.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.gru.2024 18:46:15

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2004 10:13:42 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
koleczka sa w porzadku. Ja bym zaproponowal tylko zmiane koloru , bo ten brazowo/czerwony jakos mi nie pasuje.

Podstawa moze byc, koleczka moze jakos srebrne lub chromopodobne, tak jak to jest w audi.

Jeszcze proponuje wersje ostatnią z 4rema koleczkami zrobić blyszczaca chromowaną :) lacznie z podstawą.

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2004 12:05:39 
Klubowicz

Auto: ACQ 4.2 AHC
baskecior napisał(a):
Enzo napisał(a):
Mi osobiście podoba sie pomysł zmiany nazwy i nowego umiejscowienia forum "NEWBIE". Akurat w tym temacie moge sie smiało wypowiadać bo jestem tu NOWY i szczerze w ogóle nie zwrociłem uwagi na dział NEWBIE i swojego pierwszego posta napisałem w TECHNIKALIACH - na forach na ktorych do tej pory bywałem nie było działu powitań, robiło sie to na tak zwanym ogólnym albo w ogole sie tego nie robiło

NA pewno gdyby to forum znalazł sie na gorze w dziale "forum podstawowe" i miało by polską jednoznaczną nazwe łatwiej było by do niego traić.

A co do nazwy to może być nawet:
-FORUM PIERWSZEGO KONTAKTU czyli zanim cokolwiek mondrego wyskrobiesz przywitaj sie z nami :585:

Ciągnąc OT - UFO: przeczytaj to i spróbuj zrozumieć o co chodzi. ;)

-> Zrozumialem o co chodzi !!! Enzo nie przyzwyczajony do porzadku w internecie na roznych forach, pomyslal ze tutaj jest tak samo i nie zadal sobie trudu zeby poszukac lub wejsc w regulamin ktory jest na forum ogolnym i go przeczytac zanim cos napisze. Tam by sie dowiedzial ze ma isc najpierw pietro nizej do NEWBIE a pozniej dopiero skrobac w Technikaliach.

Tak wiec nie chodzi tu o zle umiejscowienie newbie lecz o nie zaznojomienie sie przez nowego uzytkownika z zasadami panujacymi nna forum...EOT

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2004 12:20:42 
Użytkownik

Simpson do boju :) zmieniaj na te wg twojego nowego projektu

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2004 12:34:24 
Użytkownik

simpson sam tego nie zmieni...

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2004 13:14:19 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
UFOtm napisał(a):
baskecior napisał(a):
Enzo napisał(a):
Mi osobiście podoba sie pomysł zmiany nazwy i nowego umiejscowienia forum "NEWBIE". Akurat w tym temacie moge sie smiało wypowiadać bo jestem tu NOWY i szczerze w ogóle nie zwrociłem uwagi na dział NEWBIE i swojego pierwszego posta napisałem w TECHNIKALIACH - na forach na ktorych do tej pory bywałem nie było działu powitań, robiło sie to na tak zwanym ogólnym albo w ogole sie tego nie robiło

NA pewno gdyby to forum znalazł sie na gorze w dziale "forum podstawowe" i miało by polską jednoznaczną nazwe łatwiej było by do niego traić.

-FORUM PIERWSZEGO KONTAKTU czyli zanim cokolwiek mondrego wyskrobiesz przywitaj sie z nami :585:

-> Zrozumialem o co chodzi !!! Enzo nie przyzwyczajony do porzadku w internecie na roznych forach, pomyslal ze tutaj jest tak samo i nie zadal sobie trudu zeby poszukac lub wejsc w regulamin ktory jest na forum ogolnym i go przeczytac zanim cos napisze. Tam by sie dowiedzial ze ma isc najpierw pietro nizej do NEWBIE a pozniej dopiero skrobac w Technikaliach.

