.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.lut.2025 05:54:10

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2003 14:18:56 
Użytkownik

Krzyś napisał(a):
Adaś napisał(a):
a ja właśnie takie stare radyjko posiadam (Beta) i sobie je bardzo chwalę - doskonale odbiera, magnet gra czysto, podświetlone jest też elegancko. Wadą jest brak RDS, ale jakoś mi to nie przeszkadza. No i nikt na pewno nie wpadnie na pomysł żeby mi je skroić.

A bo to takie gadanie "radia audi to szajs", a pewnie radio tego samego producenta o zblizonych parametrach to juz nie szajs. Umowmy sie ze nie jestesmy żadnymi audiofilami o nie wiadomo jakich wymaganiach, zreszta napisałem ze dzwiek z Concerta i fabrycznej inst. nagłośnienia jest przyzwoity (a nie nie wiadomo jaki) i to mi wystarcza. Nikt mi chyba nie wmowi że podłaczy sobie jakiegoś Sony, Panasonica czy cos do std fabrycznego zestawu głosników (bez wzmacniacza) i bedzie mu to hulać tak że wygra nagrode "kryształowej nuty" :D

BTW - kiedyś gdzieś czytałem o gościu który założył sobie do bodajże A6 albo A8 system audio za 20 czy 30 tysiaków (sic!) który bazował własnie na Audi Concercie. Nie słyszałem jak to gra, ale jakoś nie wydaje mi sie aby firma kasująca takie pieniadze (a zatem raczej firma szanująca i siebie i klienta) zdecydowała sie oprzec system na "szajsowym" odtwarzaczu-choć naturalnie proponowali inne, pewno lepsze radia.

Tak wiec teksty typu "Radia Audi to najwiekszy szajs ja bym nie dało złotówki za takie radyjko" biorę z przymrużeniem oka albo spuszczam na nie zasłone miłosierdzia ;)

Prosze sie nie denerwowac ja tylko sie jeszcze nie dorobiłem i nie stac mnie na radyjko :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2003 14:34:19 
Użytkownik

Ja sie nie denerwuje :D "Spuscic zasłone miłosierdzia" w wolnym tłumaczeniu znaczy "idze idze sierotko" :-D :grin: :-D

BTW - jak bedziesz 31 w Modlinie to cie wpuszcze do mojego bolidu i wtedy stwierdzisz czy to co sie wydobywa z glosnikow jest w miare ok czy "szajs" i w ten sposób unikniemy wszelkich raczej średnio obiektywnych opinii nie popartych autopsyjnymi przeżyciami ;)

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2003 14:52:36 
Użytkownik

Krzyś napisał(a):
A bo to takie gadanie "radia audi to szajs", a pewnie radio tego samego producenta o zblizonych parametrach to juz nie szajs.

Wg mnie wynika to przede wszystkim z dwoch powodow:
1. Glosnikow - te seryjne nie sa najlepszej jakosci, ale nie powinnismy mylic zrodla dzwieku z glosnikami... :oko:
2. Wieku odtwarzacza. Moje Audi Gamma (Blaupunkt) jest seryjne - czyli ma ok 12 lat wiec juz jest troche zjechane. I przez to nie za bardzo mozna je porownywac z nowoczesniejszymi, nowymi radyjkami Sony czy Pioneera. Powinno sie je porownywac z innymi 12-letnimi odtwarzaczami... :grin:

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2003 15:04:28 
Użytkownik

Chodzin napisał(a):

Wg mnie wynika to przede wszystkim z dwoch powodow:
1. Glosnikow - te seryjne nie sa najlepszej jakosci, ale nie powinnismy mylic zrodla dzwieku z glosnikami... :oko:
2. Wieku odtwarzacza. Moje Audi Gamma (Blaupunkt) jest seryjne - czyli ma ok 12 lat wiec juz jest troche zjechane. I przez to nie za bardzo mozna je porownywac z nowoczesniejszymi, nowymi radyjkami Sony czy Pioneera. Powinno sie je porownywac z innymi 12-letnimi odtwarzaczami... :grin:

Right, z tym że głosniki seryjnie montowane to nie jest aż taki znowu szajs (nawet w corsie miałem w miare przyzwoite, w polaczeniu z najprostszym modelem Pioneera z CD dzwiek był do zaakceptowania), to po prostu zwykła srednia klasa przyzwoitości. Co do źródła dźwięku - zamontowany w nim wzmacniacz nie jest najwyższej klasy - na pewno lepszy bedzie dobry wzmacniacz zewnetrzny.
Kilkunastoletnie odtwarzacze... Kto wie co sie w nich kryje? Moze wtedy robiono radia prostsze ale z lepszych komponentow? Pogon za obnizeniem ceny w "masówce" prowadzi zwykle do kompromisów i stosowania komponentów tanszych a co za tym idzie - często gorszych, więc trudno wyrokować o ich jakości ;) Trzeba w tym samym aucie sprawdzic kilka odtwarzaczy.

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2003 18:40:11 
Użytkownik

zgadza sie ... dobry wzmacniacz zewnetrzny jest bardzo dobrym rozwiazaniem. Niedawno kupilem sobie takie cudo z korektorem...(co juz z reszta piaslem) i przeszedl moje najsmielsze oczekiwania !!! Myslalem ze polepszy sie jedynie jakosc...ale ma taka moc ze boje sie go wbic do samochodu... podlaczalem go na razie w domu do woofera caly pokoj mi latal... a skoki napiecia na zailaczu (wyjalem z kompa) dochodzily do 2,5V !!! Polecam (kupilem go za 110zl na allegro) bo wszystko ladnie gra a radio? moze byc i gamma ... nikt przynajmniej nie ukradnie :)

aha zapomnialem....jakie montowano glosniki w 90 tkach z 91 roku? Nie odkrecalem jeszcze a interesujace... jaka firma i moc ?

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1