.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.lut.2025 05:58:05

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pewna propozycja. Do przedyskutowania przez AudiKlub.
PostNapisane: 07.kwi.2003 19:19:33 
Użytkownik

Jak zapewne niektórzy z Was wiedzą, jest grupa osób, która chciałaby przenosin forum w inne miejsce, dzięki czemu możnaby kontrolować sposób działania i dostosować je do swoich potrzeb. Ponieważ nikt nie ma póki co odwagi zająć się tym, postanowiłem rzucić temat na forum, aby już dłużej nie czekać w niepewności.

Mi osobiście znana jest, póki co, jedna osoba, która mogłaby się zająć forum. Chodzi mi tutaj o DeS'a, którego forum w wersji testowej, jest dostępne na sieci http://62.181.190.137/forumdes/

Druga sprawa, która właśnie dziś wypłynęła, to możliwość przesunięcia forum na strony portalu ONET.PL . Poniżej krótki cytat maila, jakiego otrzymałem przy okazji współpracy z nimi przy ulepszaniu portalu http://ocenauto.onet.pl

Cytuj:
Co do klubu - moze jakas wspolpraca? Na przyklad przenoszac swoje forum do nas mozecie skorzystac z naszego ruchu (ponad 5 tys unikalnych IP dziennie,odszlon dziennie mamy 230 tysiecy ) sciagajac do swojego klubu nowych ludzi... Co Ty na to?

Oczywiście, nie czuję się upowazniony do rozmowy w imieniu klubu, więc proszę mnie z tą rolą nie utożsamiać. Sprawa onetu wyszła jakoby "przy okazji".

Niewątpliwie, własne forum to super rozwiązanie, mielibysmy możliwość pełnej kontroli nad serwerem i treścią zamieszczaną na forum. Są też minusy, w postaci odcięcia się od braci tuningowej, obecnej na forum głównym. Dlatego też poddaję pod dyskusję te dwa pomysły, jak i proszę o wyrażanie własnej, konstruktywnej opinii, co dalej, też mając na uwadze niedawne, ponowne, wysypanie się serwera tuning.info.pl. Mógłbym zrobić jakąś ankietę, ale na to jeszcze jest dużo za wcześnie. Proszę też o własne pomysły. Wiem, że pewno będzie to trudny temat, ale ostatecznie możemy pozostać na starym, nieprawdaż?

Na razie to tyle. Zapraszam do wypowiedzi.

Edit: Dodałem adresik DeS 8)

Tytuł:
PostNapisane: 07.kwi.2003 19:31:02 
Użytkownik

jak dla mnie to ONET w sumie chodzi gorzej od obecnego adresu ale to jedyny minus....

a podepną nam www.audiklub.pl/forum albo forum.audiklub.pl u siebie?

Tytuł:
PostNapisane: 07.kwi.2003 19:53:50 
Użytkownik

To już zależy, jak byśmy się dogadali. Ale o tym możemy mówić wtedy, kiedy ewentualnie zdecydowalibyśmy się na podpięcie pod onet. Na razie chciałbym poddać przedyskutowaniu wogóle przeniesienie forum, bo od tego trzeba zacząć.

Tytuł:
PostNapisane: 07.kwi.2003 19:54:46 
Użytkownik

LeoLepsi napisał(a):
To już zależy, jak byśmy się dogadali. Ale o tym możemy mówić wtedy, kiedy ewentualnie zdecydowalibyśmy się na podpięcie pod onet. Na razie chciałbym poddać przedyskutowaniu wogóle przeniesienie forum, bo od tego trzeba zacząć.

a funkcjonalnie jak to wyglada?
postawia to na phpBB???

Tytuł:
PostNapisane: 07.kwi.2003 20:00:04 
Użytkownik

a co z tym forum ? ... w koncu zostawilibysmy tutaj mase wiedzy i historii klubu ... przeniesc sie da ?

Tytuł:
PostNapisane: 07.kwi.2003 20:02:15 
Użytkownik

nie ma sensu przenosic forum na inne miejsce .. nie wiem jak wam ale to forum chodzi mi duzo szybciej nie streetracing lub tuning.pl ... a po drugie dawno juz zadnych problemow z tuning.info nie bylo ...

jedyna mozliwosc to postawienie forum na wlasnym miejscu serverowym ( tak jak strony ) juz z Morim rozmawialem na ten temat ale do tego trzeba wykupic miejsce na jakims szybkim servie a na to na razie nie ma kasy ...

jednak warto to przemyslec ...

