.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 14.lut.2025 20:20:15

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pytanka odnośnie B4
PostNapisane: 28.paź.2004 22:10:22 
Klubowicz

Jestem nowym użytkownikiem audi B4 i mam kilka pytań. Wiem, że jest szukaczka, ale człowiek zapracowany i w ogóle, więc proszę o wyrozumiałość :D Byłem już na newbie i też tam się o te rzeczy pytałem.

1) co ile tys. km wymianiamy rozrząd i ile w przybliżeniu taka impreza kosztuje?
2) ile wchodzi oleju do skrzyni biegów?
3) jaki warsztat we wrocławiu polecacie? znalazłem w podczepionym wątku warsztat w długołęce, a czy we wro nie ma nic gdnego polecenia?

Nie podświetla mi się zegar, czy cięzko jest dostać się do podświetlenia liczników? W nissanie musiałem rozbroić w tym celu pół auta :D

Mam rozwalony wyłącznik krańcowy z drzwi kierowcy, ten sterujący światłem w kabinie. Cały czas mi się świeci mimo zamkniętych drzwi. Jak naprawić, gdzie kupić?

Potrzebuję zaślepek do zderzaka, tych z dołu, bo mi teraz zderzak pustymi dziurami świeci. Jak ktoś ma na zbyciu to się chętnie piszę na zakup.

A2 1.4

Tytuł:
PostNapisane: 28.paź.2004 23:02:44 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
dzialasz na nerwy niektorym w tym i mi ale odpisze po kolei ... zeby to bul ostatni raz tak bezczelnego przejawu lenistwa ... jha rowniez pracuje io wlasnie wrocilem z pracy wiec na drugi raz uszanuj to bo moze sie zdazyc ze nie uzyskasz pomocy jak zlekcewazysz pewne zasady tego forum i ludzi ktorzy na nim pisza

- rozrzad zmienia sie co 60 lub 90 tys w zaleznosci jaki pasek kupsiz ... nieoryginalne co 60 oryginalny 90 lub nawet 120 ... oczywiscie wszystkie rolki musza byc wymienione razem z paskiem

- 2,2 litra oleju przekladniowego syntetycznego 75W90 na przyklad Castrol TAF-X lub Mobil SHC

- Smietanka na przyklad nie pamietam ulicy ale tak samo jak Tobie nie chce mi sie szukac

- w Audi wystarczy odkrecic 4 srubki i masz licznik na wierzchu ... zarowki mozna dostac w ASO lub jak sie uda to w skepie z zarowkami , zadziej na stacji ...tam maja przeznie do VW z odwrotnym umieszczeniem stykow , wymiana takej zarowki zajmuje max 10 minut komus kto sie troszke umie poslugiwac srubokretem

- wylacznik krancowy zwiera do masy wiec jezeli go odrkrecisz to zwirajac do masy powinno oswietlenie zgasnac .... naprawic ten wylacznik jest jeszcze latwiej ale musi sie komus chciec to zrobic ... czas naprawy 5 minut

- zaslepek poszukaj na szrotach luyb u Bilu albo w ASO bo tam najlatwiej to dostac

pozdrawiam ciezko zapracowanych :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 29.paź.2004 00:00:40 
Klubowicz

Serdeczne dzięki hans, przy okazji przepraszam za kłopot.

Dzięki za info o rozrządzie i oleju przekładniowym - to bardzo cenne informacje dla mnie.

Co do wyłącznika krańcowego to jest on u mnie po postu wyrwany :< W weekend zobaczę sobie co i jak i postaram się naprawić własnymi siłami. Licznik też rozkręcę, i wyjmę żarówkę na wzór, żeby łatwiej kupić.

Przepraszam za banalne pytania, ale mam audiolkę ledwie parę dni i nawet proste rzeczy mnie przerastają. Obiecuję się poprawić :D

A2 1.4

Tytuł:
PostNapisane: 29.paź.2004 00:03:10 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
funkcja szukaj jest naprawde prosta w obsludze ;) .... potrenuj trocha a p-odejzewam ze na 95% pytan znajdziesz odpoiwiedzi ;)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1