Słuchaj ,pięknie że startujesz choć w sumie zdziwiłbym się jak byś tego nie robił
Ale czemu nie powiedziałeś o tym nam wszystkim??????
Miałby cię kto dopingować.A oto wyniki:
Podwójnym zwycięstwem w klasyfikacji generalnej zakończył swoje występy w trzeciej i czwartej eliminacji Górskich Samochodowych Mistrzostw Polski Paweł Dytko. Nyski zawodnik w pięknym stylu pokonał konkurencję na trudnej, technicznej trasie w Załużu i z dorobkiem 75 punktów prowadzi w klasyfikacji generalnej GSMP.
Paweł Dytko – "Auto w nowej H-grupowej specyfikacji sprawdziło się znakomicie. Już na pierwszy rzut oka było widać różnicę w mocy a przez to w uzyskiwanych przeze mnie czasach. Nie miałem jednak odniesienia do mojego poprzedniego startu w Siennej, gdyż mój największy konkurent – Mariusz Stec – miał problemy z samochodem i nie mogliśmy się zmierzyć. Trasa w Załużu, za którą niezbyt przepadam, tym razem okazała się szczęśliwa. Jak zwykle nie zawiedli kibice, którzy tłumnie przybyli na wyścig aby nas dopingować. Te eliminacje to ogromny sukces całego mojego zespołu, gdyż oprócz mojego zwycięstwa w generalce najlepszym zawodnikiem w grupie N okazał się Jarek Hebzda. Jarek startował Lancerem, którym w ubiegłym sezonie walczyliśmy w rajdowych Mistrzostwach Polski.”
Kolejne dwie eliminacje Górskich Samochodowych Mistrzostw Polski odbędą się w Sopocie już na początku lipca.
„W imieniu całego zespołu chciałbym złożyć wyrazy współczucia bliskim Leszka – naszego klubowego kolegi oraz Piotra. Wszyscy jesteśmy głęboko poruszeni ich nagłym odejściem” – Paweł Dytko.
Wyścig Bieszczadzki
Wyniki IV eliminacji GSMP:
1. Paweł Dytko Mitsubishi evo VII gr. H 5:24,750
2. Paweł Hildebrański Alfa Romeo 155 gr. H 5:35,740
3. Jacek Koraszewski Audi S2 gr. H 5:42,628
4. Mariusz Stec Mitsubishi evo VI gr. H 5:44,576
5. Jarosław Hebzda Mitsubishi evo VI gr. N 5:52,353
6. Bartłomiej Steinhof Opel Corsa gr. A 5:54,336
Klasyfikacja GSMP po IV eliminacjach:
1. Paweł Dytko Mitsubishi evo VII gr. H 75 pkt.
2. Mariusz Stec Mitsubishi evo VI gr. H 45 pkt.
3. Jacek Koraszewski Audi S2 gr. H 36 pkt.
4. Janusz Jania Mitsubishi evo VI gr. N 32 pkt.
5. Jarosław Hebzda Mitsubishi evo VI gr. N 30 pkt.
Paweł Hildebrański Alfa Romeo 155 gr. H 30 pkt.
7. Bartłomiej Steinhof Opel Corsa gr. A 18 pkt.
8. Maciej Ptak Honda Integra gr. A 17 pkt.
9. Zbigniew Gabryś Mitsubishi evo VI gr. N 12 pkt.
10. Piotr Knaś Mitsubishi evo VI gr. N 10 pkt.