.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 19.sty.2025 09:33:11

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zapalanie lampki przy otwieraniu klapy bagażnika
PostNapisane: 02.gru.2004 17:28:46 
Użytkownik

Witam - mam pytanie: Co i w którym miejscu załącza lampkę przy otwieraniu bagarznika. Nieraz się nie zapali -jak ją puszczę mocniej do góry to się zawsze zapala lampka. Jak powoli otworzę klapę to nie zapali. Gdzie są te styki?...Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 02.gru.2004 17:32:35 
Użytkownik

w B4 masz w obudowie zamka wpiety wlacznik. Odkrec zamek i zdejmij z niego obudowe to zobaczysz to cudo. Widac u Ciebie blaszka sie jakos odksztalcila, pokombinuj ;-)

Jakie limity :?: W Neostradzie nie ma limitów :D

Tytuł:
PostNapisane: 02.gru.2004 17:44:28 
Użytkownik

W zamku w klapie? Ale dlaczego zapala się dopiero przy końcowym otwarciu klapy? Myślałem, że to jest gdzieś teleskopikach lub w zawiasach. Ale może łączy przy maxymalnym otwarciu klapy... Czekam na dalsze sugestie...

Tytuł:
PostNapisane: 02.gru.2004 18:23:28 
Użytkownik

inna opcja to uszkodzona wiazka. Odepnij ten czujnik i zobacz miernikiem czy w ogole masz tam napiecie. Moze jak otworzysz to wiazka sie zgina i lapie kontakt? Innego patantu tam nie ma. Przyjrzyj sie jak idzie kabel od zamka. W b3 wlacznik byl w klapie tak, ze bylo go widac tu jest elementem zamka. Roboty na 2 minuty i bedziesz wiedzial.

Jakie limity :?: W Neostradzie nie ma limitów :D

Tytuł:
PostNapisane: 02.gru.2004 18:29:51 
Użytkownik

Robiłem 4 lata w alarmach. Masz rację - wiązka na bank - teraz mi zagrało. Wielkie dzięki!!! Że ja na to nie wpadłem... Trochę zimno i mało czasu. Dzięki

Tytuł:
PostNapisane: 02.gru.2004 21:42:27 
Użytkownik

Panowie tez mam maly problem z oswietleniem bagaznika. Działa ale jak klapa jest w najwyższym punkcie gasnie i do tego zapala sie kontorlka od ogzewanie tylnej szyby??????? Nie wiem co jest ??? Proszę o pomoc.

Tytuł:
PostNapisane: 02.gru.2004 22:29:20 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
Przewody pod izolacja za zlamane, juz sie poprzerywaly i gdzies stykaja powodujac zapalenie sie kontrolki ogrzewania tylniej szyby. Ja juz dwa razy wycinalem i lutowalem kable przy lewym silowniku klapy bagaznika bo podswietlenie tablicy rejestracyjnej nie dzialalo. :|

Tytuł:
PostNapisane: 17.gru.2004 00:43:51 
Użytkownik

Koru sluchaj mam do ciebie pytanko na temat zapalania sie kontrolki ogrzewania tylnej szyby i gasniecie oswietlenia bagaznika. Robiles to juz.

Przy lewym silowniku mam gume ochronna do kabli jak ja poruszm to zapali sie oswietlenie i zgasnie kontrolka. Co mam zrobic????? Przeciac ta osłonke czy ja ???? I co potem . ?????????? :) :) :) :)

Tytuł:
PostNapisane: 17.gru.2004 01:01:22 
Użytkownik

wyciągnij gumę z mocowań i najlepiej bedzie kawałek całej wiazki wyciąć
i wlutować nowe... inaczej za jakis czas mogą się pozałamywać inne...

Tytuł:
PostNapisane: 17.gru.2004 01:36:44 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
Bandzior napisał(a):
Koru sluchaj mam do ciebie pytanko na temat zapalania sie kontrolki ogrzewania tylnej szyby i gasniecie oswietlenia bagaznika. Robiles to juz.

Przy lewym silowniku mam gume ochronna do kabli jak ja poruszm to zapali sie oswietlenie i zgasnie kontrolka. Co mam zrobic????? Przeciac ta osłonke czy ja ???? I co potem . ?????????? :) :) :) :)

Dokladnie wez nozyk najlepiej taki do tapet i rozetnij wzdluz izolacje. Tam zobaczysz jak te przewody wygladaja. Sa one Zalamane w srodku i trzeba bedzie wyciac kawalek z kazdego przewodu. Po kolei rob jeden przewod tak zeby nie pomylic sobie jego podlaczenia. Wez lutownice i kup nowe kable takiej samej grubosci, kolor izolacji nie wazny moga miec taki sam kolor. :) To co eomaciu napisal to tez racja. Lepiej zrobic wszystko niz potem znowu to rozgrzebywac. Na koniec ladnie zaizoluj to tasma lub cienkimi opaskami do sciagania kabli elektrycznych. Popatrz jak sie ukladaja kable podczas zamykania klapy. Nie powinny byc one zbyt dlugie bo beda przytrzasniete przez silownik klapy. Dobieranie dlugosci kabli nalezy wykonac przy maksymalnym otwarciu klapy bagaznika. ;)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1