.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 14.mar.2025 23:43:19

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kupiłem antene i mam jedno pytanie
PostNapisane: 26.sie.2004 21:25:29 
Użytkownik

Witam przymierzam sie do montazu antenki na dachu i moje pytanie jest takie czy musze zdejmowac cała podsufitke czy da sie ja jakos odchlic zeby antene przykręcic i kabel przeprowadzic i drugie p[uytanie jak sie demontuje podsufitke?? Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 26.sie.2004 21:43:35 
Użytkownik

Auto: A6 2,7T
moge tyle podpowiedzieć ze w coupe z tyłu mam oświetlenie foteli >wystarczy ją wyjąć jest dobry dostęp do antenty. w przeciwnym wypadku należało by zdejmować plastiki i podsufitkę.
ale jak u ciebie jest:/ to dokładnie niewiem

Coupe 2,3 10V 2002-2006

Tytuł: Re: Kupiłem antene i mam jedno pytanie
PostNapisane: 26.sie.2004 22:27:10 
Użytkownik

Pamiętam, że w mojej starej B3 antena na dachu była zamontowana nad lampką oświetlenia wnętrza. Była krótka i pochylona do tyłu. Wyglądała super. By się do niej dostać wystarczyło ściągnąć ten przezroczysty plastik i była blacha dachu i śruba. Z przeprowadzeniem przewodu mogą być drobne problemy. Uważaj przy zdejmowaniu osłony słupka. Tam są takie plastikowe zatrzaski "jednorazówki". Jak raz złamiesz to już nie założysz więcej. Jak zniszczysz to napisz dam ci znać gdzie można kupić.
A i jeszcze jedno. Przy montażu tej anteny uważaj na szczelność. Taki dach na słońcu potrafi się nieżle nagrzać a zimą zamarza. Sprawia to, że tworzywa z anteny i uszczelki szybko trafia szlag i ... mamy prysznic wewnątrz. Też tak miałem bo poprzedni właściciel był niechlujem. Jeśli to możliwe to użyj troszkę dobrego silikonu i sprawa załatwiona.

Tytuł:
PostNapisane: 27.sie.2004 12:56:22 
Użytkownik

spoko dzikei za podpowiedzi ale mnie chodzi jeszcze o to czy podsufitka jest klejona czy sie jakos inaczej trzmy i drugie to chce antene na dachu ale z tyłu auta a nie sprzodu wiec raczej przez oswietlenie wnetrza niedam rady tego zamontować pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 27.sie.2004 16:00:41 
Użytkownik

W C4 podsufitke mialem klejona

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1