.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lut.2025 09:36:26

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Mam i ja A6 Q .... i dluga lista pytan :D !! FOTO
PostNapisane: 26.lis.2004 13:00:35 
Użytkownik

Sciagnalem w koncu A6. wszystko wg planow avant, 2,5TDI 140PS. Dobatkowo Quattro.
Auto dosc ladnie wyposazone moze nie max ale mi to starcza.
Stan jak najbardziej zadowalajacy. Jest pare rzeczy do poprawki ale to szczegoly. Mam nadzieje:)

poki co jest pieknie :)

Z czasem co swiecej napisze ale poki co lista pytan :D

1. U was tez tak stuka na wybojach roleta na klapie ta siateczka na tylna szybe. W sumie po co sie tego uzywa?

2. Jak jest z tylnymi swiatlami? te co sa na klapie to sa jakie? czy prawidlowo ze normalne swiatla postojowe to tylko te paseczek na karoseri (nie na klapie) ?

3. Czy jest ktos w posiadnaiu instrukcji do Avanta w bardziej przystepnym jezyku niz niemiecki czyli Polski lub angielski? Moze jest gdzies w formie elektronicznej? Chetnie nawe kupie lub chociaz skseruje lub wrzuce na komuter i udostepnie dla innych. Do samo dotyczy instrukcji telefonu oryginalnego audi. Jest w nim mozliwosc przelazyc interface na angielski? wrzucilem karte swoja wpisalem pin i ok cos tam jest dzial nawet telefon wykonalem hehe. ale wszytko mocno po omacku.

4. Troszke mam wytarta galke zmiany biegow. Jaki to koszt oryginalnej nowej? jakies inne rozwiazania?

5. czy prawe lusterko tez jest podgrzeawane zawsze jesli lewe jest? Co moze byc przyczyna nie grzania? zdarza sie ze cos nie kontaktyje na zlaczy w samym lusterku?

6. Do czego jest ta regulacja fotela to pokretlo wewnatrz pokretla pochylenia oparcia?

o bym nie mial wiecej ani powazniejszych pytan :)

a macie cos tam zeby bylo widac

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ostatnio edytowano 26.lis.2004 15:27:24 przez sampek, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 26.lis.2004 13:12:07 
Użytkownik

gratuluję furki :peace:

masz zdjątka?

ad 2 na klapie masz postojówki, p-mgielne i wsteczny
ad 5 tak, jak nie grzeje to jakiś niekontakt - wyciągnij wkład (było juz
opisywane) i sprawdź czy masz napięcie i czy sam wkład ma przejście

Tytuł:
PostNapisane: 26.lis.2004 13:38:32 
Użytkownik

witam

super auteczeko jak narasie nie dostapne dla mnie cenowo ale moze w przyszlym roku :D:D

zakladaj alarm i ac !!!

zapodaj fotki

pozdawima

Tytuł:
PostNapisane: 26.lis.2004 13:52:23 
Użytkownik

juziooo napisał(a):
witam
zakladaj alarm i ac !!!

zapodaj fotki

oczywiscie . niestety realia tego chorego kraju sa straszne :( Co sadzicie o fabrycznym alarmie audi? jest cos to warte skorzystac cos zniego dokladajac cos innego?

W mercedesie mam blokade skrzyni biegow taki zamaeczek w sciance kolumny srodkowej. Bylo to chyba fabrycznie , uwazam to za dobry dodatkowy mechaniczny patent? probowal ktos cos podobnego robic w audi tylko ze tam automat a tu manual.

zdjecia beda. poki co nie mam nic ciekawego brudny i nie gotowy do sesji ;)

Tytuł:
PostNapisane: 26.lis.2004 14:33:29 
Klubowicz

Gratuluje :peace: ,to male pokretlo reguluje ustawienie poduszki pod kregosłup ;)
napisz jak wypada porownanie do S320(o osiagi raczej nie pytam bo nie ma co porownywac )

Tytuł:
PostNapisane: 26.lis.2004 15:14:14 
Użytkownik

necro napisał(a):
Gratuluje :peace: ,to male pokretlo reguluje ustawienie poduszki pod kregosłup ;)
napisz jak wypada porownanie do S320(o osiagi raczej nie pytam bo nie ma co porownywac )

cos malo sie zmienia albo ja jestem nieczuly albo to nie dziala :/ no nic popatrze jeszcze na to ale nawet jak nie dziala to fotele extra wygodne.

osiagi jak wyzej :) ostro sie musielm napocic zeby na autobanie nadazyc za 320.

no ale prowadzeni to juz inna bajka. raz ze nizszy i sztywniejszy(320 niestety nie sprotline) dwa 320 juz 3 lata na polskich drogach :( a to duzo robi. W audi nic nawet nie stuknie na wybojach z zawieszneia fakt ze niezle telepie bo twardsze ale wrazenie jest taie ze auto strasznie zwarte jest.

W kazdym razie w zakretach chodzi jak marzenie zadnego bujania przechylow.