Tak wiec nie chodzi tu o zle umiejscowienie newbie lecz o nie zaznojomienie sie przez nowego uzytkownika z zasadami panujacymi nna forum...EOT

UFO, nie bądź bardziej święty od Papieża. Czy ty zawsze czytasz regulaminy na innych forach ? Chodzi o to że nazwa Newbie jest dla niektórych niezrozumiała i tyle. Poniewaz żyjemy w Polsce powinniśmy posługiwać się polskim językiem.
EOT

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2004 14:02:39 
Użytkownik

Auto: A6Q C5/CQ B2/A3 8L
Dbajmy o czystość naszego ojczystego języka :peace:

'98 Audi A3 1.8 20V Ambiente (AGN), 2013-? Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2004 14:30:33 
Użytkownik

UFOtm napisał(a):
baskecior napisał(a):
Enzo napisał(a):

To fakt ze regulaminu nie przeczytałem tak jak nie czytam za każdym razem przepisów BHP podchodząć wpracy do nowej wiertarki, szlifierki, podnośnika, komputera ITP.
Na innich forach gdzie do tej pory witałem nie było obowiązku ani zasady wiatnia się w specjalnie do tege wyznaczonym miejscu, jeżeli juz ktoś to robił to witał sie w swoim pierwszym poście odpowiadając juz w jakimś temacie
Hmmm nie ukrywam że każdy dobrze wychowany człowiek powinien sie przywitać (teraz wyszło na to ze ja do tych dobrze wychowanych nie należe-OJ JAK MAMUSIA TO PRZECZYTA TO MI SIE DOSTANIE :P ) ale czy nie można ułatwić tego nowym opisując to po polskiemu i umiejscawiając na samej górze ?? !!

Ostatnio edytowano 18.lis.2004 15:35:25 przez Enzo, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł: OT: w sprawie NEWBIE
PostNapisane: 18.lis.2004 15:05:02 
Klubowicz

OT: w sprawie NEWBIE

Zauważyłem, że w wielu przypadkach rozpoczęcie życia forumowicza AKP rozpoczyna się nieprzyjemnym zruganiem go za to, że się nie przywitał tam gdzie nakazano. Pomijam już fakt, czy zrobił to niechcący (np. nie doczytał w regulaminie), czy umyślnie (np. z lenistwa), ale tak czy inaczej, przypuszczam, że pozostawia to nieprzyjemny smak w ustach już na samym początku interakcji z forum i forumowiczami AKP.

W związku z tym, czy nie ma możliwości, aby w momencie kiedy forumowicz chce napisać swój pierwszy post (lub udzielić swojej pierwszej odpowiedzi w jakimś wątku), system automatycznie przekierował go na forum NEWBIE i tam kazał mu nasmarować swojego pierwszego posta, przy okazji wyświetlając jakąś uprzejmą wiadomość, że takie są nasze zasady i że powinien zacząć właśnie od tego?

Nie znam możliwości systemu, ale może mq coś wymyśli? :P

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2004 15:25:28 
Użytkownik

Auto: 80 Avant
Popieram. Takie rozwiązanie by było najlepsze.

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2004 15:27:20 
Użytkownik

popieram bo sam zostalem zrugany :D ale sie poprawilem :)

Jest:
M4 Competition
AMG GT S

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2004 15:31:54 
Użytkownik

możliwości sa przeogromne i oczywiscie jest to do zrobienia, ten temat
juz był przez marka wyjasniany... ale może juz niedługo zajdą takowe
zmiany...

Tytuł: Re: OT: w sprawie NEWBIE
PostNapisane: 18.lis.2004 15:34:29 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
quattro PETE napisał(a):
OT: w sprawie NEWBIE

Zauważyłem, że w wielu przypadkach rozpoczęcie życia forumowicza AKP rozpoczyna się nieprzyjemnym zruganiem go za to, że się nie przywitał tam gdzie nakazano. Pomijam już fakt, czy zrobił to niechcący (np. nie doczytał w regulaminie), czy umyślnie (np. z lenistwa), ale tak czy inaczej, przypuszczam, że pozostawia to nieprzyjemny smak w ustach już na samym początku interakcji z forum i forumowiczami AKP.