Obrazek
jeśli nie jestes łosiem kliknij na łosia!

Tytuł:
PostNapisane: 07.kwi.2003 20:03:13 
Użytkownik

Przenieść napewno się da, kwestia tylko taka, czy Speed i tuning.info.pl udostępnią nam całe forum...

Tytuł:
PostNapisane: 07.kwi.2003 20:14:27 
Użytkownik

Lokalizacja: Wrocław www.rezacze.prv.pl Niunia: Audi B4 1.9 tdi rezać panowie, rezać...
wydaje mi sie ze to tylko kwestia czasu jak bedzie potrzeba stworzenia wlasnego forum
a moze taka potrzeba juz jest ???
ktos kto nie sledzi forum codziennie a chce zawsze wiedziec co na forum piszczy ma zawsze coupe roboty z przegladaniem wszystkiego ze wzgledu na brak tematycznego/logicznego podzialu tematow - sam tytul niekiedy nic nie sugeruje
poza tym ozywiloby to forum jeszcze bardziej bo roznorodnosc tematyki zachecilaby do pisania mniej aktywnych czytelnikow tego forum
co do onetu to bylbym ostrozny - trzeba byloby przedyskutowac taka decyzje

ps. des - moze podwiesic ten temat :zakrecony:

Tytuł:
PostNapisane: 07.kwi.2003 20:16:50 
Użytkownik

A ja myśle że może nie ruszać........ :oko: w końcu każdy już siem przyzwyczaił do tych zawieszeń serwera i więcej ludzi tu zagląda

a na nowym miejscu to tylko ci którzy som tutaj bedom zaglądali

nie przenoście nam foruma do ................. :-P

Tytuł:
PostNapisane: 07.kwi.2003 20:19:45 
Użytkownik

VOLKI napisał(a):
nie ma sensu przenosic forum na inne miejsce .. nie wiem jak wam ale to forum chodzi mi duzo szybciej nie streetracing lub tuning.pl ... a po drugie dawno juz zadnych problemow z tuning.info nie bylo ...

jedyna mozliwosc to postawienie forum na wlasnym miejscu serverowym ( tak jak strony ) juz z Morim rozmawialem na ten temat ale do tego trzeba wykupic miejsce na jakims szybkim servie a na to na razie nie ma kasy ...

jednak warto to przemyslec ...

Oczywiście, Volki, masz tutaj ważny głos w tym względzie, w końcu to Ty założyłeś ten klub :-) Dzięki, że zająłeś stanowisko.
Myślę sobie tak. Mamy jakieś potrzeby odnośnie forum. Najlepszym rozwiązaniem byłoby forum własne, na własnym serwerze. Wiązałoby się niestety to z tym, o czym napisał Hansik.

Onet gwarantuje nam oglądalność, niedostępną na własnym forum. Można też z nimi się dogadać odnośnie wykorzystania serwera czy sposobu zapisu linka do forum, a także podpięcie go pod www.audiklub.pl . Może stwórzmy taką listę, którą onet musiałby spełnić, aby był sens przenoszenia forum? Pomoże to nam określić własne potrzeby klubu, jak i będzie łatwiejsza rozmowa z onetem, nie wcisną nam ochłapów.

Tytuł:
PostNapisane: 07.kwi.2003 22:18:37 
Użytkownik

ja mysle ze trzeba wkoncu znalesc jakis serverek za mala kase i tam wpakowac strone i dodatkowo forum .. najlepsze rozwiazanie ... moze macie jakis znajomych co udostepniaja takie rzaczy .. jednak najlepiej aby byl to server platny ( bo wtedy wymagasz ) a jak ktos zalatwi po znajomosci u kolegi to zawsze predzej czy pozniej jest z tym problem .. po drugie nie likwidowalbym tego forum bo jest ono juz bardzo dlugo ( praktycznie od poczatku klubu .. ale drugie na stronce mozna zrobic ...

