserwować ile czasu policja potrzebuje aby podjechać. Zdziwiłem się gdy po 10 minutach zobaczyłem radiowóz. Jednak jeszcze bardziej zdziwiłem się gdy się nie zatrzymał i pojechał dalej. Za dwie minuty przejeżdżali ponownie, wtedy postanowiłem ich zatrzymać. I to był mój błąd, bo zamiast sprawdzeniem samochodu zajęli się sprawdzaniem moich dokumentów. Miałem nadzieje, że przynajmniej zabezpieczą jakoś zbitą szybę, aby deszcz nie padał do środka, jednak nic z tego. Po 10 minutach pojechali dalej.
i teraz się zastanawiam, po co właściwie dzwoniłem? przecież to nie miało sensu. nawet nie próbowano sprawdzić do kogo należy samochód, gdyż był z innego województwa. czekałem tylko aż padną zarzuty w moją stronę że to ja wybiłem ta szybę :)

ach ta nasza policja
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 13.mar.2003 11:31:12 
Użytkownik

tragedia jest w tym kraju. :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 13.mar.2003 11:35:03 
Użytkownik

Lokalizacja: Wrocław www.rezacze.prv.pl Niunia: Audi B4 1.9 tdi rezać panowie, rezać...
jak mi zjeb... swiatelka to powiedzieli zebym przyjechal na komisariat jak bede mial czas :bardzozly:

Tytuł:
PostNapisane: 13.mar.2003 11:44:35 
Użytkownik

no ale w koncu przyjechala ta policja czy nie?

raz chcialem cos zglosic na policje (w niedziele to bylo) to podobnie musialem 2x dzwonic. minely moze z 3 minuty. Przez tyle czasu to moze jakis ranny ducha wyzionąc.

Niby człowiek sie denerwuje ze cos sie dzieje zeby te gliny szybko przyjechaly, a oni juz na starcie opózniają calą procedure. w koncu ktos ma placone zeby siedzial przy telefonie i szybko odbieral zgloszenia.

No tak, to nie robota w pogotowiu, gdzie na tym samym stanowisku co niektórzy mogą zgarniac łapówy.

Tytuł: Re: Wczoraj w Poznaniu
PostNapisane: 13.mar.2003 11:46:57 
Użytkownik

adisiwy napisał(a):
Za dwie minuty przejeżdżali ponownie, wtedy postanowiłem ich zatrzymać. I to był mój błąd, bo zamiast sprawdzeniem samochodu zajęli się sprawdzaniem moich dokumentów. Miałem nadzieje, że przynajmniej zabezpieczą jakoś zbitą szybę, aby deszcz nie padał do środka, jednak nic z tego. Po 10 minutach pojechali dalej.
i teraz się zastanawiam, po co właściwie dzwoniłem? przecież to nie miało sensu. nawet nie próbowano sprawdzić do kogo należy samochód, gdyż był z innego województwa. czekałem tylko aż padną zarzuty w moją stronę że to ja wybiłem ta szybę :)
pozdrawiam

trzeba było ich delikatnie "opieprzyc" i zażadac nazwisk oraz numerow sluzbowych mowiac co sie mysli o takim wykonywaniu obowiazkow. Mogłes tez cos dodac o jakims tajemniczym "wujku" :-D. I najlepiej żeby sie pojawiło kilku gapiów. Strach o wlasny tyłek lub robote zwykle mobilizuje leserów do dzialania :D

BTW - mialem kiedys taka sytuacje, czekalem pozna noca na sister, była w kinie na przedpremierze, seans sie konczyl po polnocy, stalem na parkingu przy aucie palac szluga. Nagle podjechala suka i dawaj do mnie. Zakuli mnie w kajdanki :D Okazalo sie ze niedaleko mnie stal jakis dodge z wybita szyba. Wzieli na komende i zaczeli z ostrej rury "ty zlodzieju" itd. No i sie naprawde wkurzyłem, wyjechałem na nich z morda ze złodziejem to sobie moga swoich znajomych nazywac i jeszcze jeden taki tekst w moja strone a beda mieli pozamiatane. I że nie po to czlowiek uczy sie (wtedy jeszcze studiowalem) i pracuje zeby byle kto go złodziejem nazywał ). Trzeba bylo widziec ich wybałuszone gały :D Naturalnie blefowalem z tym "pozamiataniem" - ale i tak zmiekli, zaczela sie zupelnie inna rozmowa, nawet wode mineralna zaproponowali :-D a juz chyba w ramach przeprosin pokazali "galerie niebezpiecznych narzedzi" jakie zebrali podczas interwencji hyhy. Pojechali po siostre pod kino (bidula sie wyczekala, hehe) i jak wszystko sie wyjasnilo - odstawili z powrotem i bardzo grzecznie przeprosili.
Wniosek? Tupet panowie trzeba miec, polozysz uszy po sobie i kazdy byle pacan bedzie cie chcial zgnoic. Naturalnie nie wolno przesadzic, trzeba tylko wiedziec jakie sie ma prawa i z tego korzystac.

Tytuł:
PostNapisane: 13.mar.2003 12:02:54 
Użytkownik

Adisiwy powiem Ci od siebie ze mieszkasz w bardzo 'dziwnym' miejscu jesli chodzi o ginace samochody

Tytuł:
PostNapisane: 13.mar.2003 12:13:38 
Użytkownik

;) zgadzam się...

a co do Policji naszej kochanej, no to nie wiadomo, czy im się nie chciało czy co... Normalna sprawa, że się wtedy ustala czyje to autko i się sprawdza, dzwoni do gościa... Ale tym panom pewnie się nie chciało...
Czekać na zgłoszenie.... paranoja! Przez ten czas to nie złapaliby żółwia, co tą szybę wybił... czasami to policja śmierdzi...

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1