.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lis.2024 10:54:13

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Rozdzielacz wtrysku, zawieszonko ??
PostNapisane: 05.maja.2003 07:35:05 
Użytkownik

Czy ktos moze wie jak ustawic klape przeplywomierza powietrza, potrzebuje informacji na temat ustawienia wtrysku, po strzale gazu pogielo mi klape, wymienilem na nowa ale na benzynce silnik dalej nie chce chodzic tzn strasznie nierowno pracuje, a jeszcze jedno czy ktos moze mial taki objaw ze samochod przy jezdie po koleinach strasznie zaczyna nosic zrobilem cale zawieszenie i juz mi rece opadaja bo nikt nie wie gdzie tkwi problem z gory serdecznie dzikeuje za wszelka pomoc i pozdrawiam wszystkich klubowiczow. :oko: [/img]

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2003 08:22:09 
Użytkownik

przeplywomierz najlepiej ustawic u kogos kto sie zna ... a w przypadku zawieszki to ustawiales po tym wszystkim zbierznosc ?

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2003 08:36:13 
Użytkownik

tak zbieznosc i geometria zosaty ustawione, pamietam cos ze mechanik kombinowal mi przy podkladkach metalowych ktore ida przy wachcaczu jak wchodzi drazek stabilizatora tzn najpierw je kretyn wyprostowal - wcale sie nie dalo jezdzic pozniej znowu je wygiol. czy to moze byc przyczyna

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2003 08:46:50 
Użytkownik

hehehe ... no to masz sprytnego mechanika ... za poprawianie fabryki to bym mu twarz z buta poprawil .... kretyn ... wez kup te podkladki nowe ... zrob to i jak dalej bedzie wozilo to sprawcz losyko kolumny McPearsona

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2003 09:04:07 
Użytkownik

Juz wlasnie zamowilem dzisiaj to wymienie, serdeczne dzieki i pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2003 20:20:15 
Użytkownik

Zależy jaki masz wytrysk. Domyslam sie, ze któryś z ciągłych, k albo ke. W przypadku k, sprawa jest prosta, użyj imbusa 3mm, długiego na jakies 10 cm. Sruba regulacji składu mieszanki jest pod kapturkiem w okolicy rozdzielacza paliwa i zaworów ciśnieniowo-różnicowych. Przy KE jest ciężej, bo wkręt jest zabezpieczony kawałkiem aluminium i jest od spodu. Tak czy inaczej, bez analizatorea składu spalin raczej bym sie za to nie zabierał. A klape albo zdemontuj, albo ustaw w górnym martwym położeniu, bo ci znowu ją zmasakruje...

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2003 20:32:03 
Użytkownik

A jak to będzie działać bez klapy spiętrzającej?

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2003 20:45:22 
Użytkownik

A co do noszenia po koleinach - jak masz 17 225x45 czy inne tym podobne to tak sie to prowadzi - bardzo precyzyjne ale tez malo wygodne.
Pozdrowko MJ

SUZUKI BANDIT 600

Tytuł:
PostNapisane: 06.maja.2003 11:08:45 
Użytkownik

kefir200 napisał(a):
A jak to będzie działać bez klapy spiętrzającej?

Bez klapy silnik pracuje tylko w granicach 3000 obr/min i to musisz trzymać gazem ale jechac siem nie da....................mi tez wyjebało klape założyłem nową i silnik nie trzymał obrotów na benzynce jednak na gazie było ok ..................po odbyciu 1h u diagnosty i zostawieniu u niego jakieś 140 złoty wszycho jest okej.........a klapy to tak łatwo nie da siem ustawić......... zycze opowodzenia i miłej jazdy z klapą narka

Tytuł:
PostNapisane: 06.maja.2003 16:57:46 
Użytkownik

a czy nikt z was nie wpadl na to zeby zamiast calej klapy wymieniac tylko te kolka mozna je bez problemu dorobic przerabialem juz ten temat a regulacja wcale nie jest taka trudna jak sie to zrobi kilka razy to i bez analizatora sie da na oko :)czasem wyjdzie ze pali za duzo to sie po 100km poprawia i jest fakt ze jak sie ma analizator to wypas :) ale bylem juz u mechanikow ktorzy nie umieli to jak sie zapytalem o analizator a oni ze maja to za darmo mnie wpuscili zeby popatrzec co i jak :) polecam dorobic se pare kolek tak na wszelki wypadek
p.s jak sie klape zablokuje u gory to na gazie kompensacja jest niepotrzebna

Tytuł:
PostNapisane: 06.maja.2003 18:23:05 
Użytkownik

voj2s napisał(a):
a czy nikt z was nie wpadl na to zeby zamiast calej klapy wymieniac tylko te kolka mozna je bez problemu dorobic przerabialem juz ten temat a regulacja wcale nie jest taka trudna jak sie to zrobi kilka razy to i bez analizatora sie da na oko :)czasem wyjdzie ze pali za duzo to sie po 100km poprawia i jest fakt ze jak sie ma analizator to wypas :) ale bylem juz u mechanikow ktorzy nie umieli to jak sie zapytalem o analizator a oni ze maja to za darmo mnie wpuscili zeby popatrzec co i jak :) polecam dorobic se pare kolek tak na wszelki wypadek
p.s jak sie klape zablokuje u gory to na gazie kompensacja jest niepotrzebna
....................

Człowieku tą klape rozpierdala tak że żadne rolki nie pomagaja trzeba wymienic i już :oko:

Tytuł:
PostNapisane: 06.maja.2003 18:30:47 
Użytkownik

jakbym nie mial strzalow to moze bym ci uwierzyl ale przerabialem ten temt i wiem :)

Tytuł:
PostNapisane: 06.maja.2003 18:50:13 
Użytkownik

voj2s napisał(a):
jakbym nie mial strzalow to moze bym ci uwierzyl ale przerabialem ten temt i wiem :)

No to nie masz takich strzałów jak ja

klape tak wygina i łamie że nic z nią nie zrobisz........może ty masz jakieś mniejsze te szczelanie bo u mnie to nie było co zbierać :oko:

u mnie już wszycho gra zamontowany zawór bezpieczeństwo i chodzi teraz jak ta lala

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1