a ja poprę "świeżaka" a to dlatego żę:
faktycznie człowiek jak się napali że znalazł fajne forum to może dział newbe przeoczyć (zwłaszcza zę nazwa nie od razu musi się kojażyć)
po drugie przydało by się właśnie coś w rodzaju komunikatu dla nowo rejestrujacych się ze pierwszy post jaki należy napisać to na swój temat
po trzecie przy okazji tego komunikatu o poście mogła by się pojawić też (a mozę nawet za powiedzmy pierwszymi 15 wejściami na forum) chmurka - prorado-przypominacz zę zanim posta naposzesz to użyj opcji szukaj aż sobie każdy tego do łba nie wbije. Ile już razy się powtarzają te same temety, ja juz przetałem sto razy na to samo odpowiadać. Po drugie nawet teraz jak się czegoś szuka to wyskakuje 10 pozycji a prawie każda to odnośnik gdzieś dalej bo temat się powtarza - wiec dlaczego nie został skasowany. Sami sobie zrobiliśmu tu mały burdel i przydało by się to uporządkować puki jeszcze nie ma tych postów tak bardzo wiele)
to taka moja dygresja - nic osobistego ale mam nadzieję ze moderator (konstruktor forum) to przeczyta i przemyśli takowy wniosek racjonalizatorski