.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 07.lut.2025 10:18:26

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19.wrz.2004 20:24:01 
Użytkownik

a ja poprę "świeżaka" a to dlatego żę:
-> faktycznie człowiek jak się napali że znalazł fajne forum to może dział newbe przeoczyć (zwłaszcza zę nazwa nie od razu musi się kojażyć)
-> po drugie przydało by się właśnie coś w rodzaju komunikatu dla nowo rejestrujacych się ze pierwszy post jaki należy napisać to na swój temat
-> po trzecie przy okazji tego komunikatu o poście mogła by się pojawić też (a mozę nawet za powiedzmy pierwszymi 15 wejściami na forum) chmurka - prorado-przypominacz zę zanim posta naposzesz to użyj opcji szukaj aż sobie każdy tego do łba nie wbije. Ile już razy się powtarzają te same temety, ja juz przetałem sto razy na to samo odpowiadać. Po drugie nawet teraz jak się czegoś szuka to wyskakuje 10 pozycji a prawie każda to odnośnik gdzieś dalej bo temat się powtarza - wiec dlaczego nie został skasowany. Sami sobie zrobiliśmu tu mały burdel i przydało by się to uporządkować puki jeszcze nie ma tych postów tak bardzo wiele)

to taka moja dygresja - nic osobistego ale mam nadzieję ze moderator (konstruktor forum) to przeczyta i przemyśli takowy wniosek racjonalizatorski :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 19.wrz.2004 21:58:57 
Użytkownik

Ja nie mam i nie miałem bagnetu do skrzyni. Mam firmową czerwoną gumową zaślepkę. Szczerze mówiąc nie wiem gdzie ten bagnet mógłby być bo on ma jakiś metr długości. Tego oleju wchodzi do skrzyni bardzo mało, może z 200 ml.

Tytuł:
PostNapisane: 19.wrz.2004 22:06:57 
Użytkownik

Auto: 80 Avant
Czarek_S napisał(a):
a ja poprę "świeżaka" a to dlatego żę:
-> faktycznie człowiek jak się napali że znalazł fajne forum to może dział newbe przeoczyć (zwłaszcza zę nazwa nie od razu musi się kojażyć)
-> po drugie przydało by się właśnie coś w rodzaju komunikatu dla nowo rejestrujacych się ze pierwszy post jaki należy napisać to na swój temat
-> po trzecie przy okazji tego komunikatu o poście mogła by się pojawić też (a mozę nawet za powiedzmy pierwszymi 15 wejściami na forum) chmurka - prorado-przypominacz zę zanim posta naposzesz to użyj opcji szukaj aż sobie każdy tego do łba nie wbije. Ile już razy się powtarzają te same temety, ja juz przetałem sto razy na to samo odpowiadać. Po drugie nawet teraz jak się czegoś szuka to wyskakuje 10 pozycji a prawie każda to odnośnik gdzieś dalej bo temat się powtarza - wiec dlaczego nie został skasowany. Sami sobie zrobiliśmu tu mały burdel i przydało by się to uporządkować puki jeszcze nie ma tych postów tak bardzo wiele)

to taka moja dygresja - nic osobistego ale mam nadzieję ze moderator (konstruktor forum) to przeczyta i przemyśli takowy wniosek racjonalizatorski :peace:

mądrze prawi :)

Tytuł: info o c4
PostNapisane: 20.wrz.2004 22:21:02 
Użytkownik

to jak mam sprawdzic ten olej? dzięki

Tytuł:
PostNapisane: 21.wrz.2004 02:15:39 
Użytkownik

Ja jeżdżę do kolesia, do serwisu audi. Tam mają takie nieludzkie bagnety do skrzyni automatycznej. A przy okazji sprawdź czy ci olej nie cieknie, bo tam (patrząc od spodu auta) od strony silnika jest taki oring, który lubi sobie "popuszczać". A żeby go wymienic, trzeba silnik wyciągać. Mnie to czeka bo już dolewam oleju.

Tytuł:
PostNapisane: 21.wrz.2004 07:43:37 
Użytkownik

Strasznie mnie denerwuja posty w stylu "troche pokory", "idz najpierw sie przywitaj", " daj bana" itp.
Zaloze sie ze kazdy z was dzien w dzien czyta newbe i sie tym podnieca.

Forum Audi nie jest moim pierwszym forum i nigdzie nie ma "takich" zachowan jak na tym forum. Czlowiek pyta idostaje rzeczowa i wyczerpojaca odpowiedz.

Jesli juz komus kaze sie byc pokornym, samemu tez trzeba miec troszke pokory, forum Audi to nie forum Rollsa i nie chodzimy tu w melonikach z laseczką, a przedewszystkim nie mamy tu doczynienia z angielską arystokracja.

Dobre wychowanie wymaga grzecznie odpowiedziec, a nie wysmiewac sie z nowego i wskazywac mu przycisk "SZUKAJ" (czasami sie czegos szuka i nie mozna znalezc mimo ze jest na forum).

Konczac wiec moj przydlugi wywod troszke pokory Panowie, to forum jest zeby pomoc w trudnych sytuacjach, a nie po to zeby pokazac ze "my" jestesmy lepsi, ladniesi i madrzejsi bo dluzej mamy Audi.

Ps.Ja osobiscie nie przywitalem sie na newbie, ale poprosilem o usuniecie posta po uplywie dwoch dni. Moze dlatego zostalo mi darowane i na przywitanie nie dostalem jobów.

Tytuł:
PostNapisane: 21.wrz.2004 09:30:27 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
kolego .... ze tak sie zapytam grzecznie .... czemu tu ? ... czemu akurat napisales to w tym temacie ? ... to ze czujesz sie urazony , mozesz sie czuc ale nawet nie wiem w jakim kontekscie takze na drugi raz jak Tobie sie krzywda bedzie dziala to pisz w temacie w ktorym tak sie dzieje a nie przyklejasz sie do tematu gdzie nic zlego sie nie dzieje, wszystko zostalo wyjasnione a Ty siejesz panike

a poza tym ... czytales zasady forum ? ....

p.s.
czy odnosisz wrazenie ze tu nikt nie chce pomagac nowym , czy moze Tobie nikt nie pomogl ?

Tytuł:
PostNapisane: 21.wrz.2004 09:45:24 
Moderator

W celu dalszych komentarzy proszę założyć wątek na odpowiednim forum bo ten się już wyczerpał.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1