Główne założenia Zlotu Letniego w Wolsztynie
Po wielu bólach udało mi się ustalić najważniejsze rzeczy zlotu.
Po pierwsze:Zlot odbędzie się w Karpicku/Wolsztynie w Hotelu MONTANA ( zdjęcia i opis :
http://www.motelmontana.pl/ )
Zlot będzie
3-4 CZERWCA 2006. Inny termin nie wchodzi w grę ze względu na komunie i rezerwacje wcześniejsze.
Po drugie: Koszty- koszt wynajęcia pokoju - 40 zł. bez śniadania - można dokupić śniadanie w cenie 15 zł (wszystko ceny za OSOBĘ) Pokoje dwu-trzy-cztero osobowe (dwuosobowe pokoje tylko DWA!!!)
- koszt wynajęcia domku letniskowego - 25 zł. bez śniadania.(wszystko ceny za OSOBĘ). Domki są murowane i wyposażone w ogrzewanie, odnowione i bardzo ładne.
Po trzecie: Warunki- Na miejscu jest grill, miejsce parkingowe (niestrzeżone niestety), na polu z domkami jest też miejsce na ognisko.
- obok jest dyskoteka PAKA, duża i sławna na całą WLKP
kto poczuje zew natury "wyginam śmiało ciało" może wyładować się tam.
- jezioro jest przysłowiowy rzut kamieniem od ośrodka
- Lotnisko 20km od ośrodka, ogólnie dostępne, jeśli chcecie, można załatwić pachołki i jakieś próby sprawnościowe jeśli będziecie chcieli
Po czwarte: rezerwacja Proszę państwa. Ze względu na niemożliwość przewidzenia ilości osób, które przyjadą na zlot postanowiłem nie pobierać od nikogo wpłat na zlot. Nie będzie rezerwacji hotelu. Miejsca rezerwujecie sobie SAMI TELEFONICZNIE u właścicieli ośrodka. Dzwonicie do biura i mówicie- "nazywam się taki i taki, DZWONIĘ Z AUDI KLUBU POLSKA (Ważne!) i chciałbym zarezerwować nocleg dla XX osób na weekend 3-4 czerwca (jedna noc). " Intensywnie NALEGAM żeby organizować się w 3-4 osobowe paczki i rezerwować sobie po jednym pokoju lub więcej. Podczas rezerwacji możecie być proszeni albo o PISEMNE złożenie rezerwacji FAXem albo o jakąś kwotę zaliczki. Radzę potraktować to priorytetowo, i jak najszybciej dokonać rezerwacji, gdyż jest to okres komunijno-majówkowy, jeśli ktoś przyjedzie z workiem kasy to się na nas wypną. Na pocieszenie dodam, że w domkach letniskowych jest 100 miejsc i na 100% będą one wolne w tym terminie także wszyscy się zmieszczą.
Po piąte: Atrakcje- lotnisko
- grill lub ognisko
- wizyta w lokalnej gorzelni po zapasy alkoholu
(
www.debowa.pl - POLECAM!!! ) - 8 km od motelu - można nabyć tam BARDZO ŁADNE zestawy alkoholi na prezent dla kogoś lub do własnej konsumpcji - to co jest na stronie to tylko część asortymentu
- jezioro, jeśli ktoś chce można ryby połowić, lub się wykąpać
- zabawy w gronach własnych (no wiecie, to co zwykle na zlotach
)
Po szóste - WAŻNE: - Nie będę tolerował wieśniactwa, buractwa, niszczenia mienia cudzego (oprócz płotów sztrrrrrr
), cwaniactwa, nieodpowiedzialności, przemocy fizycznej, psychicznej, zakłócania ciszy, braku odpowiedzialności i wszystkiego co mogłoby narazić moją osobę, klub, klubowiczów, osoby trzecie i czwarte na straty, fizyczne i moralne. Osoby które się nie dostosują - wypad w podskokach z terenu motelu bez zwrotu kosztów.
Po siódme - WAŻNIEJSZE- Zlot ten nie ma OFICJALNEGO organizatora. Każdy jedzie na własną odpowiedzialność, dba o siebie i swoich bliskich, przy współpracy ze mną i innymi klubowiczami. Jestem w stanie udzielać Wam wszelkich koniecznych informacji, jednak odpowiedzialności za Wasze bezpieczeństwo nie wolno mi wziaść. Musicie być tego świadomi.
Po ósme - pomocy - Na terenie zlotu będzie mi potrzeba kilka osób, które będą mogły kierować i podpowiadać innym co i jak, gdzie recepcja, parking, grill itp. dlatego zwracam się z prosbą do osób które już były tutaj poprzednim razem o pomoc w doglądaniu organizacji.
Po dziewiąte - grill i jedzonko na wolnym powietrzu- węgiel załatwiam ja, grill jest, przywozicie tylko swoje kiełbaski i ew. inne mięsko . Przyprawy też załatwię tak jak i papierowe tależyki i sztućce. Jedynie na lotnisku przydałyby się jakieś grille małe, coby tam na miejscu zrobić sobie coś do jedzenia.
Po dziesiąte- to wszystko - jeśli jest jakaś kwestia ważna, której nie poruszyłem - pytajcie. mamy już mało czasu.
PROSZĘ DZWONIĆ DO MOTELU PO 3 MAJA - czyli po długim weekendzie - i wtedy rezerwować sobie miejsca. ZAPRASZAM WSZYSTKICH ufff.... no to czekam na baty
Witam wszystkich.