Co do wymiany dynamicznej to bardzo dobry pomysł napewno nie zaszkodzi do mojej skrzyni wchodzi 7L oleju przy wymianie statycznej można wymienić tylko 2,5L. Robota prawie ta sama powiększona o cenę dodatkowych litrów oleju. Ale warto olej wymienić dynamicznie auto od razu inaczej śmiga no i jest zysk na zużyciu paliwa. Mnie ta impreza kosztowała:
1.fiktr + uszczelka = 220PLN
2.olej = 200PLN
3.robocizna =100PLN
RAZEM =520PLN
Następna wymiana za 60kkm lub 4 lata
[/quote]
Witam
Niedługo muszę wymienić płyn w automacie no i przed wymianą mam do was pytanie o tą wymianę dynamiczną ponieważ 2 lata temu wymieniałem płyn w ASO w wawie no i tam fachowcy chyba nie do końca wiedzieli co robią. Owszem odkręcili miskię wylali stary olej wymienili filtr + uszczelkę nalali 3,5 L oleju ale jak zapytałem o olej w dyfrze to powiedzieli że się nie wymienia. No więc powiedzcie jak ta dynamiczna wymiana wygląda to jak pojadę do serwisu to od razu do nich wyskoczę co i jak to może nie spaprają roboty tym razem i wymienią cały stary płyn.
Nadmienię, że wtedy za tą beznadziejną usługę wystawili mi fakturę na ponad 700 zł to chyba ciut za dużo jak na wymianę płynu.
Moja skrzynka to CRF
Pozdrawiam