.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 20.kwi.2025 15:33:25

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Sąd Grodzki
PostNapisane: 27.paź.2004 11:54:22 
Użytkownik

Witam !!!!
No i stało się . Dnia 16.11.2003 roku odmówiłem przyjęcia mandatu bo policjant stojąc prawie 1 km dalej rzekomo widział jak wyprzedzałem na podwójnej ciągłej i pod górkę. Art. 92&1 kw. oraz 86&1 kw w zw. z art. 9&1 kw . Prawo jazdy oddano mi jakoś koło grudnia 2003 gdy napisałem zażalenie na postanowienie Sądu . A dzisiaj przyszedł wyrok z Sądu o ukaraniu mnie . Niby może kwota nie wysoka bo 300 zł , ale nie mam zamiaru skurwysynom płacić . W związku z tym mam kilka pytań :
1) Po jakim czasie przedawniają się sprawy w Sądzie Grodzkim
2)dlaczego sprawę o zatrzymanie prawka , itp. miałem w Łęcznej a sprawę o ukaranie w Świdniku ?? W dwóch Sądach ?? Jakieś machlojki ??
3) Nie zostałem poinformowany o dniu rozprawy - a mam świadka który ze mną jechał .
4) czy w wyroku powinno być uzasadnienie ?? U mnie go brakuje .
I jeszcze ostatnie mnie zastanawia we wniosku o ukaranie wysłane do sądu przez policję w innych dowodach : nie ma wymienionego protokołu kontroli policji - w którym poinformowałem że wszelkie zeznania wyjaśnię w Sądzie . - dlaczego policja zapomniała o takim drobiazgu ?? :)
Jeśli ktoś by miał jakieś info . Bedę bardzo wdzięczny .

Tytuł:
PostNapisane: 27.paź.2004 12:34:46 
Klubowicz

Duzo Ci nie pomoge,ale poradz sie jakiegos znajomego prawnika....
Ja takze mam sprawe w s.grodzkim(kolizja drogowa),zaczelo sie od samego poacztku,nie przynalzem sie do winy,drugi gosc takze wiec sprawa do sadu,przychodzi zawiadomienie o oskarzemniu mnie o spowodowanie kolizji a nie o ustalenie sprawcy,czyli prokuratura odrazu mnie oskrazyła(a ciekawe dlaczego nie drugiego uczestnika wypadku??)
Pojechalem an pierwsza rozprawe(150k w jedna strone) okazalo sie ze sedzie zachorowal tydzien temu(nie ma k.... telefonu w tym sadzie?),nastepna rozprawa sie odbyła,przed wczoraj byłem na trzeciej,znowu darmo k..... 300km zeby pierd... pedał sedzie powiedzial mi ze nie doszly papiery i sprawa przelozna :(: :(:
Dla mnie polskie sądy to jedno wielkie g....(musiałem sie wyżalic :D )
jedyna rada to znac troche prawo albo miec pod reka prawnika

edit: leo
Literówki :P

Tytuł:
PostNapisane: 27.paź.2004 12:48:23 
Użytkownik

Polska jaka jest każdy wie. Zamiast wulgaryzmów proponuje &#^$&# albo początek wyrazu i tak każdy skuma o co chodzi. Wiadomo że jak człowiek jest wqr***ny to ma ochote na łacine ale to nie powód żeby bluzgać na forum.

I proponuje zapłacić 50zł i poradzić się jakiegoś prawnika konkretnego żeby wiedzieć czy jest szansa na wygraną czy sobie odpuścić.

PiS :peace:

:!!: ACHTUNG Zachowaj 3m odstępu. Możliwość explozji gaziora :!!:
Audi 80 B2 1.6TD
Dwie Nioonie Naraz + Radio 94 ofkorz

Tytuł:
PostNapisane: 27.paź.2004 13:56:38 
Użytkownik

Cytuj:
1) Po jakim czasie przedawniają się sprawy w Sądzie Grodzkim

Na to nie licz. Teraz w miare szybko dostaniesz komornika itd.

Cytuj:
3) Nie zostałem poinformowany o dniu rozprawy - a mam świadka który ze mną jechał .

Dobrze by bylo, gdybys mial jakiegos mecenaska. :) Trzeba by bylo napisac zazalenie itd - Ogolnie nie ma sensu nie przyjmowac mandatow, bo to wszystko bedzie cie wiecej kosztowac niz ten mandat. :(

Tytuł:
PostNapisane: 27.paź.2004 14:26:21 
Użytkownik

coz z mojej wiedzy na temat pracy policji i sądów moge ci tylko doradzić ze jezeli masz czas i chcesz sie z nimi uzerać to musisz czepiać sie po kolei do tych wszystkich rzeczy. Sprawy w zakresie wykroczen nie przedawniaja sie tak szybko aby cie nie zdażyli namierzyc i kontynuowac postepowanie egzekucyjne. Na pierwszy ogien wez to ze nie ma notatki policyjnej :)

Tytuł:
PostNapisane: 27.paź.2004 17:51:51 
Użytkownik

dostales pewnie wyrok zaoczny albo nakazowy, dlatego cie nie poinformowano o rozprawie, bo odbyla sie na posiedzeniu niejawnym,
jezeli jest tak jak napisalem ( tzn. wyrok nakazowy albo zaoczny) to mozesz zlozyc sprzeciw wowczas sprawa zostanie skierowana na wokande i bedzie przeporwadzone postepowanie.
uzasadnienia nie ma w takim wyroku.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 27.paź.2004 18:52:17 
Użytkownik

Pablos napisał(a):
dostales pewnie wyrok zaoczny albo nakazowy, dlatego cie nie poinformowano o rozprawie, bo odbyla sie na posiedzeniu niejawnym,
jezeli jest tak jak napisalem ( tzn. wyrok nakazowy albo zaoczny) to mozesz zlozyc sprzeciw wowczas sprawa zostanie skierowana na wokande i bedzie przeporwadzone postepowanie.
uzasadnienia nie ma w takim wyroku.
Pozdrawiam

Dostałem wyrok nakazowy . To co mam teraz zrobić napisać na to zażalenie żeby sprawa odbyła się normalnie ??

Tytuł:
PostNapisane: 27.paź.2004 19:02:11 
Użytkownik

dostales wyrok nakazowy bo w swietle zebranego materialu dowodowego okolicznosci czynu i twoja wina nie budza watpliwosci,
jezeli chcesz aby sprawa sie odbyla w TERMINIE 7 DNI! musisz zlozyc sprzeciw od takiego wyroku, w momencie zlozenia sprzeciwu ten wyrok nakazowy, ktory dostales traci moc
pamietaj jednak, ze w wyniku przeprowadzenia postepowania sad moze ci podwyzszyc kare, co nieznaczy jednak ze tak wlasnie postapi, nie jest jednak zwiazany wczesniejszym wyrokiem nakazowy,

NIE MOWIE CI CO MASZ ZROBIC, DECYZJA NALEZY DO CIEBIE

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 27.paź.2004 19:34:47 
Użytkownik

coż tak jak ci pisąłem masz dwie drogi albo zapłacisz ( tzn i tak cie komornik scignie) albo bedziesz sie porcesował ale licz sie ze nie tylko mogą ci zwiekszyć karę ale takżewzrosną koszty postepowania które w przypadku twoje porazki tez bedziesz zmuszony pokryć

Strefa czasowa: UTC + 1