.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.lut.2025 06:53:55

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: założyłem alarm - c.z. nie działa prawidłowo
PostNapisane: 15.gru.2004 09:14:31 
Użytkownik

Wczoraj zakładałem w zakładzie alarm (z allegro za ok. 130 zł). Audiczka posiada pneumatyczny centralny zamek. Po zamontowaniu
alarmu i zintegrowaniu go z c..z okazało się że nie mogę zamykać centralnego zamka z kluczyka bądź siedząc w srodku - poprzez wciśnięcie rygla ( nie uzbrajając alarmu). Koleś tłumaczył mi że alarm nie posiadał dodatkowego modułu który umożliwiałby takie zamykanie samochodu bez użycia pilota alarmu. Czy to prawda ? Ta funkcja przydaje się np. w W-wie gdzie złodzieje lubią coś podpierdo..... z samochodu stojącego np. na czerwonych światłach.

Tytuł:
PostNapisane: 16.gru.2004 14:10:24 
Użytkownik

Jaki to alarm?

Tytuł: Re: założyłem alarm - c.z. nie działa prawidłowo
PostNapisane: 16.gru.2004 14:16:27 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Deny napisał(a):
Wczoraj zakładałem w zakładzie alarm (z allegro za ok. 130 zł). Audiczka posiada pneumatyczny centralny zamek. Po zamontowaniu
alarmu i zintegrowaniu go z c..z okazało się że nie mogę zamykać centralnego zamka z kluczyka bądź siedząc w srodku - poprzez wciśnięcie rygla ( nie uzbrajając alarmu). Koleś tłumaczył mi że alarm nie posiadał dodatkowego modułu który umożliwiałby takie zamykanie samochodu bez użycia pilota alarmu. Czy to prawda ? Ta funkcja przydaje się np. w W-wie gdzie złodzieje lubią coś podpierdo..... z samochodu stojącego np. na czerwonych światłach.

Musisz dokupic moduł, założyć i po sprawie. Moduł zakłada się niezależnie od modułu alarmowego. Montujący powinien to wiedzieć i zamontować alarm tak aby działały wszystkie funkcje.

Tytuł:
PostNapisane: 16.gru.2004 22:49:19 
Użytkownik

Adi202 napisał(a):
Jaki to alarm?

Frodo - kupiony na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=34934175

Tytuł:
PostNapisane: 17.gru.2004 22:16:19 
Użytkownik

Deny napisał(a):
Adi202 napisał(a):
Jaki to alarm?

Frodo - kupiony na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=34934175

Moduł o którym mówił ten koleś jest dopasowaniem alarmu do instalacji central zamka.Sterowanie pompki c.z. odbywa się poprzez zmianę polaryzacji napięcia,czyli podawany jest raz plus a raz masa na wejściu pompki.Alarm natomiast podaje sygnał masy do zamykania i otwierania.Zależnie od alarmu impuls ten można wydłużać powyżej 3s.A co do C.Z. to wnioskuję że masz przepalony bezpiecznik.(w najgorszym wypadku pompkę) :(:

Tytuł:
PostNapisane: 18.gru.2004 04:04:27 
Użytkownik

Co chcesz powiedzieć poprzez nie moge ryglować drzwi siedząc w samochodzie ??. Co zaczyna Ci alarm wyć ??. Opisz co siedzieje bo jaknarazie mogę tylko wywnioskować że alarm nie ma nic wspólnego z Twoimi problemami...

Tytuł:
PostNapisane: 19.gru.2004 12:24:34 
Użytkownik

Rogal napisał(a):
Co chcesz powiedzieć poprzez nie moge ryglować drzwi siedząc w samochodzie ??. Co zaczyna Ci alarm wyć ??. Opisz co siedzieje bo jaknarazie mogę tylko wywnioskować że alarm nie ma nic wspólnego z Twoimi problemami...

Nie mogę ryglować dzwi z wewnątrz auta tzn. odpalam samochód, jadę sobie i chcę zamknąć wszystkie zamki poprzez naciśnięcie jednego rygla (np. od strony kierowcy). Już rozjaśniłem trochę ? Dodam, żę po wciśnięciu rygla zamykają się tylko te dżwi w których przycisnę rygiel. I dziej się to tylko jak samochód ma przekręcony zapłon. Gdy jest wyłączony mogę to robić ale tylko ryglem od strony pasażera.

Tytuł:
PostNapisane: 19.gru.2004 15:07:25 
Użytkownik

Deny napisał(a):
Rogal napisał(a):

Nie mogę ryglować dzwi z wewnątrz auta tzn. odpalam samochód, jadę sobie i chcę zamknąć wszystkie zamki poprzez naciśnięcie jednego rygla (np. od strony kierowcy). Już rozjaśniłem trochę ? Dodam, żę po wciśnięciu rygla zamykają się tylko te dżwi w których przycisnę rygiel. I dziej się to tylko jak samochód ma przekręcony zapłon. Gdy jest wyłączony mogę to robić ale tylko ryglem od strony pasażera.

A gdy masz zamknięte zamki,czy możesz je otwożyć od strony kierowcy?

Tytuł:
PostNapisane: 19.gru.2004 16:28:31 
Użytkownik

Czy stało się tak po zamontowaniu alarmu czy wcześniej też tak było :?:

Tytuł:
PostNapisane: 19.gru.2004 22:00:59 
Użytkownik

Rogal napisał(a):
Czy stało się tak po zamontowaniu alarmu czy wcześniej też tak było :?:

oczywiście po zamontowaniu alarmu. Wcześniej było OK. Tłumaczył mi ten monter że tak musi być ponieważ musiał wciąć się w jakąś wiązkę i dlatego teraz nie ma tego typu zamykania. Coś musiałoby być dodatkowego w alarmie żeby działało wszystko.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1