.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 21:20:06

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: mam dylemat - wypowiedzcie się
PostNapisane: 28.mar.2003 15:13:47 
Użytkownik

Podejrzewam, że wielu z Was ma za sobą jakieś blacharki itp. to może mnie wyprowadzicie z błędu. Chodzi o to, że jakieś 7-8 lat temu moja b-3 dostała lekko w dupsko - fakt, że nie były to uszkodzenia poważne ale po zimie zaczeła wyłazić ruda :placz: . Dzieje się to w rogach nad lampami /widać po otwarciu kufra/, na łączeniu tylnego pasa z bokiem /pod lampami/ i od środku kufra w samych rogach na dole /tylny pas-boki-podłoga/. Oczywiście nic na wylot, dziury te sprawy - na szczęście nie. Byłem wczoraj u znajomego blacharza i twierdzi, że czyszczenie do żywego, migomat i będzie cacy. I teraz mój dylemat - muszę założyć hak bo kupiłem kemping /ok. 750 kg/ i cały czas mam przed oczami widok mojego tyłu, który po szarpnięciu przyczepy rozejdzie się jak stare gacie. Fakt, że tył w B-3 to sama cienka blaszka, podłużnice jak cię moge - jeżeli w ogóle można nazwać to podłużnicami. Jak zakładali banie z gazem to "kolo" dopierdzielił śrubę, że aż podłoga w kufrze wygieła się w drugą stronę.
Co o tym wszystkim sądzicie ?????
Dodam, że brajdak przywiózł mi z Rajhu hak Otisa taki jak fabryka przewiduje ale boję się o ten cholerny - robiony tył :bardzozly:

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2003 16:23:58 
Użytkownik

To, że ruda wyskakuje to jeszcze nic złego. Jak blacha ma ciągłość i naprawy blacharskie (spawy) dobrze zrobione to bym się nie obawiał. A wygięcie podłogi w b3 dokręceniem śruby zaliczyłbym do normalnych reakcji dużej powierzchni na miejsciowy naciąg. Najważniejsze będą miejsca mocowania haka. :zakrecony: :zakrecony: :zakrecony:

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2003 16:50:34 
Użytkownik

właśnie dlatego wykosztowałem się na orginalny niemiecki hak, który mocowany jest na 4 śruby do tylnego pasa pod zderzakiem i sześć śrub pod podłogą. I dlatego się obawiam, że hak fest zamocowany tylko blachy osłabione.

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2003 11:44:25 
Użytkownik

Nawet jeslibyś miał kilka dziurek na wylot ( ale nie za dużo ) to nie powinny one osłabić na tyle konstrukcji, żeby fabryczny hak oderwał się z kufrem. Ja na twoim miejscu bym nie panikował, załozyłbym hak i .....

jakby sie jednak oderwał to napisz o tym na forum :oko:

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2003 19:59:48 
Użytkownik

'OK
Jak gdzieś w drodze na wakacje 8-) się rozpołowię :D to dam znać.
W sumie raz do roku dwie setki w jedną i dwie w drugą z kempingiem to nie tak tragicznie :-? może wytrzyma, tylko ta droga z Wawy na Mazury :bardzozly: :bardzozly: ....jaja powinni drogowcom pourywać

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2003 20:06:19 
Użytkownik

ta na mazury jest jeszcze cacy, dobrze że na kemping nie będziesz jeździł gdzieś pod Kraków albo pod Wrocław!

jak haczek pożadnie zamontowany to sie nie powinienneś przepołowić, ale mogą sie spawy poluzowac po kolejnej zimie będziesz miał jeszcze więcej roboty!

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2003 20:08:44 
Użytkownik

:placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:

przestań bo przez głupi hak sprzedam wózek......

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1