.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lut.2025 16:16:51

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27.paź.2004 12:27:56 
Użytkownik

Ja też coś palne :diabel:

450 zł na benzynkie? to co ty jezdzisz koło domu :053:
A z innej beczki kiedyś pytałem się na giełdzie w Bydgoszczy(stoji tak kolo co zakłada gaz w 4 miejscowościach) o wtrysk ciągły do silników na mechanicznym i mówił ze załozyli pare i wszystkie wróciły :/ ,nie wiem czy nie umnieli tego podłączyc czy co?

Tytuł:
PostNapisane: 27.paź.2004 13:31:33 
Użytkownik

Auto: RS6 Avant C5 MTM
450zł kurde tyle to ja wydaje na LPG jak mało jeżdze...

wytłumacz żonce że wydajesz bardzo mało a z gazem to ja bym zaczekał do przyszłego roku bo może się okazać że gaz przestanie sie opłacać...

Opel Zafira 1,8 16V + LPG 2011->jest
Triumph Rocket III Roadster blue haze + tuning 2011->jest
Audi RS6 Avant Black Edition (C5) 2013->jest
Dodge RAM van 2001 3,9L + LPG 2014->jest
----------------------------------------------------------------
Obrazek Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 27.paź.2004 13:35:46 
Klubowicz

Staary. Jak masz odlozona kase, to zakladaj gaz czympredzej :) Wiesz jakie to super uczucie, kiedy przejezdzasz ten sam dystans za polowe kasy?, kiedy wiesz, ze za 20zl mozesz nawet troche pojezdzic a nie tylko odpalic auto i wstawic do garazu? Ja jezdzenia na benzynie na dzis dzien juz nie widze wcale :)

Tytuł:
PostNapisane: 27.paź.2004 14:35:43 
Użytkownik

Andrzej1974 napisał(a):
kiedyś pytałem się na giełdzie w Bydgoszczy(stoji tak kolo co zakłada gaz w 4 miejscowościach) o wtrysk ciągły do silników na mechanicznym i mówił ze załozyli pare i wszystkie wróciły :/ ,nie wiem czy nie umnieli tego podłączyc czy co?

zanim zdecydowalem się na gaz odwiedzilem, obdzwoniłem co najmniej 20 zakladów instalujących gaz. W niektórych pletli takie głupoty że dziękuję, chciałbym (a raczej niechciałbym) zobaczyc efekt ich roboty :| Prawda jest taka, że 90% gazowników jedyne co chce to wcisnąć jeleniowi instalke którą szybko sie zakłada, nie trzeba przy niej za wiele mysleć i finito. A 90% z tych 90% to jacyś amatorzy po jedniodniowym szkoleniu ktorzy na dzwięk slowa sekwencja albo ciągły dostaja drgawek. Ja odstawiam wózek na 2,5 dnia - to warunek postawiony przez gazownika. Zakłada przez 1,5 dnia, resztę czasu poświęca na zaprogramowania i zgranie całego ustrojstwa, na ciepłym i na zimnym motorze, łącznie ze sprawdzeniem elektryki. Bo na tym po prostu trzeba sie znać i tyle.

Passat B5 1.9 TDI
Chip by Rogal
Wtryski ASV

Tytuł:
PostNapisane: 27.paź.2004 21:18:36 
Użytkownik

DZieki Wszystkim za zywa reakcje.Mysle ze wiem na czym polega rooznica miedzy wtryskiem a podcisnieniem na tyle na ile powinienem,a jesli nie wiem to sie dowiem w trakcie eksploatacji jednej czy drugiej instalacji.A tak nawiasem mam pytanko Wuja sluchaj: czy aby na prawde kazda instalka pasi do 2.0 16v motronic?Malo obrotny jestem i ciezko mi bedzie skolowac nowy przeplywomierz...A wtym momencie warto doplacic chyba no nie?I juz nie jest tak ze kazda pasi co nie?Wiem ze bedzie troche zachodu przelicze jeszcze raz wszystkie za i przeciw.Ale WIELKIE dzieki Wszystkim jeszcze raz.Rafal

Tytuł:
PostNapisane: 27.paź.2004 23:41:21 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
ja z kolei wiem jedno ... instalki 2 generacji czyli na mikserze nie sa dokladne ani nie zaliczaja sie do zaawansowanych technicznie rozwiazan ... mala precyzja w doborze mieszanki paliwowo-powietrzej i wiele innych znanych i mniej znanych dolegliwosci instalek 2 generacji stawiaja te instalacje na przegranej pozycji w porownaniu z nowszymi generacjami wtrysku gazu ... napewno zastosowanie wtrysku gazu ustrzeze Cie przed wieloma niebezpieczenstwami stosowania gazu jakie mozna spotkac w przypadku instalek 2 generacji ... ja jako ex posiadacz auta z instalka 2 generacji i posiadacz auta z instalka 3 generacji powiem tylko tyle ze w zyciu nie kupilbym juz auta z taka instalka a tymbardziwj w silniku w ktorym rozwijana jest wieksza moc i zastosowany jest K-jestronic badz inne rozwiazania elektroniczne

Tytuł:
PostNapisane: 28.paź.2004 14:48:53 
Użytkownik

Hej!
Słuchaj, ja tez mam ACE 2,0 i właśnie się zastanawiam ile to może palić bo jeszcze dokładnie nie sprawdziłem, a pierwsze tankowanie mnie przeraziło, mam nadzieję, że dlatego, że ostro dawałem czadu. Jakbyś mógł to podziel się proszę doświadczeniami, bo też mam takiego policjanta w domu. Dzięki! :diabel:

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1