Rogal napisał(a):
Dobrze gadasz

. Jest kolosalna róznica na plus dla A4 w prowadzeniu w porównaniu z B4 (mowa o seryjnych samochodach z seryjnym zawiasem).

Co do zawieszenia drobne przeróbki, czyli H&R -35mm i bilstein B6, i wtedy B4 prowadzi się jak mały pociąg po zakrętach. Ja osobiście w swojej B4 tak przyzwcziłem się do tego ze w innych samochodach zawieszenia wydaje mi się bujane. Kiedyś wracają z giełdy ze Słomczyna koło Grójca na zakręcie wziąłem nowiutką B6 - gośc odpuścił a ja miałem około 160. Druga stytuacja to trasa z W-wy do Katowic, wiadukt wlotu A8 na A1 i nowa BMW serii5. Jakieś 150 i u gościa powłączały się systemy kontroli układu trakcji. A u mnie nie bo ich nie mam i co z tego.
A4 jest w środku mniejsze.
Pozatym zawsze chciałem mieć A4 i chcę, ale teraz tylko model B6 i z 130km TDI w Avancie. Narazie nie ma tyle kasy i ciszę się tym co mam, czyli naprawdę super B4-órką.
Co do tych waszych nieszczęsnych spryskiwaczy to trzeba je przepchać, przedmuchać, wyczyścis cały układ z zanieczyszczeń i założyć filtrek na przewód. Ja ma i nie mam problemu od 3lat użytkowania mojego bolidu.