Przed chwila na przegladzie powiedzlieli ze spod cacuszko amory pod 90%. Z tylu niedawno wymieniony gumy.
Az szkoda na nasze drogi wyjezdzac :(

Tytuł:
PostNapisane: 26.lis.2004 15:40:02 
Klubowicz

Dla mnie S4 bylo pod kazdym wzgledem lepsze,prowadzenie,komfort(merc sportilne :) ),w srodku jak piszesz cisza,zero skrzypienia itp.
natomiast merc ma na obecna chwile 395tys.km i zero awari,ciekawe czy zrobi tak C4 TDI ;)
odnosnie tej poduszki skok jest mały ale po przylozeniu reki bedziesz odczuwał regulacje,zreszta widze na fotach ze mialem takie same fotele

Tytuł:
PostNapisane: 26.lis.2004 16:15:58 
Użytkownik

ładnie wygląda... wpadnij na spocik we środę :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 26.lis.2004 16:20:51 
Użytkownik

eomaciu napisał(a):
ładnie wygląda... wpadnij na spocik we środę :peace:

w wawie? w ta srode to jeszcze pewnie nie ale jakos przy nastepnej okazji why not :)

Tytuł:
PostNapisane: 26.lis.2004 16:22:05 
Użytkownik

w wawie... szczegóły masz w moim podpisie...

do zobaczenia...

Tytuł:
PostNapisane: 26.lis.2004 16:22:21 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Śliczna franca. Wypisz - wymaluj - następny basketowóz. :D

Tytuł:
PostNapisane: 26.lis.2004 16:54:57 
Użytkownik

Piekna Lala :!: :!: :!: :!: :!: Napisz ile kosztowała w Euro, może być na Priva :!:

A czy ona przypadkiem nie jest obnizona troszkę :?:

Tytuł:
PostNapisane: 26.lis.2004 17:23:54 
Użytkownik

Lokalizacja: Gorace klimaty :) Wiek: zawsze 18-tka i trochę więcej ;)
ładny kolorek.... :peace:

gratuluje autka :)

ps. pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 26.lis.2004 17:52:08 
Użytkownik

fajna furka
musisz ją na żywo pokazać w środę

Tytuł: Re: Mam i ja A6 Q .... i dluga lista pytan :D !! FOTO
PostNapisane: 26.lis.2004 21:59:08 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
sampek napisał(a):
Sciagnalem w koncu A6. wszystko wg planow avant, 2,5TDI 140PS. Dobatkowo Quattro.

Z czasem co swiecej napisze ale poki co lista pytan :D

1. U was tez tak stuka na wybojach roleta na klapie ta siateczka na tylna szybe. W sumie po co sie tego uzywa?

2. Jak jest z tylnymi swiatlami? te co sa na klapie to sa jakie? czy prawidlowo ze normalne swiatla postojowe to tylko te paseczek na karoseri (nie na klapie) ?

3. Czy jest ktos w posiadnaiu instrukcji do Avanta w bardziej przystepnym jezyku niz niemiecki czyli Polski lub angielski? Moze jest gdzies w formie elektronicznej? Chetnie nawe kupie lub chociaz skseruje lub wrzuce na komuter i udostepnie dla innych. Do samo dotyczy instrukcji telefonu oryginalnego audi. Jest w nim mozliwosc przelazyc interface na angielski? wrzucilem karte swoja wpisalem pin i ok cos tam jest dzial nawet telefon wykonalem hehe. ale wszytko mocno po omacku.

4. Troszke mam wytarta galke zmiany biegow. Jaki to koszt oryginalnej nowej? jakies inne rozwiazania?

5. czy prawe lusterko tez jest podgrzeawane zawsze jesli lewe jest? Co moze byc przyczyna nie grzania? zdarza sie ze cos nie kontaktyje na zlaczy w samym lusterku?

6. Do czego jest ta regulacja fotela to pokretlo wewnatrz pokretla pochylenia oparcia?

o bym nie mial wiecej ani powazniejszych pytan :)

Bardzo ladny i dosc mocny dieselek, gratulacje zakupu. Wyposazenie spko moze byc klima jest i telefon czego wiecej chciec.
Odpowiedzi na pytania:

Ad 1. To ze roleta stuka na wybojach to normalne, przeciez mozna ja zdemontowac i nie bedzie halasowac. Roleta jest po to, aby ci ludzie nie zagladali na parkingu co wieziesz w bagazniku czyli jakie skarby przewozisz. :D
Ad 2. Wszystko swieci prawidlowo, a na klapie powinny swiecic swiatla cofania i przeciwmgielne tylko. Mozna zrobic jeszcze dodatkowe oswietlenie w postaci 2 zarowek postojowych . Wtedy beda swiecily 4 swiatla mijania tak jak to jest w Audi A8 w tym starszym modelu.
Ad. 3. Napewno da sie zmienic ustawienia jezyka w menu sluchawki.
Instrukcji nie mam, ale powinni miec posiadacze A6 Avant, ktorzy sa na AKP Forum
Ad 4. Galka to nie zaden problem a z biegiem czasu sie wyciera. zuzycie moze swiadczyc o czestym uzywaniu A6 Mozna dokupic inna o sportowym ksztalcie. Ceny oryginalu nie znam.
Ad 5. Obydwa lusterka powinny byc podgrzewane. Pewnie cos tam nie laczy, bo moze lusterko bylo zbite kiedys i gosciu dokladal potem. Zdemontuj i poogladaj kabelki. Jak nie to do elektryka z tym
Ad 6. To pokretlo do ustawiania podparcia ledzwiowego kregoslupa. Pokretlo manualne swietna sprawa na dlugie podroze, bo plecy nie bola ;)

Tytuł: Re: Mam i ja A6 Q .... i dluga lista pytan :D !! FOTO
PostNapisane: 26.lis.2004 22:15:18 
Użytkownik

dzieki za odpowiedzi.

1. tzn chodzilo mi o zaluzje. brakowalo mi tego slowa. na tylnej klapie. nie rolete ta comocowan na oparciu kanapy.

2. O czyli co tam w tym miejscu dochodzi napiecie ale zarowki nie siedza seryjnie? tak?

3. jak bedzie inny jezyk to bede mysle w domu wtedy jakos dojde co i jak.

--------

jako zepoki co niezapowiada sie zebym dorwal instrukcje auta w lepszym jezyku zaczalem wertowac niemiecka...

poki co dwie rzeczy mnie zaintersowaly.

Obrazek
jak zapalam auto w momencie gdzy zaplon wlaczam to miga mi diodka (na gorze po prawej) czyli co z hamulcami zle? potem gasnie i wszytsko ok? czy mryganie to cos zlego jeslipotem po chwili jak zapale silnik gasnie? inne diodki swieca, nie mrygaja.

Obrazek
O co chodzi z tymi instepkcjami? co bedzie znaczyc jak sie zapali IN 1 a IN2? Co znacza te 1000km lub 10 dni?

ogolnie to przepraszam za tadzisiejsza nadaktywnosc na forum ... tez macie te emocje i ped do wiedzy jak nowe auto? :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 26.lis.2004 23:14:49 
Klubowicz

Specjalistą od niemieckiego nie jestem, ale jeśli dobrze pamiętem, In 1 to mały serwis (generalnie wymiana oleju i filtra), a In 2 to duży serwis - co wchodzi w jego skład, to powinno być gdzieś napisane w instrukcji albo w książce serwisowej.

Te komunikaty zapalają się chwilowo jak zostało Ci 1000km (lub 10 dni) lub mniej do przewidzianego serwisu. Jak zejdzie do 0, to wtedy już świeci się non-stop, o ile się nie mylę.

Pozdrawiam i gratuluję zakupu!

Tytuł:
PostNapisane: 26.lis.2004 23:25:50 
Użytkownik

quattro PETE napisał(a):
Specjalistą od niemieckiego nie jestem, ale jeśli dobrze pamiętem, In 1 to mały serwis (generalnie wymiana oleju i filtra), a In 2 to duży serwis - co wchodzi w jego skład, to powinno być gdzieś napisane w instrukcji albo w książce serwisowej.

Te komunikaty zapalają się chwilowo jak zostało Ci 1000km (lub 10 dni) lub mniej do przewidzianego serwisu. Jak zejdzie do 0, to wtedy już świeci się non-stop, o ile się nie mylę.

Pozdrawiam i gratuluję zakupu!

aha. kurde jaka technologia :) ale jest tez komunikatz tegoco widze OEL to nie to jest zwyklawymian oleju?

to jest jakos inteligentnie aktywowamne (czyli faktyczna potrzeb servisu) czy przypisane jakos do przebiegu i tyle?

to jak wymienie olej to co chyba nie zniknie? to co trzeb zrobic w pozadnych stacjach pewni jakos to skasuja a u pana kazia? :)

Tytuł:
PostNapisane: 27.lis.2004 00:02:57 
Użytkownik

Oel - olej

IN1 - mały przegląd

In2 - duży przegląd

Mozesz te inspekcje skasować z Vag`a bądz Vag-com`a. Możesz także zmienić ustawienia co ile maja się te inspekcje zapalić. Same nie zgasną !!.

Tytuł:
PostNapisane: 27.lis.2004 00:05:33 
Użytkownik

Rogal napisał(a):
Oel - olej

IN1 - mały przegląd

In2 - duży przegląd

Mozesz te inspekcje skasować z Vag`a bądz Vag-com`a. Możesz także zmienić ustawienia co ile maja się te inspekcje zapalić. Same nie zgasną !!.

oka jak sie zapala to bede sie tym przejmowal co i jak.

a mniej wiecej co sie zawira w tym maly a co w duzym przegladzie?Jak mi sie zapali to sie przejmowac mocno? :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1