.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 17:46:37

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10.kwi.2003 22:16:14 
Użytkownik

Ja bylem wczoraj w wa-wie w ASO , chcialem kupic listwe boczna i znaczek AUDI, podaje model,rok i tlumacze ze znaczek nie jest na listwie(starsze modele) tylko osobno a gosciu swoje, i tak spedzilem kilka minut patrzac na goscia wpatrujacego sie w ekran i nadal mnie uswiadamial ze tak jest.
W koncu sie wkurzylem i chcialem ten znaczek i listwe zobaczyc - oczywiscie nie ma, czas oczekiwania 3 tyg, pewnie przyszlo by na listwie i by nie pasowal.

Smiech na sali. :-D :grin:

Tytuł:
PostNapisane: 10.kwi.2003 23:12:15 
Użytkownik

Są lepsze ASO i gorsze, ale nie ma chyba tak zajebistej ch**(sorry, ale to i tak najlżejsze określenie) jak ASO BURSIAK w Łodzi na ulicy Pabianickiej. To właśnie w tym wspaniałym autoryzowanym salonie kupiłem moje B4 quattro. Odważyłem się zainwestować sporo kasy, jak za ten samochód mając nadzieję, że teksty w stylu: "Auto jest 100% sprawdzone i zapewniam Szanownego Pana, że przez najbliższy rok nie będzie wymagało absolutnie, żadnych nakładów finansowych". Wtedy moja wiedza mechaniczna była raczej uboga, a raczej nie istniała więc samochodzik zakupiłem i do dziś przez ponad dwa lata nie poprawiłem w nim wszystkiego co należy, a jedynie wiekszość która kosztowała coś około 10 tyś. zeta. Zaraz po wyjeździe od tych oszutów w jakiś miesiąc wymieniłem:
-kompletne sprzęgło
-4 tarcze hamulcowe, klocki, płyn, gumki itd
-amorki przód(były dwa różne) :-D
-rozrząd, paski, olej, płyny itd
+ jakies 1001 drobnych elementów
Samą klimę nabijali mi za darmo 5 razy :-D, by wreszcie po wizycie w porządnym zakładzie okazało się, że zamiast jednego węża w układzie w którym jest około 20 atmosfer był wstawiony wężyk ze skręcanymi opaskami :lol: Kupa złodzieji i oszustów, trzymajcie się od tego serwisu z daleka.

Tytuł:
PostNapisane: 11.kwi.2003 00:41:54 
Użytkownik

Wjeżdżam swoja Toyotą do ASO na wrocławska w Krakowie. Mam luzy w tylnym kole. Gosc podnosi auto do góry, wchodzi pod spod, po czym zamiera, i mowi tak:

O k****, wał! Co tu robi wał?
Jaaaanek, widziales kiedys corolle quattro?

No i tym sposobem uswiadomiłem chłopców z ASO...

:)

Tytuł:
PostNapisane: 11.kwi.2003 01:26:35 
Użytkownik

Ta !
To znajomek miał taką akcję z Fiatem Tempra 4x4 Kombi. Auto z rynku Szwajcarskiego.
Coś mu pukało w napędzie, nie pamiętam już co. Pojechał w W-wie do Autorexu i mówi że chce tą część do napędu, tam chłopaki oczy jak 5 zeta i mówię: "Panie ale nie robili Tempr 4x4".
Kolo: Jak nie robili jak ja taką mam
Serv: a napewno, może coś Pan pomylił, Tempra ma przedni napęd
Kolo: Panie przecież wiem co mówie
serv: eee pewnie to jakaś rzeźba, sam sobie Pan coś poskładałeś

Kolo się wkurzył i poszedł.
Pojechał do jakiegoś prywatnego warsztau co się w napędach specjalizuje, gość wszedł pod auto i mówi że napęd (silnik i przeniesienie) jest od Lanci Delty.

Pewnie ASO do tej pory nie wie że istnieje fabryczna Temperówka 4x4 :-D :-D

Tytuł:
PostNapisane: 11.kwi.2003 01:34:18 
Użytkownik

woland napisał(a):
Wjeżdżam swoja Toyotą do ASO na wrocławska w Krakowie. Mam luzy w tylnym kole. Gosc podnosi auto do góry, wchodzi pod spod, po czym zamiera, i mowi tak:

O k****, wał! Co tu robi wał?
Jaaaanek, widziales kiedys corolle quattro?

No i tym sposobem uswiadomiłem chłopców z ASO...

