.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.sty.2025 19:28:57

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: MOTOR KLAPY NAWIEWU POWIETRZA - KAPUT
PostNapisane: 13.lis.2004 19:39:38 
Użytkownik

Jeszcze nie uporałem się z falującymi wolnymi obrotami, jak dziś zaczął mi migać klimatronik i wyskoczył błąd nr. 1274 opisany jak w temacie. Z kodów klimatronika również wyświetla mi awarię tego elementu. Czytałem że niektórzy koledzy mają błędy, ale wszystko funkcjonuje im normalnie. U mnie efekt jest taki, że nie mam regulacji temperatury powietrza, nawiew jest tylko na szybę i nie ma mozliwości skierowania go na kratki i nogi. Wygląda to tak jakby był to jakiś tryb awaryjny klimatyzacji? - powietrze jest ciepłe i mogę regulować tylko siłę nadmuchu i nic więcej. Jeżeli mieliście taki problem to proszę o pomoc - jak dostać się do tego elementu, ew. jak to naprawić?

Tytuł:
PostNapisane: 14.lis.2004 20:05:57 
Użytkownik

Niewierzę że ktoś nie miał z tym problemów - pomóżcie, bo okaże się później że rozebrałem pół auta a wystarczyła godzina roboty...

Tytuł:
PostNapisane: 11.gru.2004 00:39:23 
Użytkownik

Auto: RS2
Mam identyczny problem i mi też nie był w stanie pomóc.
Nie mam pojęcia co robić.
Pozdr

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2004 12:47:08 
Użytkownik

Widze ze jednak nie tylko ja mam z tym problem. Ale jestem juz troche do przodu, bo sprawdzilem bez rozbierania silnik klapy przepustnicy i zintegrowany z nim potencjometr i wydaje sie oki. w najblizszych dniach bede mial zalozony sterownik klimatyzacji i wtedy odpisze Ci szczegolowo jak rozwiazac ten problem. U mnie wyglada to wlasnie na padniety sterownik, a wyswietla blad tego silnika. Jednak poza tym u mnie sa inne "wariacje" sterowania, np. ostatnio moglem przez jakis czas wlaczyc nawiew na szybe i kratki, teraz znow tylko szyba. Masz takie cuda, oprocz bledu klapy? Za pare dni zapodam wiecej szczegolow, bo zima idzie a tu w nozki zimno... ;)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1