.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.lut.2025 13:39:05

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Hamulce tył - AUDI 100 2.2 87 r.
PostNapisane: 14.wrz.2004 16:33:47 
Klubowicz

Witam wszytkich

Mam problem i może ktoś z was pomoże mi go rozwiązać. A chodzi o tylne hamulce ( tarcze ) w Audi 100 87 r. :!!: :!!: Problem wygląda tak że po przejechaniu powiedzmy 30 km pedał hamulca staje się miękki a podczas jazdy czuć że tylnie koła hamują . <- Myślałem że rozwiązałem ten problem bo od prawie trzech miesięcy nie pojawiał się aż do dziś. Tak dla informacji tłoczki na zaciskach były smarowane, płyn hamulcowy wymieniony.

Wielkie dzięki za wszelakie wskazówki :!!: :diabel: :!!: :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 14.wrz.2004 21:39:02 
Użytkownik

witam

to dobrze ze czuc ze tylne kola hamuja :PPPP
ale czy z dobra sila ????

aby to sprawdzic najlepiej pojechac na stacje diagnostyczna i tam maja ralki do mierzenia hamulcow
najprawdopodpbniej zrobia to za free

jezeli tylnie kola hamuja za mocniej niz powinny problem tkwi w reduktorze sily hamowania ktory jest po przez sprezyn polaczony z belka tylenj osi (albo jest umieszczony na tylen osi i poloczony z kareseria )
jezeli jest abs -to chyba inaczej (ale nie wiem jak )

jak sie smaruje tloczki w zaciskach ??? wow
moze lepiej je wyciagnac i zobaczyc czy nie sa zapieczone wymienic przy okazji gumki no bo przeciez jak mozna je
nasmarowac ??? to bez sensu gdy sie nagrzeja hamulce to smar zamieni sie w olej i sobie po plynie
tloczkow sie niczmy nie smaruje plyn hamulcowy sluzy do tego a po za tym tloczek w zaciskach rusza sie w bardzo malym zakresie

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 15.wrz.2004 16:18:07 
Klubowicz

sorry za smarowanie źle to ujołem ale ma na myśli że punkty gdzie idzie linka zostało wymazane smarem tam jak: np gerlingi.

A ztym hamowaniem tylnich kół chodzi mi o to że gdy jade to hamulce na tyle stawiają silny opór choć nie wciskam pedału hamulca. :|

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1