Cześć wszystkim! Mam pytanie do użytkowników Audi 2,6 V6 (szczególnie C4). Otóż jak już kiedyś zwracałem się do Was, auto słabo się ciągnie, szczególnie przy niskich obrotach silnika. Dopiero przy 3 - 3,5 tys. obr. cokolwiek zaczyna przyspieszać, a powyżej 4,5 jest już prawie dobrze - tak przynajmniej myślę. Zaobserwowałem też że, gdy dodaję gazu (na postoju) najpierw słychać zasysanie powietrza a dopiero później silnik wchodzi na obroty. Napiszcie proszę, jak zachowują się Wasze silniki 2,6, bo nie wiem czy to tak ma być czy mam jakąś usterkę? Zaraz po kupnie jeżdził jeszcze gorzej ale okazało się że rozrząd jest przestawiony. Po prawidłowym ustawieniu polepszyło się , ale zostały wyżej opisane rzeczy. Dodam też, że pali wcale niemało (gaz) 17 - 18 miasto, 13 -14 trasa, i to przy w miarę ekonomicznym stylu jazdy. Lepsze wyniki miewają 2,8 na automacie. Wszystko "na oko" wydaje się w porządku - ładnie zapala, równo pracuje, nie dymi, nie ma przedmuchów... Z góry dzięki za spostrzeżenia. Pozdrawiam!
_________________ audi 100 C4 2,6 LPG, C4 2,0 Quattro Avant
|