:)

ROTFL jak cholera ! Ja rozumiem, że są różne modele samochodów, ale kur... od czego oni mają ETKI ELSY i inne pierdy! Czy ci mechanicy nie mają szkoleń albo co?

Swego czasu szukałem kolektora plastikowego do A80 2.6 ponieważ mój się lekko posypał, poodpadały takie języczki w środku układu, a wyglądało to mniej więcej jak prostokąt plastikowy. No i tłumaczę im o co mi chodzi, opisuję, nawet rysunek poglądowy zrobiłem (jako, że politechnika, to wprawę się ma :D ) , a Ci mi próbują wcisnąć sam BARANEK dolny i górny i mówią, że nic więcej poza tym nie powinno być. Wciskają totalną ściemę, mówię im, że to jest właśnie ta część pomiędzy barankami, ale ci dalej swoje. No i suma sumarum nie dogadaliśmy się, nawet nie udało mi się ich przekonać, że coś takiego jest.

Serwis oczywiście Poznań Kulczyk ASO VW i Audi. Niby centrala a pracują ćwoki. Wstyd.

Tytuł:
PostNapisane: 11.kwi.2003 07:25:35 
Użytkownik

Chcialem jeszcze dodac ze byl to serwis w Warszawie ul.Połczyńska 118a dzial czesci,gruby facet po prawej stronie(sciemniacz), trzymajcie sie od niego z daleka, jego komp na ktorym pracuje ma chyba wirusa :grin:

A tak serio to czy wszystkie te ASO musza sobie wystawiac taka opinie wsrod klientow????? :zakrecony:

Tytuł:
PostNapisane: 11.kwi.2003 09:27:51 
Użytkownik

No tak. Kolega miał Fiata Uno bodajże 1.3T 104KM z 91r.
Zajedża do serwisu podnosi mache a chłopaki :0 i "ale przeszczep" i tak jeździł z jednego ASO do drugiego i lipa. W końcu postawił autko do garażu pana Władka który wszystko pozałatwiał porobił i skasował marne grosze.
Ze swoją Cupetka byłem w ASO w Skodzie, Seacie (do Audi niestety nie pojechałem bo ciut za daleko)by do Vaga sie podpiąć i zczytac błędy bo autko się dusi a te gamonie nawet połączenia z kompem nie uzyskali i mi że komp jes padnięty :-( A przy okazji montażu gazu chłopaki pod swojego kompa podłącxzyli i... jest wszystkoczarne na białym.
Niestety takie są polskie ASO.

Tytuł: ASO i jak się znają na AUDI
PostNapisane: 11.kwi.2003 12:01:17 
Użytkownik

8) swoją drogą to wydawało mi się że ASO to reprezentacja marki produktu,kto przydziela te autoryzacje,mnie w serwisie ASO po czterogodzinnej wycenie komisowej zapewnili że autko jest w zajebistym stanie a do wymiany była tylko osłona silnika,a okazało się
-silnik do remontu
-okazało sie że auto było tłuczone lekko ale było
czyli jakieś 10000 w plecy
ja się pytam gdzie są przedstawiciele firmy audi czy im nie zależy na ochronie dobrego imienia swojej marki ?
może jako klub audi czyli ludzie którym najbardziej zależy na dobru AUDI
NAPISALIBYŚMY gdzies o tym co się dzieje w naszym kochanym kraju,najlepiej to pewnie byłoby do ingolsztadu 8)

Tytuł:
PostNapisane: 11.kwi.2003 14:12:12 
Użytkownik

Bardzo często ASO różnie się od nie-ASO wyłącznie układami i majętnością właściciela.

Johnu
Coupe 2.8E `92

Tytuł:
PostNapisane: 11.kwi.2003 18:20:54 
Użytkownik

Czy nie jest wstyd wlascicielom ASO??
Czytajac te opinie jakos nikt pozytywnie sie nie wypowiedzial na temat ASO?? Dlaczego byle jaki mechanik podworkowy jest bardziej obeznany niz "fachowcy" ASO np. AUDI?????

Ciekawe czy na zachodzie jest podobnie?