W związku z tym, czy nie ma możliwości, aby w momencie kiedy forumowicz chce napisać swój pierwszy post (lub udzielić swojej pierwszej odpowiedzi w jakimś wątku), system automatycznie przekierował go na forum NEWBIE i tam kazał mu nasmarować swojego pierwszego posta, przy okazji wyświetlając jakąś uprzejmą wiadomość, że takie są nasze zasady i że powinien zacząć właśnie od tego?

Nie znam możliwości systemu, ale może mq coś wymyśli? :P

Popieram (jeśli się da technicznie zrealizować).

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2004 16:20:37 
Użytkownik

Skleciłem kilka innych kolorów.
Tylko że z dobierania kolorow to nigdy mistrzem nie byłem więc zrobiłem w pełnych odcieniach + do tego sprobowalem zrobić kolor "srebrny"
Link bez zmian:
http://members.lycos.co.uk/audiupl/audi6/rangi/rangi.html
Jeśli ktoś ma jakiś konkretny kolor na myśli to prosze powiedzieć.
Spróbuje coś dobrać ;)

PS. co do powitania można by umieścić DUŻYMI LITERAMI (o tak ;) ) informacje podczas rejestrowania się, że naley się przywitac w takim a nie innych forum. Dla nie wiedzących to chodzi mi o miejsce gdzie trzeba kliknąc w link "mam więcej/mniej niż 13 lat" :D
No chyba że mozliwosci techniczne pozwolą na przenoszenie do newbie podczas pisania pierwszego posta ;)

Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2004 16:37:19 
Użytkownik

no zajeb*

chciałem zobaczyć więcej kolorów bo myslałem o czyms na wzór:

http://www.allegro.pl/help_item.php?item=41

było by kolorowo.... co Wy na to?

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2004 16:54:45 
Użytkownik

eomaciu napisał(a):
no zajeb*

chciałem zobaczyć więcej kolorów bo myslałem o czyms na wzór:

http://www.allegro.pl/help_item.php?item=41

było by kolorowo.... co Wy na to?

Więcej kolorów to dobry pomysł, ale nie wiem czy przy takiej ilości stopni ludzie sięnie pogubią. Może by zrobić tak ze każde województwo by miało kolorek, czy coś w tym stylu?

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2004 17:12:27 
Użytkownik

mnie chodziło o to zeby było kolorowo liczba postów i tak jest podana...
żeby zamiast jakichs nowek niesmiganych był obrazek i funkcja
klienta na forum...

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2004 17:17:59 
Użytkownik

A może kolorki zależne od stażu na forum, nie każdy pisze duże ilości postów w Newbie :P , ja na przykład czytam forum codziennie od 25 Lip 2003 :D i stare forum też czytałem, staram się także uczestniczyć i integrować w imprezach klubowych (w zależności od zasobności portfela ;) ) na codzień dbam o wizerunek marki i namawiam wszystkich w kierunku Audi, jestem wierny już od 4 lat temu samemu autu, a postów mam niewiele, dlaczego mam mieć tylko jeden ring w "sraczkowatym kolorze" :D :P ;) wolę mieć jeden ale w ładnym czerownym :>

Simpson fajne znaczki :peace: tak trzymać

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2004 17:33:54 
Użytkownik

eomaciu napisał(a):
mnie chodziło o to zeby było kolorowo liczba postów i tak jest podana...
żeby zamiast jakichs nowek niesmiganych był obrazek i funkcja
klienta na forum...

To jest myśl.

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2004 18:49:06 
Italiano

No Simpson brawo :peace:
Ten pierwszy "Normal" mi najbardziej przypadł do gustu, no ale to tylko moje zdanie...

-> SPEED LIMITS ARE FOR... HOW DO YOU THINK, GUESS...
<-

-> Śmigło ze szperą :D

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2004 18:57:17 
Klubowicz

Normal i RED są naprawdę mocne, pozostałe kolory OK, ale jakoś bez entuzjazmu... Simpson - GOOD WORK :peace:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1