Mhmm...a jakie sa objawy uszkodzenia synchronizatora?
Bo ja np. mam problem z 2 i uderzenie odczuwalne na lewarku przy 3 biegu. Ale np. redukcji to nie dotyczy - redukcje wchodza ok. Sprzeglo jest nowe firmy sachs. Biegi R, 1, 4, 5 pracuja wspaniale. Bieg drugi czasem troche zgrzytnie i jest spory opor przy wbijaniu (ale tylko z jedynki) - trzeba odczekac wtedy bieg wchodzi lepiej. Mam chyba cos nie tak z podpora walu bo slychac gluche lup prz zwalnianiu pedalu sprzegla...zastanawiam sie czy poduchy skrzyni i tylniego mostu moga miec wplyw na zmiane biegow 2 i 3. Co do poduch skrzyni to kazdy mecher mowi co innego, jeden ze dobre drugi, ze zle...sam juz nie wiem.
Wydaje mi sie, ze padniety synchronizator powodowalby zgrzyty rowniez przy redukcjach...a tak nie jest. Dodatkowo skrzyna pracuje lepiej przy zmianie biegow na wiekszych predkosciach obrotowych silnika...
Czy ktos zna jakis zaklad w Krakowie i okolicach gdzie ktos profesjonalnie na to popatrzy bo mnie to wkurza przy smiganiu po miescie.
Na trasie nie ma takiego dramatu bo jakos po dluzszej jezdzi wszystko zaczyna banglac troche lepiej. Skrzynia miala wymieniany olej na oryginalny - na wszelki kurde wypadek.
Wszystkie sugestie mile widziane

Prosze o pomoc.
Auto to A80 B4 quattro 2.8