Tytuł:
PostNapisane: 12.kwi.2003 14:41:44 
Użytkownik

ja mam miłe wspomnienia z ASO Groblewski w Gdańsku. Nie dość, że w coupe typ. 81 od razu zorientowali się, że silnik to model KV ( jako jedyny z osiek ma tarcze z tyłu tak mnie oświecił) to na dodatek za podłączenie do VAG wzieli połowę ceny! Do tej pory nie wiem dla czego. Na koniec facet wszystko rzeczowo mi wyjaśnił, odpowiedział na kilka pytań (min. na temat luzów prowadnic zaworów) i w miłej atmosferce się rozstaliśmy po prostu bajka!!! :grin:

Tytuł:
PostNapisane: 13.kwi.2003 10:02:40 
Użytkownik

No to jestes jedynym zadowolonym klientem ASO jak dotąd. Pozdrawiam ASO Groblewskiego w Gdańsku :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 13.kwi.2003 11:03:03 
Użytkownik

A ja byłem wczoraj w ASO, i po wizycie trwającej około jednej godziny dostałem rachunek: 2,16 zł. Też jestem zadowolony! :grin::grin::grin:

Vectra Unlimited #062

Tytuł:
PostNapisane: 13.kwi.2003 11:50:35 
Użytkownik

Miki01 napisał(a):
No to jestes jedynym zadowolonym klientem ASO jak dotąd. Pozdrawiam ASO Groblewskiego w Gdańsku :lol:

Drugim :-D ,tak jak pisałem ASO w Radomiu jest ok.,
pare dni temu pytalem sie o ceny do rozrządu 2.2T
i w niecałe 5 min wiedziałem wszystko łącznie z tym ze pompa wody jest jedna w całym kraju :-D :-D

Tytuł:
PostNapisane: 13.kwi.2003 17:31:02 
Użytkownik

necro napisał(a):
..... łącznie z tym ze pompa wody jest jedna w całym kraju :-D :-D

hehe, no widzisz, z pewnością nie jedyna nowa :) Jeszcze w paru innych miejscach na pewno są, niekoniecznie w oficjalnej sieci Audi :P

Tytuł:
PostNapisane: 13.kwi.2003 20:47:10 
Użytkownik

LeoLepsi napisał(a):
hehe, no widzisz, z pewnością nie jedyna nowa :) Jeszcze w paru innych miejscach na pewno są, niekoniecznie w oficjalnej sieci Audi :P

No napewno :D ,pewnie im chodziło o orginalną z ASO

Tytuł:
PostNapisane: 13.kwi.2003 21:01:01 
Użytkownik

tak nie na temat ... Necro ... napisz cos(wszystko co wiesz :D) na temat swojego zawieszenia ... bardzo mi sie podoba ... normalnie jest wyzsze :zakrecony: ... czy to jest to sportowe ?

Tytuł:
PostNapisane: 13.kwi.2003 21:45:27 
Użytkownik

Hansik napisał(a):
tak nie na temat ... Necro ... napisz cos(wszystko co wiesz :D) na temat swojego zawieszenia ... bardzo mi sie podoba ... normalnie jest wyzsze :zakrecony: ... czy to jest to sportowe ?

ponoc jakieś lekko obniżane (z tego co wyczytałem i jesli dobrze pamiętam). Hans zazdrośniku!! hehe :grin:

Tytuł:
PostNapisane: 13.kwi.2003 21:59:05 
Użytkownik

Hansik napisał(a):

Eibach - 35mm,niestety amorki seryjne i chyba to jest najwiekszy problem,jadac sam normalnie nie jest zle,musi byc pozadny dołek zeby gdzies przytrzezc,ale sie zdarza,niestety jak wsiadzie wiecej osob miejscami zwalniam sporo... :( ,moze to od tego ze seryjne amorki i bardziej dobijają,na rownej drodze ..jak po szynach...super,ale jak sie zaczynaja dołki trzeba bardzo uwazac,calibra była niska ale nigdy nie miałem tak jak tutaj,chodza mi juz po głowie plany zeby załozyc seryjne sprezyny ale jak tylko spojrze jak wyglda teraz to daje sobie spokój,poprostu pieknie :-D :-D

Tytuł:
PostNapisane: 14.kwi.2003 11:52:15 
Użytkownik

Ja nie tracę czasu na gadanie z gościem w ASO, bo i czasu szkoda i nie lubię patrzeć jak gościu się poniża - po prostu nic tam nie naprawiam, a jak kupuję części to najczęściej mam już przygotowany jej numer odpisany z orginału lub z katalogu. :) A co do terminu to jak na razie mam wszystko do 14 dni - może nie mam gorszych doświadczeń bo samochodzik chodzi jak trzeba - przecież to audi. 8-)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1