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 07.kwi.2003 22:29:47 
Użytkownik

Serwer jest ale za przeproszeniem daje ostro ciała bo nie mogę się na niego wbić... poza tym dla forum musi stać szybki poteżny serwer. 8)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 08.kwi.2003 09:40:42 
Użytkownik

Cytuj:
po drugie nie likwidowalbym tego forum bo jest ono juz bardzo dlugo ( praktycznie od poczatku klubu .. ale drugie na stronce mozna zrobic ...

Uważam że nie ma co dzielić forum na kilka stronek. Niech lepiej będzie jedno na którym zawsze można będzie znaleźć interesujące porady i ciekawostki.
A co do przeniesienia to fakt że forum jest tu od początku klubu, ale świat idzie na przód a My powinniśmy iść za nim. Moze przeniesienie forum przyniesie większe ożywienie i nowych klubowiczów.

Tytuł:
PostNapisane: 08.kwi.2003 11:01:32 
Użytkownik

Zdecydowanie przydalo by sie wlasne forum, ale z drugiej strony tutaj jest cala historia :oko: NIe wiem jak innym ale mi to co jest chodzi bardzo dobrze, choc pare razy byo niedostepne :-?
Wiec powiem tak:
Miec wlasne forum - TAK - ale z cala zawartoscia obecnego :)

Tytuł:
PostNapisane: 08.kwi.2003 12:22:12 
Użytkownik

To jest do zrobienia ale do tego trzeba magika od PHP.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 08.kwi.2003 12:34:00 
Użytkownik

IMO własne forum + tematyczne + obecna zawartość :)2

I jeszcze jedno: na Onecie czy innym tego typu będziemy mogli mieć odwiedziny przez użytkowników audi, którzy chętnie by sie przyłączyli do "jakiegoś klubu Audi" ale z tuningiem to oni nie chcą mieć nic wspólnego :zakrecony: :D

TDI streetracing

Tytuł:
PostNapisane: 08.kwi.2003 12:59:09 
Użytkownik

pawelo pytanie ilu z nas tuninguje swoje samochody ?
Moze z 10 osob, reszta raczej jezdzi seria (nie mowie o tuningu polegajacym na wymianie swiatel czy przyczepieniu spojlera) zreszta Ci co sie tym zajmuja i tak sie udzielaja w wiekszosci na streetracing. Raczej malo stricte tuningowych watkow na tym forum.

Tytuł:
PostNapisane: 08.kwi.2003 13:15:29 
Użytkownik

mquattro napisał(a):
Moze z 10 osob, reszta raczej jezdzi seria (nie mowie o tuningu polegajacym na wymianie swiatel czy przyczepieniu spojlera) zreszta Ci co sie tym zajmuja i tak sie udzielaja w wiekszosci na streetracing. Raczej malo stricte tuningowych watkow na tym forum.

przecież właśnie o to mi chodziło :D

i dlatego jestem stanowczo za odczepieniem naszego forum od tuning.info.pl !

Całe rzesze użytkowników audi siedzą sobie w pracy i onet czytają albo inne interie i nigdy im nie przyjdzie do głowy, żeby na "jakiś tam tuning" wejść i nie trafią na nasze forum i do naszego klubu :(
A przecież chodzi o to, żeby aktywnych klubowiczów było jak najwięcej i żeby zloty audi pięknie wyglądały : :zakrecony: :D

TDI streetracing

Tytuł:
PostNapisane: 08.kwi.2003 13:20:46 
Użytkownik

pawelo napisał(a):
mquattro napisał(a):

przecież właśnie o to mi chodziło :D

i dlatego jestem stanowczo za odczepieniem naszego forum od tuning.info.pl !

Całe rzesze użytkowników audi siedzą sobie w pracy i onet czytają albo inne interie i nigdy im nie przyjdzie do głowy, żeby na "jakiś tam tuning" wejść i nie trafią na nasze forum i do naszego klubu :(
A przecież chodzi o to, żeby aktywnych klubowiczów było jak najwięcej i żeby zloty audi pięknie wyglądały : :zakrecony: :D

:oops: chyba CIe nie zrozumialem :)

Tytuł:
PostNapisane: 08.kwi.2003 13:33:40 
Użytkownik

Jeżeli przenosić to wszystkie informacje. :)
I przekonuje mnie argument, że więcej ludzi zainteresuje się głównym tematem Audi niż tuning. :zakrecony:

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1