.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lis.2024 16:31:24

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13.mar.2003 21:59:15 
Użytkownik

castor napisał(a):
Dunlopki SP9000 255/35/18 nie kupie ich nigdy wiecej!

opony sa do niczego , bardzo slabe trzymanie w zakretach i przy wysokich temperaturach szybko sie scieraja a nawet odrywaja sie z nich kawalki w platach z bocznych czesci jedyna zaleta to chamowanie na mokrym jest dos dobre

o wiele lepsze sa moim zdaniem
pirelli P Zero Rosso i Yokohama AVS Sport

P Zero Rosso faktycznie sa trochę lepsze, ale też 2x droższe. Gdyby były tak słabe jak mówisz, to nie wygrały by ani jednego testu, a wygrały ich wiele, i to w bardzo renomowanych gazetach.

Co do ścieralności to też sie nie moge zgodzić - w Polsce mamy średnio ststystycznie wyższe temp latem niz w Niemczech, a mimo to na każdym z kompletów przejechałem 40tys naprawdę ostrej jazdy.

Tytuł:
PostNapisane: 13.mar.2003 22:01:53 
Użytkownik

^zoltar^ napisał(a):
wszystko super tylko czy SP9000 sa w rozmiarze 195/65/R15 bo z tego co wiem to nie, a niższe oponki trochę mi nie pasują ..... i tak mam małe kułeczka :placz:

Jeżeli chodzi o opony 195/65/15 to polecam Conti Premium Contact. Miałem na fabrycznych felgach i są bardzo dobre. Oststnio gdzieś widziałem nawet test 15 opon w tym rozmiarze i były na 1 miejscu.

Tytuł:
PostNapisane: 13.mar.2003 23:19:03 
Użytkownik

Elberoth napisał(a):
Co do ścieralności to też sie nie moge zgodzić - w Polsce mamy średnio ststystycznie wyższe temp latem niz w Niemczech, a mimo to na każdym z kompletów przejechałem 40tys naprawdę ostrej jazdy.

ja zdarlem komplet w weekend (dwa i pol dnia) w Zandvort(Holandia) temp.zew dochodzily do 35° w sobote(2 dnia) zaczely juz mi sie luszczyc a w niedziele(3 dnia) platy gumy odrywaly mi sie z bokow.....byly to opony przednie....tu musze dodac ze wysoka waga eresa tez sie troche do tego przylozyla oraz to ze jezdzilem na stosunkowo niskim cisnienu bo konkurencja byla ostra :oko:

.... koles pytal o zdanie na temat SP9000 to mu powiedzialem co o nich mysle ze swoich doswiadczen ...

.....jak chce niech kupuje ja juz tego nie zrobie ;)

BTW nie przesadzaj ze sa 2x drozsze bo w cenie roznia sie bardzo malo.. P Zero Corso sa drozsze lecz nikomu ich nie polecam do jazdy na codzien bo na wodzie sa tragiczne lecz na suchym sa theBest...nie jezdzilem na lepszych oponach :oko:

Obrazek

http://sms.powerpure.com

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1